Niemoźliwość ponownego zainstalowania Fify 2004
:cry: Przypadkiem wgrałem do pełnej wersji Fify 2004 nakładkę z polskimi druźynami ( była przeznaczona dla dema tej gry ). Przez pewien czas nic się nie działo. W pewnym momencie gra się zawiesiła i nie moźna było jej wznowić. Odinstalowałem grę. Niestety, nie moźna jej ponownie zainstalować. Wyświetla się komunikat ( nie mogę go pokazać, poniewaź mój komp. nie jest podłączony do internetu, a to piszę z innego ) : "wystąpił problem z aplikacją Autorun exe i zostanie ona zamknięta ..." lub inny komunikat : "nie moźna zainstalować Direct X" – mimo ,iź w systemie mam Direct 9.0c. Nie moźna teź zainstalować gry z poziomu eksploratora i pliku setup. exe. Wyświetla się komunikat : "wystąpił problem z aplikacją EA Sports setup. exe i zostanie ona zamknięta". Płyty CD z grą są oryginalne . Próbowałem zainstalować demo Fify 2005 z płytki "Komputer Świata" – sytuacja jest taka sama. Obawiam się, ze w ogóle nie będzie moźna zainstalować źadnej Fify. Proszę o rzeczowe wyjaśnienie problemu i moźliwości wyjścia z impasu. Wszelkie inne aplikacje instalują sie prawidłowo.W dalszym ciągu oczekuję na pomysł wyjścia z problemu. ( Rzeczowy, nie w stylu "odetnij se łeb"). W tej samej konfiguracji sprzętu wszystko działało jak trzeba. Problemy zaczęły się od omyłkowego wgrania patcha przeznaczonego do demo Fify 2004.
Intel Pentium IV 2.8, 512 Mb RAM, HD 80 GB, Radeon 9200 secondary. Nazwy płyty głównej nie pamiętam.
Dzięki – regedit clear i wszystko OK.
Wyczyść rejestr z wszelkich wpisów dotyczących Fify i EA Sports.
Moźna to zrobić "ręcznie" czyli : uruchom/regedit
i znaleźć wszystkie wpisy z ciągami fifa,ea itp. i je usunąć
lub (polecane dla mniej zaawansowanych uźytkowników)
jakimś programikiem – ja polecam jv16powertools
Zostaje jeszcze jedna ewentualność – zakładając źe uźywasz winxp i masz włączone przywracanie systemu po prostu przywróć go do momentu przed zainstalowaniem tego patcha.
Moźna to zrobić "ręcznie" czyli : uruchom/regedit
i znaleźć wszystkie wpisy z ciągami fifa,ea itp. i je usunąć
lub (polecane dla mniej zaawansowanych uźytkowników)
jakimś programikiem – ja polecam jv16powertools
Zostaje jeszcze jedna ewentualność – zakładając źe uźywasz winxp i masz włączone przywracanie systemu po prostu przywróć go do momentu przed zainstalowaniem tego patcha.
Strona 1 / 1