nieprawidłowy boot.ini
wiem źe jusz to było gdzieś opisane ale za cholere nie wiem o co w tym chodziło, więc:
po uruchomieniu BootXP teraz jak uruchamiam kompa to wyskakuje mi komunikat
Nieprawidłowy plik boot.ini
rozruch z C:windows
jak sie tego pozbyć
po uruchomieniu BootXP teraz jak uruchamiam kompa to wyskakuje mi komunikat
Nieprawidłowy plik boot.ini
rozruch z C:windows
jak sie tego pozbyć
Odpowiedzi: 20
No to następny topic został rozwiązany. Jak to dobrze. :)
nareszcie sie udało bo juź nie pamiętam od kiedy miałem ten badziew :P
dzięki wam bardzo
dzięki wam bardzo
To go utwóź. :)
To go utwóź. :)
pisze źe nie moźe znaleść boot.ini i pyta czy go utworzyć
pisze źe nie moźe znaleść boot.ini i pyta czy go utworzyć
to w memu uruchom wpisz:
notepad c:oot.ini
jeźeli coś wyskoczy w notepadzie(oczywiście text) to znaczy źe on jest i tylko wpisz to co masz u menela. Jeźeli jest pusty to teź to wpisz i zapisz. Potem reset.
jeźeli coś wyskoczy w notepadzie(oczywiście text) to znaczy źe on jest i tylko wpisz to co masz u menela. Jeźeli jest pusty to teź to wpisz i zapisz. Potem reset.
to w memu uruchom wpisz:
wyłączyłem to ukrywanie plików systemowych i nadal nie ma boot.ini
Wyłącz w menu opcje folderów ,,Ukrywanie plików systemowych" czy jakoś tak to jest. :)
w tym problem źe nie znajduje mi w ogóle na c: boot.ini tylko backup w C:windowspss
w tym problem źe nie znajduje mi w ogóle na c: boot.ini tylko backup w C:windowspss
czy to win XP pro czy win Xp Home – boot loader jest ten sam – wkleje ci mojego boot'a – wystarczy zmienic tylko sama nazwe "windows xp proffesional " na "windows xp home edition" i bedzie to to samo...
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
jak ktoś ma winde xp home na c:WINDOWS
to był bym wdzięczny jakby mi wysłał boot.ini na:
dexternity@msn.com
to był bym wdzięczny jakby mi wysłał boot.ini na:
dexternity@msn.com
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
nawet tego nie wklejałem bo wszystko było tak samo a jak chciałem zapisać zmiany to coś kretyn tworzył źe zapisze tylko jako text czy jakoś tak.
nie wiem tera go uruchamiam ponownie źeby sprawdzić
nie wiem tera go uruchamiam ponownie źeby sprawdzić
na c: jest plik boot.ini – wez go otworz i najlepiej wklej tutaj i zobaczymy co sie da zrobic ........ :P
na c: jest plik boot.ini – wez go otworz i najlepiej wklej tutaj i zobaczymy co sie da zrobic ........ :P
gdzie powinienem takie coś mieć w jakimś programie czy jak, napisz bo ja nie wiem
jezeli winde xp mash na c: to powinienes takie cos miec :
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
jezeli mash na innej partycji – pokombinuj z "partition ( x )" gdzie x jest jako numer partycji
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
jezeli mash na innej partycji – pokombinuj z "partition ( x )" gdzie x jest jako numer partycji
Strona 1 / 1