niechciana partycja........
mam mały error zainstalowalem sp1 do xp i kopm nie chcial mi sie wlaczyc ciagle pojawialo sie okienko ze komp nie zostal poprawnie zamkniety gdy wybieralem uruchom komputer w normalnym trybie to komp sie restartowal i znowu ta plansza......no problem formacik i jeszczew raz instalka win i tu uwaga!! wybieram partycje i sa 4 tak jak powinny byc wstukuje kod FCKGW...... ;) i instaluje....... po instalacji wina instaluje stery do wszystkiego az nagle wlaczylem moj komputer i co widze mam 5 partycji z czego jak probowalem wlaczyc ta piata to pojawia mi sie error co mam robic to jakas sztuczna partycja a instalka wina widzi tylko 4 wiec nie wiem co jest probowalem ja usunac ale program partition magic 8 widzi moj 1 dysk a drogi jako bad inne programy jakie znam np. partition explorer lub partition manager to potrzebuja rejestracji zeby cos zrobic ........co mam zrobic?????
Odpowiedzi: 2
nie dziw się temu jeśli zakładasz partycje instalatorem xp. Jeśli zakładasz partycję o maksymalnym dopuszczalnym rozmiarze to instalator zawsze zostawia kawałeczek wolnego miejsca – kilka MB, ale to powinno być niewidoczne... moźesz to śmiało usunąć/sformatować/ połączyć z inną partycją
a sprawdzałeś ile zajmuje ta partycja? moźe spróbuj ją sformatować a dopiero potem ją wywal. Jeśli nie moźna nawet jej sformatować to przeskanuj dysk jakimś Norton Disk Docktorem lub scandiskiem – moźe masz jakieś błędy na dysku i trzeba je naprawić
Strona 1 / 1