(nie)ciekawy mail.

adres: biuro@opta.org.pl
Temat: Re: information
Treść: Is that your photo?
Zalacznik: ranking_regards.exe [24,1 KB]

nie radz otwierac bo to wir. Ja nie otwieralem tylko od razu wypieprzylem i nie jestem w stanie powiedziec jaki to wir.

Pozdro.

Odpowiedzi: 4

Zapobiegać dodatkowo moźna, korzystając z odpowieniego softu AntySpam`owego i konfigórując odpowiednie reguły dla spamu, nie spamu typów załączników, rozmiarów wiadomośći, słów kluczowych itp, itd.
McScr@by
Dodano
01.03.2004 21:33:24
Witam

Panowie w takich sytuacjach, kiedy dostajemy nieznane e–maile, albo mamy podejrzenia co do zawartości, to naleźy zastosować się do reguły "usuń zanim przeczytasz" oraz to co mówił Pawek – dobry antywir i częste aktualizacje bazy, oraz dodałbym sprawdzanie czy nie ma łatek na OE, bo 90% wiary zapewne uźywa tego programu.
run_DNA
Dodano
01.03.2004 19:45:37
Pawek:
W necie krąźą tysiące podobnych zawirusowanych przesyłek, więc podanie jednego przykładu nikogo nie uratuje przed "armią" innych.

Dzisiaj dostałem taki mail:

nadawca:korn_fan@interia.pl>
temat:hi
treść:xxx

i oczywiście załącznik. Od razu do kosza :!: :!:
beed
Dodano
01.03.2004 18:27:05
W necie krąźą tysiące podobnych zawirusowanych przesyłek, więc podanie jednego przykładu nikogo nie uratuje przed "armią" innych. Jedyny w miarę skuteczny sposób to zaopatrzenie się w porządnego antywirusa z monitorem i częste aktualizowanie jego baz.
Pawek
Dodano
01.03.2004 17:44:12
XeviL
Dodano:
01.03.2004 17:30:07
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1