Niechce mi się uaktualnić baza wirusów w KASPERSKIM

przy uaktualnianiu baz wirów Kasperskiego 5.0.156 wywala mi błąd:

PROGRAM NIEMOŻE NAWIĄZAĆ POŁĄCZENIA Z SERWEREM AKTUALIZACJI.
NALEŻY SPRAWDZIĆ POŁĄCZENIE Z INTERNETEM I SPRÓBOWAĆ PONOWNIE

Próbowałem ręcznie uaktualniać, ale niby poszło ale wywala później błąd źe bazy uszkodzone bla bla.... i niechodzi wogule

Windoza Xp SP1 + wsie łatki

kiedyś było wszystko luzik zaczeło sięod niedawna

moźe ma to coś wspólnego z tym źe przeszedłem na system plików NTFS, bo tylko to w tym czasie ostanim robiłem (ale wątpie w to, bo juź robiłem reinstalkę i poźniej nawet wywaliłem wszystko z kompa co było związane z kazkiem pojechałem jv16tools i zainstalowałem w innym folderze i dalej kupa ta sama)

firewall nie blokuje, bo nawet przy wyłączonym Sygacie to samo

ktoś ma jakieś AIDIJA ??? :(

dzięki

Odpowiedzi: 4

dzięki za radę, ale jak napisałem
Próbowałem ręcznie uaktualniać, ale niby poszło ale wywala później błąd źe bazy uszkodzone bla bla.... i niechodzi wogule

więc juź tak robiłem
po prostu sie kazek chyba posypał

zassałem nowszą wersję kasperskiego i hula teraz bez zarzutów
Dlugas
Dodano
25.04.2005 19:18:12
to moze spruboj tak:
wchodzisz na http://www.kaspersky.pl/download.html?s=updates i sciagasz recznie najnowsza baze wirusow. W opcjach Kaspersky'ego ustawiasz w Ustawieniach aktualizacji/źródło aktualizacji – folder lokalny. Tam wybierasz folder z rozpakowana baza wirusow i OK. Teraz normalnie klikasz zeby sie zaktualizowal i powinno pojsc z tego folderu. Moze nie jest to najwygodniejszy sposob ale dziala :)
mgmuras
Dodano
25.04.2005 17:34:57
oki thx
poczytam, potransletuje i wypróbuje jak wszystko strybie :lol:

dziwne bo mam od dawan sygate i kazka i wcześniej wsio było dobrze
jakoś teraz mu się odmieniło
oblukam i napisze

––––––––––edit––––––––

chyba *** blada będzie z tego :(
"Settings" > "Configure Real–Time" > "Troubleshooting" > " Do not enable protection against network attacks at system startup"

nie mam takowej opcji w ustawieniach
jeśli dobrze trybię to:
ustawienia> Ustawienia ochrony w czasie rzeczywistym> .Rozwiązywanie problemów i tam NIEMAM opcji "nie włączaj ochrony przed atakami z sieci podczas staru systemu"

mam młodszą wersję kasperskiego więc moźe w niej jej niema :(

pokombinuje jeszcze parędni i będe komboniwał nowaszą wersję kazka (oby działała)

Wielkie dzięki za pomoc
jak coś źle robię proszę o pojaśnienie

THX
Dlugas
Dodano
16.04.2005 17:56:39
Podobny problem na forum Kasperskyego –> http://forum.kaspersky.com/index.php?s=39ce7fe0de72192d00d8d6b17a080f07&showtopic=40

Nie lubi sie chyba z Sygate.
EL NINO
Dodano
16.04.2005 17:32:57
Dlugas
Dodano:
16.04.2005 13:09:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1