niechciane restarty komputera
wiem źe podobny o ile nie identyczny temat jest juz na forum ale nie bardzo rozumiem rady ktore sa w nim zawarte. ostantio robilem formata i zainstalowałem xp professionala po polaczeniu z internetem ( bo z moich obserwacji tylko wtedy ma to miejsce) samoistnie wylacza mi sie komputer bez zadnych komunikatow. mam poprawke na sassera i zaden wirus chba nie nega mojego dysku firewall jest rowniez aktywny wiec nie mam pojecia w czym moze tkwic problem
PS1: zaznaczam ze nie jestem najlepszy w komputerkach wiec jezeli ktos bedzie na tyle laskawy zeby mi pomoc to prosze ŁOPATOLLOGICZNIE
PS:2 załączam sygnature błedu i pliki dołaczone do problemu:
C:WINDOWSMinidumpMini061104–08.dmp
C:DOCUME~1MAGDZI~1USTAWI~1TempWER1.tmp.dir00sysdata.xml
BCCode : c5 BCP1 : 831D0893 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001
BCP4 : 80536E14 OSVer : 5_1_2600 SP : 0_0 Product : 256_1
PS1: zaznaczam ze nie jestem najlepszy w komputerkach wiec jezeli ktos bedzie na tyle laskawy zeby mi pomoc to prosze ŁOPATOLLOGICZNIE
PS:2 załączam sygnature błedu i pliki dołaczone do problemu:
C:WINDOWSMinidumpMini061104–08.dmp
C:DOCUME~1MAGDZI~1USTAWI~1TempWER1.tmp.dir00sysdata.xml
BCCode : c5 BCP1 : 831D0893 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001
BCP4 : 80536E14 OSVer : 5_1_2600 SP : 0_0 Product : 256_1
Odpowiedzi: 2
Mogę Tobie zaproponować następujące rzeczy w celu zdiagnozowania problemu :
Sprawdz podgląd zdarzeń w poszukiwaniu błędu jaki figuruje po restarcie PC,
Wyłącz automatycznie uruchamianie po awarji systemu ( wymuszenie BSoD ),
Wykonaj diagnostykę RAM.
Na tej podstawie być moźe uda się stwierdzić co powoduje problem.
Sprawdz podgląd zdarzeń w poszukiwaniu błędu jaki figuruje po restarcie PC,
Wyłącz automatycznie uruchamianie po awarji systemu ( wymuszenie BSoD ),
Wykonaj diagnostykę RAM.
Na tej podstawie być moźe uda się stwierdzić co powoduje problem.
HAL_INITIALIZATION_FAILED się ten błąd i odnosi isę do sprzętu, a właściwie "komunikacji" systemu z nim.
W Twoim wypadku moźe to byc wadliwy modem/karta sieciowa – nie podąleś jak łaczysz się z netem.
więcej:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/w2kmsgs/1197.asp i ew. w sieci pod w/w nazwą błedu – niestety polskiego języka to tam nie uświadczysz.
W Twoim wypadku moźe to byc wadliwy modem/karta sieciowa – nie podąleś jak łaczysz się z netem.
więcej:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/w2kmsgs/1197.asp i ew. w sieci pod w/w nazwą błedu – niestety polskiego języka to tam nie uświadczysz.
Strona 1 / 1