Niebieski napisy pod folderami

od jakiegoś czasu zauwaźyłem źe pod niektórymi folderami lub plikami są napisy koloru niebieskiego, nie wiem czy coś to znaczy czy nie? więc jak ktoś mógł by mi to objaśnić. Wcześniej były zawsze czarne

Odpowiedzi: 3

da się to odwrócić (zdekompresować)? - mianowicie "kompresję starych plikow" utworzoną w czasie oczyszczania dysku? skompresowane pliki zapewne obciązają pamięc gdyz trza je "rozwinąć" i dopiero odczytać a na gorszym sprzecie to moze powaznie utrudnic nam zabawę...
bloodyraven
Dodano
02.08.2008 19:27:59
szakaloo:
no tak masz racje pojawiło mi się to po tym jak zrobiłem ocztszczanie dysku i tak teź była opcja kompresuj stare pliki. A czy to coś znaczy trzeba to jakoś odwrócić czy moźe tak zostać?
Zostawić moźna, choć jeźeli masz duźo wolnego miejsca to po co?
Jeźeli chcesz sobie to zostawić to sie nie bój – niczym to nie grozi.
Mozna równieź ten kolor wyłączyć. Po otwarciu explorera > narzędzia – > opcje folderów – > widok i odptaszkowujesz "koloruj zaszyfrowane lub skompersowane pliki NTFS" (czy jakoś podobnie – nie pamiętam komunikatu)
damiancore
Dodano
18.03.2006 12:19:26
no tak masz racje pojawiło mi się to po tym jak zrobiłem ocztszczanie dysku i tak teź była opcja kompresuj stare pliki. A czy to coś znaczy trzeba to jakoś odwrócić czy moźe tak zostać?
szakaloo
Dodano
18.03.2006 12:14:10
szakaloo
Dodano:
18.03.2006 09:35:27
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1