Nietypowy problem z instalacja Xp
Siema wszystkim, mam problem ,ktorego rozwiazania nie znalazlem na forum. Mam sprzet Amd 1.7 , 256 ddr, baracuda 80, cd ,cdrw, geforce 3. Problem jest nastepujacy: otoz gdy instaluje Xp professional ( obojetnie czy uaktualnienie, czy nowa instalacja z boota), gdzies najczesciej w trzeciej fazie instalacji ( raz doszedl nawet do – 7 minut do konca instalki, 4 faza) wyskakuje bluescreen. Windows zatrzymal instalacje z powodu mozliwosci uszkodzenia sprzetu ????????????. Odinstaluj nowo zainstalowany sprzet i oprogramowanie itd. Metoda prob i bledow odlaczalem kolejno nagrywarki, modemy, cdrom. Heh, nic nie pomooglo. Na forum znalazlem cos ze trzba moze biosa skonfigurowac odpowiednio. Moze ktos wie jak to zrobic ? Ja nie mam pojecia. Zrobilem reset biosu ( wyciaganie bateryjki) i tez nic. Thx z gory za pomoc
Odpowiedzi: 6
Hmm, chyba nie jest zla bo kiedys z niej instalowalem na swoim kompie i dzialal , bios mam tez z 03/2002 wiec nie powinno byc z nim problemu. Moze cos trzeba ustawic w biosie ?
Hmm, chyba nie jest zla bo kiedys z niej instalowalem na swoim kompie i dzialal , bios mam tez z 03/2002 wiec nie powinno byc z nim problemu. Moze cos trzeba ustawic w biosie ?
Ten bledzik PFN_LIST costam costam to mialem jak jedna kostka RAMu cos nie pasowala Windowsowi i wywalal to za kazda instalka. Wyjalem i poszla dalej.
Potem skoczylem do sklepiku wymienilem na inny i jest good.
Potem skoczylem do sklepiku wymienilem na inny i jest good.
Sklanialbym sie do stwierdzenia ze masz walnieta instalke, zmien cdrom z instalka
napotkalem sie takze za kturym razem na blue screen z takim bledem PFN_LIST_CORUPTED. Please Help!!
Blue Screen mniejwievej taki:
pojawil sie problem i system windows zostal zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu komputera
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
inf techniczne:
STOP: 0x0000000A (0xFFBDF420, 0x00000002, 0x00000000, 0xb04f7866
pojawil sie problem i system windows zostal zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu komputera
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
inf techniczne:
STOP: 0x0000000A (0xFFBDF420, 0x00000002, 0x00000000, 0xb04f7866
Strona 1 / 1