niemiecka klawiatura

Witam ,ponieważ jest to mój pierwszy post na tym szacowny forum pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum...a teraz do rzeczy otóż...

kupiłem używanego laptopa dell 5100 z niemiecką klawiatura laptop jest w pełni sprawny zainstalowałem windows xp i wszystko gry z jednym małym ale ..nie moge uzyskać znaczka @ na nim wszelkie próby ze zmiana języka w ustawieniach na niemiecki niewiele dały wszelakie kombinacje klawiszami również ,może ktoś z was wie jak uzyskac @ w tej klawiaturze problem moe maly ale laptop idzie do sprzedaży a ja nawet nie moge zademonstrowac jak on dziala hmmm.

please help z gory thanx

Odpowiedzi: 3

ale masz jeszcze tablicę znaków:D wystarczy w: start->programy->akcesoria->narzędzia systemowe->tablica znaków tam napewno znajdziesz:)
marwo12
Dodano
26.08.2006 00:52:30

Ale dziwi mnie jak tutaj napisałeś ten znak @ skoro nie możesz go napisać;>

marwo12
Dodano
26.08.2006 00:49:48
Jezeli nic nie odbiega od normy, powinno byc jak na obrazku -> litera "Q"
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/c/c2/Laptop_Tastatur.jpg
EL NINO
Dodano
19.05.2006 22:29:22
  • dendron 19.05.2006 23:45:01

<P>Dzieki za szybką odpowiedz ,ale nie o to mi chodziło sęk w tym że ja wiem gdzie on jest problem w tym że wogóle&nbsp; nie moge go uruchomic tzn nie pisze mimo roznych kombinacji klawiszowych,niewiem moze trzeba cos doinstalowac?</P>

• EL NINO 21.05.2006 18:54:52

Nie napisales ze wiesz gdzie jest ten klawisz. Mniejsza z tym. <br />Jesli zainstalowales system polski lub angielski, znak "malpki" powinien znajdowac sie na swoim miejscu, czyli Shift+2.

dendron
Dodano:
19.05.2006 21:58:31
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1