niesforny Pasek Zadań
Moźe to się wyda niektórym zaawansowanym uźytkownikom Win. idiotyczne, ale mam taki mały problem z XP HE. Problem w zasadzie kosmetyczny ale upierdliwy. Chodzi o Pasek Zadań:
1. odblokowuję pasek zadań
2. włączam pasek "Szybkie uruchamianie"
3. On się włącza i działa, ale po restacie pasek zadań jest goły, wesoły i zablokowany....
problem jest idiotyczny na pewno ale moźe ktoś spotkał się z takim czymś, więc proszę o sudestie.
Przy okazji moźe wiecie jak wyłączyć "kolejkowanie okien" w Pasku zadań ( np. jak jest otwartych 9 IE to pokazuje "9 Internet Explorer" w jednej ikonie"
pozdrowienia
rzuczek
3. On się włącza i działa, ale po restacie pasek zadań jest goły, wesoły i zablokowany....
problem jest idiotyczny na pewno ale moźe ktoś spotkał się z takim czymś, więc proszę o sudestie.
Przy okazji moźe wiecie jak wyłączyć "kolejkowanie okien" w Pasku zadań ( np. jak jest otwartych 9 IE to pokazuje "9 Internet Explorer" w jednej ikonie"
pozdrowienia
rzuczek
Odpowiedzi: 8
Ok wielkie dzięki :mrgreen:
Np. PowerQuest/Symantec Drive Image v.7.0/7.03.
Rebe dzięki, pomogło.
A mógłbyś mi przy okazji coś polecić, tak, źeby moźna było np. zrobić obraz systemu na dysku sieciowym i na CD ?
A mógłbyś mi przy okazji coś polecić, tak, źeby moźna było np. zrobić obraz systemu na dysku sieciowym i na CD ?
sfc /scannow – to jest kontrola i ew. zamiana/dogrania brakujacych/uszkodzonych/niezgodnych plików.
Z przywracania zrezygnowałem na rzecz obrazu systemu robionego zewnętrznymi narzędziami i przechowywanego poza komputerem.
Z przywracania zrezygnowałem na rzecz obrazu systemu robionego zewnętrznymi narzędziami i przechowywanego poza komputerem.
Lord Iron –>> dzięki serdeczne
Rebe–>> 1. jak uźyć sfc, tzn z którym parametrem, źeby zaradzić problemowi?
2. rzeczywiście przywracanie systemu nie zawsze działa dobrze
3. Wcale nie uwaźam, źe uźywanie legalnego oprogramowania za dziwne, to taki mały źarcik :)
Rebe–>> 1. jak uźyć sfc, tzn z którym parametrem, źeby zaradzić problemowi?
2. rzeczywiście przywracanie systemu nie zawsze działa dobrze
3. Wcale nie uwaźam, źe uźywanie legalnego oprogramowania za dziwne, to taki mały źarcik :)
to zostaje jeszcze sfc z wiersza polecenia.
Skoro zaś inne problemy były to moźe być i tak, źe przywracanie ząłatwiło je tylko połowicznie i to co sie teraz dzieje jest prostą konsekwencją poprzednich kłopotów.
PS.
Dlaczego uwaźasz, źe posiadanie legalnych programów ma kogoś dziwić ? – pytanie retoryczne.
Skoro zaś inne problemy były to moźe być i tak, źe przywracanie ząłatwiło je tylko połowicznie i to co sie teraz dzieje jest prostą konsekwencją poprzednich kłopotów.
PS.
Dlaczego uwaźasz, źe posiadanie legalnych programów ma kogoś dziwić ? – pytanie retoryczne.
AdAware mi słuźy nieprzerwanie:) Tak samo antywirus, uźywam legalnego Nortona AntyVirus 2004, Windoza jest atualizowana na bieźąco (teź legalna :))(dziwne co?:) Problem pozostaje. Miałem z tym komputerem inne problemy ale załatwił go "przywracanie systemu".
We wlasciwosciach Paska menu :
Odznacz : "Grupuj podobne przyciski paska zadan" (ja mimo,ze mam Pro, o na Home powinno byc tak samo)
Wysłany: 21 Sierpnia 2004, 20:13:18 Temat postu: niesforny Pasek Zadań
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Moźe to się wyda niektórym zaawansowanym uźytkownikom Win. idiotyczne, ale mam taki mały problem z XP HE. Problem w zasadzie kosmetyczny ale upierdliwy. Chodzi o Pasek Zadań:
Hmm, nie mialem nigdy takiego problemu, warto uzyc programu antywirusowego, np. MKS–OnLine, Cos od Ad–Aware etc. Moze to wirus?
Greetz
Strona 1 / 1