Niechce mi się uaktualnić baza wirusów w KASPERSKIM
przy uaktualnianiu baz wirów Kasperskiego 5.0.156 wywala mi błąd:
PROGRAM NIEMOŻE NAWIĄZAĆ POŁĄCZENIA Z SERWEREM AKTUALIZACJI.
NALEŻY SPRAWDZIĆ POŁĄCZENIE Z INTERNETEM I SPRÓBOWAĆ PONOWNIE
Próbowałem ręcznie uaktualniać, ale niby poszło ale wywala później błąd źe bazy uszkodzone bla bla.... i niechodzi wogule
Windoza Xp SP1 + wsie łatki
kiedyś było wszystko luzik zaczeło sięod niedawna
moźe ma to coś wspólnego z tym źe przeszedłem na system plików NTFS, bo tylko to w tym czasie ostanim robiłem (ale wątpie w to, bo juź robiłem reinstalkę i poźniej nawet wywaliłem wszystko z kompa co było związane z kazkiem pojechałem jv16tools i zainstalowałem w innym folderze i dalej kupa ta sama)
firewall nie blokuje, bo nawet przy wyłączonym Sygacie to samo
ktoś ma jakieś AIDIJA ??? :(
dzięki
PROGRAM NIEMOŻE NAWIĄZAĆ POŁĄCZENIA Z SERWEREM AKTUALIZACJI.
NALEŻY SPRAWDZIĆ POŁĄCZENIE Z INTERNETEM I SPRÓBOWAĆ PONOWNIE
Próbowałem ręcznie uaktualniać, ale niby poszło ale wywala później błąd źe bazy uszkodzone bla bla.... i niechodzi wogule
Windoza Xp SP1 + wsie łatki
kiedyś było wszystko luzik zaczeło sięod niedawna
moźe ma to coś wspólnego z tym źe przeszedłem na system plików NTFS, bo tylko to w tym czasie ostanim robiłem (ale wątpie w to, bo juź robiłem reinstalkę i poźniej nawet wywaliłem wszystko z kompa co było związane z kazkiem pojechałem jv16tools i zainstalowałem w innym folderze i dalej kupa ta sama)
firewall nie blokuje, bo nawet przy wyłączonym Sygacie to samo
ktoś ma jakieś AIDIJA ??? :(
dzięki
Odpowiedzi: 4
dzięki za radę, ale jak napisałem
więc juź tak robiłem
po prostu sie kazek chyba posypał
zassałem nowszą wersję kasperskiego i hula teraz bez zarzutów
więc juź tak robiłem
po prostu sie kazek chyba posypał
zassałem nowszą wersję kasperskiego i hula teraz bez zarzutów
to moze spruboj tak:
wchodzisz na http://www.kaspersky.pl/download.html?s=updates i sciagasz recznie najnowsza baze wirusow. W opcjach Kaspersky'ego ustawiasz w Ustawieniach aktualizacji/źródło aktualizacji – folder lokalny. Tam wybierasz folder z rozpakowana baza wirusow i OK. Teraz normalnie klikasz zeby sie zaktualizowal i powinno pojsc z tego folderu. Moze nie jest to najwygodniejszy sposob ale dziala :)
wchodzisz na http://www.kaspersky.pl/download.html?s=updates i sciagasz recznie najnowsza baze wirusow. W opcjach Kaspersky'ego ustawiasz w Ustawieniach aktualizacji/źródło aktualizacji – folder lokalny. Tam wybierasz folder z rozpakowana baza wirusow i OK. Teraz normalnie klikasz zeby sie zaktualizowal i powinno pojsc z tego folderu. Moze nie jest to najwygodniejszy sposob ale dziala :)
oki thx
poczytam, potransletuje i wypróbuje jak wszystko strybie :lol:
dziwne bo mam od dawan sygate i kazka i wcześniej wsio było dobrze
jakoś teraz mu się odmieniło
oblukam i napisze
––––––––––edit––––––––
chyba *** blada będzie z tego :(
nie mam takowej opcji w ustawieniach
jeśli dobrze trybię to:
ustawienia> Ustawienia ochrony w czasie rzeczywistym> .Rozwiązywanie problemów i tam NIEMAM opcji "nie włączaj ochrony przed atakami z sieci podczas staru systemu"
mam młodszą wersję kasperskiego więc moźe w niej jej niema :(
pokombinuje jeszcze parędni i będe komboniwał nowaszą wersję kazka (oby działała)
Wielkie dzięki za pomoc
jak coś źle robię proszę o pojaśnienie
THX
poczytam, potransletuje i wypróbuje jak wszystko strybie :lol:
dziwne bo mam od dawan sygate i kazka i wcześniej wsio było dobrze
jakoś teraz mu się odmieniło
oblukam i napisze
––––––––––edit––––––––
chyba *** blada będzie z tego :(
"Settings" > "Configure Real–Time" > "Troubleshooting" > " Do not enable protection against network attacks at system startup"
nie mam takowej opcji w ustawieniach
jeśli dobrze trybię to:
ustawienia> Ustawienia ochrony w czasie rzeczywistym> .Rozwiązywanie problemów i tam NIEMAM opcji "nie włączaj ochrony przed atakami z sieci podczas staru systemu"
mam młodszą wersję kasperskiego więc moźe w niej jej niema :(
pokombinuje jeszcze parędni i będe komboniwał nowaszą wersję kazka (oby działała)
Wielkie dzięki za pomoc
jak coś źle robię proszę o pojaśnienie
THX
Podobny problem na forum Kasperskyego –> http://forum.kaspersky.com/index.php?s=39ce7fe0de72192d00d8d6b17a080f07&showtopic=40
Nie lubi sie chyba z Sygate.
Nie lubi sie chyba z Sygate.
Strona 1 / 1