Nieotwieralny plik .iso

Na dysku mam dwa pliki iso – w zaden sposob nie da sie ich otworzyc. W Nero 6 pisze mi ze "to nie jest prawidłowy plik obrazu", WinRar niby pozwala podglądnąć treść ale naprawa i próba wypakowania nic nie dają, w Virtual CD 7 pisze cannot make conversion. Proszę o pomysly, jakim programem mozna by jeszcze sprobowac je otworzyc

Odpowiedzi: 6

mr_duck spróbuj IsoBusterem wyodrębnić materiał filmowy.
Menu plik\otwórz plik obrazu i zaznacz pliki które chcesz wyodrębnić , piszesz źe to 700MB , ale napisze dla tych co mają to w DVD – tak więc naleźy zaznaczyć pliki IFO i VOB , jesli to SVCD to plik MPG zazwyczaj w folderze MPEG2.
Następnie z menu podrecznego (prawy klik) wskazać :"kopiuj". Jeśli program zgłosi błąd uźyj/przywołaj polecenie : "kopiuj binarnie (RAW) i konwertuj do właściwych danych" (user data)
Jeśli będziesz miał szczęście to plki wideo zostaną zapisane na dysku, później normalną kompilacją moźesz je wypalić na DVD czy SVCD
Seeker
Dodano
17.11.2005 19:29:25
mr_duck spróbuj IsoBusterem wyodrębnić materiał filmowy.
Menu plik\otwórz plik obrazu i zaznacz pliki które chcesz wyodrębnić , piszesz źe to 700MB , ale napisze dla tych co mają to w DVD – tak więc naleźy zaznaczyć pliki IFO i VOB , jesli to SVCD to plik MPG zazwyczaj w folderze MPEG2.
Następnie z menu podrecznego (prawy klik) wskazać :"kopiuj". Jeśli program zgłosi błąd uźyj/przywołaj polecenie : "kopiuj binarnie (RAW) i konwertuj do właściwych danych" (user data)
Jeśli będziesz miał szczęście to plki wideo zostaną zapisane na dysku, później normalną kompilacją moźesz je wypalić na DVD czy SVCD
Seeker
Dodano
17.11.2005 19:29:25
Pakujesz to do rara, otwierasz, dajesz podglądnij na iso zaznaczasz wszystko i wypakuj
Peter_l
Dodano
17.11.2005 17:26:43
no ja tez mam podobny problem z plikiem *.iso o objetossi 700mb i nie chce sie otowrzyc pokazuja sie bledy, gdy chce naprawic za pomoca winRAR to nie daje rady pokazuje sie komunikat plikniem oze byc naprawiony. co mam zrobić
mr_duck
Dodano
17.11.2005 17:12:08
Problem zakończony. Troche pokombinowałem:
wpakowałem to do rar i juz nie było problemów
Peter_l
Dodano
16.11.2005 17:36:31
alcohol 120% 8)
Anonymous
Dodano
16.11.2005 17:33:19