nieszczesny Explorer.EXE
Witam. mam problem z aplikacją Explorer.EXE otóź gdy zaczynam robić coś na kompie cokolwiek np włączenie pliku avi czy włączenie gry nawet wejscie do katalogu pojawia mi sie komunikat w okienku Wystąpił problem z aplikacją Explorer.EXE nie zawsze tak jest ale dosyć często mam winde Xp i SP1 zainstalowałem sobie jakąś łatke co zajmuje 530 kilo włąsnie do tego Explorera ale nie pomaga
Odpowiedzi: 8
Rebe:jak znam źycie poprawka była do IE ,a wali się Explorer
chyźbys bawil sie w wróźbiarstwo pod przykrywka doswiadczenia zyciowego :wink: :lol: :lol:
Bobi_robert:.... zauwazylem ze nie korzysta z updat'ów oprucz jak to sam napisałAlthazan:zainstalowałem sobie jakąś łatke co zajmuje 530 kilo włąsnie do tego Explorera
chyba nie zaprzeczysz ze warto troszke polatac system
Będę grzeczny i kulturalny i nie napisze ,źe g.... prawda :wink: – w odniesieniu do wyboldowanej części – jak znam źycie poprawka była do IE ,a wali się Explorer.
Co do korzystania z upadtów – są dwie szkoły ,a w jednej z nich dwie klasy:
1. tych, którzy wydają 5000 i więcej na sprzęt i 500zł na system im szkoda
2.Pozostałych :
a/ instalujących poprawki z lenistwa – bo nie ma problemów z sesserami , blasterami itp.
b/ nie istalujący poprawek ......z lenistwa – bo szkoda na to czasu – wyjdzie SP to się go zainstaluje.
Rebe:Szczególnie pomoźe przy uszkodzeniu plików systemowych :cry:
spoko Rebe przeciez nie napisalem ze to na pewno załatwi sprawe z tym konkretnym bledem (czyli padem explorera) ale zauwazylem ze nie korzysta z updat'ów oprucz jak to sam napisał
Althazan:zainstalowałem sobie jakąś łatke co zajmuje 530 kilo włąsnie do tego Explorera
chyba nie zaprzeczysz ze warto troszke polatac system
okragła sumka w ilosci postów :P :P
Bobi_robert:jasniej to wlacz windows update i posciagaj wszyskie latki a nie tylko jedna
Szczególnie pomoźe przy uszkodzeniu plików systemowych :cry:
Althazan – włóź płytę XP do napędu. Uruchom wiesz polecenia – albo z menu start – akcesoria ,albo poprzez "uruchom" i wpisanie cmd – enter.
Pokaźe się okno "DOS"–a – wpisz w nim sfc /scannow i wciśnij enter.
Systme sprawdzi czy pliki systemowe nie wymagają odświeźenia.
Jeźeli to nie poskutkuje – warto by zajrzeć do logów systemu – panel sterowania – narźedzia administracyjne – podgląd zdarzeń i zobaczyć w zakładkach aplikacje i system czy i jakie błedy są pokazane – kliknięcie na takim błedzie spowoduje wyswietlenie dodatkowych infoemacji o nim – to czasem daje moźliwość znaleźienia rozwiąania.
jasniej to wlacz windows update i posciagaj wszyskie latki a nie tylko jedna
hmm mozna jaśniej bo nie jestem raczej specem
hmm mozna jaśniej bo nie jestem raczej specem
Update sie klania
Strona 1 / 1