Nietypowy problem WI–FI –POMOCY!
Witam szanownych forumowiczów.
Mam taki problem iź mam dwie karty sieciowe bezprzwodowe d–link i router asmax–a równieź bezprzewodowy. I teraz wszystko elegancko działa.Bo ludzie z servisu komputerowego to skonfigurowali.A moje pytanie/proźba jest taka czy ktoś by mógł mi napisać krok po krok konfiguracje sieci WI–FI pod WINDOWSEM XP ? Bez zadnego tam szyfrowania transmisji i zeby ip było dynamiczne (bodajze DHCP–jak dobrze pamiętam).
z góry dziękuje za wszelką pomoc! :wink:
Mam taki problem iź mam dwie karty sieciowe bezprzwodowe d–link i router asmax–a równieź bezprzewodowy. I teraz wszystko elegancko działa.Bo ludzie z servisu komputerowego to skonfigurowali.A moje pytanie/proźba jest taka czy ktoś by mógł mi napisać krok po krok konfiguracje sieci WI–FI pod WINDOWSEM XP ? Bez zadnego tam szyfrowania transmisji i zeby ip było dynamiczne (bodajze DHCP–jak dobrze pamiętam).
z góry dziękuje za wszelką pomoc! :wink:
Odpowiedzi: 4
canibal:ALE CHODZI MI O KONFIGURACJE TEGO SPRZĘTU NP.PO FORMACIE a teraz to wszystko jest si. ALE NP. JAK CHCE POSTAWIC SWIEZY SYSTEM. :o
Instalujesz sterownik od karty –> klikasz na nazwe sieci z którą sie łączysz i jak max DHCP to się sam wszystko robi.
Czyli w sumie nic nie trzeba robić :P
Wszystkie ustawienia znajduą się w AP bo to jest uźądzenie które szyfruje,przydziela adrsy Ip i zaleźy od modelu robi jeszcze wiele innych rzeczy.
Jeśli chcesz cokolwiek ruszyć musisz najpierw popracować nad AP, bo w XP podajesz tylko rodzaj szfrowania i klucz (a to jest zapsane w AP).UWAGA ODRADZAM POŁĄCZENIA BEZ SZYFROWANIA!
Jeśli chcesz cokolwiek ruszyć musisz najpierw popracować nad AP, bo w XP podajesz tylko rodzaj szfrowania i klucz (a to jest zapsane w AP).UWAGA ODRADZAM POŁĄCZENIA BEZ SZYFROWANIA!
ALE CHODZI MI O KONFIGURACJE TEGO SPRZĘTU NP.PO FORMACIE a teraz to wszystko jest si. ALE NP. JAK CHCE POSTAWIC SWIEZY SYSTEM. :o
W windows nic nie zmieniasz,wszystkie zmiany musisz dokonać na AP ,szyfowanie i serwer DHCP. Jeśli nie masz haseł do AP to napewno jest tam RESET i wtedy powracają ustawienia (hasła) fabryczne.
Strona 1 / 1