niebieski ekran
otóż chodzi oto że zawsze kiedy włącze grę i gram w nią nie wiem z kilka minut lub kilka godzin zalezy jaka gra to wyskakuje mi niebieski ekran pojawia się i odrazu znika nawet nic nie pisze..i komputer sie resetuje
sterowniki mam najnowsze do k. graficznej ze starymi taki sam problem z płyta gł. to samo
doradzcie co zrobic mam podejzenie ze to moze byc wina plyty glownej albo karty graficznej a jezeli chodzi o pamiec to jak mialem wczesniej jedna kosc to byl taki sam problem
Odpowiedzi: 2
Pirat:jezeli chodzi o pamiec to jak mialem wczesniej jedna kosc to byl taki sam problem
Ja bym jednak postawił na pamięć. Próbowałeś co się dzieje, gdy jest tylko jedna pamięć (ta nowa) ?
Spowoduje to że ten niebieski ekran nie zniknie tylko pozostanie. Z niego spiszesz cyferki i wklej je nam.
-
zrobilem tak jak kazales i wyskoczyl mi niebieski ekran ale napisy byly jak to powiedziec rozmazane....ale kiedys byl taki blad zwiazany z ati3duag.dll jeszcze cos tam pisalo ze sterownik wideo czy jakos tam pozniej poszukam bo mam gdzies zapisane na kartce numer błędu<br>
-
Ściągnij sobie narzędzie odo usuwania sterowników z witryny ATI i posłuż się nimi do ich wywalenia. Następnie ściągnij sterownik i zainstaluj go.<br>Wiem, pisałeś już, że instalowałeś inne sterowniki, ale czy wcześniej je usuwałeś??<br>
-
tak tylko ze te sterowniki zainstalowalem dzisiaj po tym jak zrobile formata i bo myslalem ze cos pomoze i dalej nic i sa najnowsze sciagane ze strony producenta..moze karta sie przegrzewa lub jakis inny uklad np.jak w grze uru wyłacze z dzwieku EAX 2.0 to moge dalej normalnie grac ale np. w tony hawk's american wasteland niebieski ekran wyskakuje po 3,5 czy tam 2 minutach a w grze fable to nie wiem co 1 godz albo i 3 <br>
-
Najnowsze nie znaczy najlepsze.<br>Masz najnowszą paczkę DirectX?? Masz zainstalowane stery do głównej płyty??<br><br>Sprawdź jeszcze (po wykonaniu powyższych kroków):<br>Start -> uruchom -> <b>dxdiag</b> (enter).<br>Przetestuj grafikę i zobacz czy wyskoczą jakieś błędy.<br><br>No chyba, żę były jeszcze inne numerki na tych wszystkich niebieskich ekranach. Jak jakieś wyskoczą to zapisuj je.<br><br>
-
directx mam 9.0c<br>znalazlem oto numer bledu jakies 3 czy 2 dni temu go zapisalem<br><br>pisalo cos tam o ati3duag.dll<br>0xE3671000,0x00000000,0xBFBA492C,0,00000001<br><br>jeszcze cos tam 0x00000050 i BFBA492C base at BFA8B000 Date cos tam 440c71<br><br>nie wiem czy dobrze to napisalem<br>
-
moze wylaczyc agp fast writes? ale raczej to nic nie da<br>
-
STOP: 0x0000008E i tak dalej<br>
niebieski ekran wywala mi w grach np. fable, tony hawk's american wasteland , uru ages beyond myst no i jeszcze w kilku ale np. w morrowind III czy tam call of duty nigdy tego nie bylo sprobuje posciagac patche do gier i zobacze co bedzie sie dzialo moze plyta glowna jest do d**y albo karta sie przegrzewa <br>
albo zainstaluje se sterowniki np. od omegi nie wiem tylko czy te nowe będą dobre moze starsze?<br>
<b>Pirat<a></a></b>, powiedz czy zrobiłeś tak ze sterownikami jak ci napisałem??<br>
zrobilem tak jak powiedziales jak narazie zainsalowalem stery od omegi i tak niebieski ekran wyskakuje tylko w niektorych grach wiec w nie nie gram...napewno podejrzewam oto k. graficzna i plyte glowna za pol roku wymienie se plyte na asusa,msi albo gigabyte a karte planuje na geforce 7600GT nigdy nie wezme zadnego asrocka<br>
Podkręcałeś coś?? - "odkręć".<br>Przetestuj pamięć jaikim programem np. memtest<br>
nic nie jest podkrecane ale natomiast dzisiaj gralem w gre fable okolo 3 czy 4 godzin i jak narazie wszystko ok ale z innymi grami tak nie jest..zobacze jeszcze pamiec tym programem memtestem ale nieprzypuszczam zeby to bylo przez nia<br>
a moze byc jeszcze to ze k. grafiki sie przegrzewa bo ma pasywne chlodzenie i czasami wyskakuje mi vpu recover jak ja podkrece ale to tylko w niektorych grach<br>
To sie pytałem, czy coś podkręcałeś. Raz mówisz że nie, raz że tak. Nie podkręcaj.<br>
to nie ma znaczenia poniewaz na standardowych ustawieniach jest tak samo jak na podkreconych<br>moze plyta glowna jest niestabilna nawet niemozna na niej zmienic napiecia dla procesora tylko jedyne co moge na niej zrobic to zmienic fsb i juz nic...jak kupie se lepsza to sie zobaczy<br>