Niebieski ekran, blad tcpip.sys
Witam, Otoz od pewnego czsu komp co jaksi czas mi sie restartuje. Prawie zawsze jest pokazane na niebieskim ekranie plik tcpip.sys. Dodatkowo w dzienniku zdarzen mam kupe bledow dysku, ktore nastepuje po uruchomieniu uslugi dalny dostep.
Pomozcie!!!!
Pomozcie!!!!
Odpowiedzi: 11
witam mam pytanie co zrobiles bo mam ten sam problem w tej chwili i nie wiem co mam zrobic. :cry:
Jesli chodzi o ten netevent.dll, to chyba mozna podac w tym kluczu sciezke do niego – c:cos_tamcos_tam
etevent.dll
No i nie wiem czy te bledy nie sa wynikiem tego sterownika do pupy.
Bledy znow te same ? STOP: 0x000000D1 ? Szukaj w takim razie jeszcze innych sterow.
No i nie wiem czy te bledy nie sa wynikiem tego sterownika do pupy.
Bledy znow te same ? STOP: 0x000000D1 ? Szukaj w takim razie jeszcze innych sterow.
No i bylo dobrze ale sie skonczylo. Komp dzialal przez caly dzien i zaczal sie znowu restartowac. Nie mam wpisanego netevent.dll
Nie ma wpisanego neteventa. Moze to to ??
Zerknij do ustawien TCP/IP (we wlasciwosciach polaczenia sieciowego) czy masz zalaczony NetBios przez TCP/IP i sprobuj zalaczyc/wylaczyc.
Mozesz takze sprobowac recznie z Uruchom sprobowac najpierw wylaczyc a pozniej zalaczyc usluge NetBt. Najpierw net stop netbt a pozniej net start netbt.
Poza tym zerknij do HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – jest tam wpisany netevent.dll ?
Mozesz takze sprobowac recznie z Uruchom sprobowac najpierw wylaczyc a pozniej zalaczyc usluge NetBt. Najpierw net stop netbt a pozniej net start netbt.
Poza tym zerknij do HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – jest tam wpisany netevent.dll ?
Zerknij do ustawien TCP/IP (we wlasciwosciach polaczenia sieciowego) czy masz zalaczony NetBios przez TCP/IP i sprobuj zalaczyc/wylaczyc.
Nie chce zapeszac ale jak do tej pory dziala :) Jednak w dzienniku pelno bledow. Ostatnio pojawil sie nowy zwiazany z pliiem netevent.dll i tu byla podana nazwa NetBT :/ A najpopularniejszy umnie blad :)przez ktory formatowalem dysk to i nikt na razie nie odgadl o co chodzi :)
Nie chce zapeszac ale jak do tej pory dziala :) Jednak w dzienniku pelno bledow. Ostatnio pojawil sie nowy zwiazany z pliiem netevent.dll i tu byla podana nazwa NetBT :/ A najpopularniejszy umnie blad :)przez ktory formatowalem dysk to i nikt na razie nie odgadl o co chodzi :)
Daj cynk, czy ta podmiana rzeczywiscie pomogla.
A co do sterownikow, to nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze.
A co do sterownikow, to nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze.
Dokadnie to pokazuje. Wlasnie zainstalowalem najnowsze stery.Zobaczymy,oby pomoglo.
Dzieki
Dzieki
Co pokazuje oprocz tego tcpip.sys ? Nie jest to STOP: 0x000000D1
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ?
Jesli tak, to sprobuj znalezc inne sterowniki do sieciowki.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ?
Jesli tak, to sprobuj znalezc inne sterowniki do sieciowki.
Strona 1 / 1