Niebieski ekran /ati3duag.dll ????
wyskakuje mi niebieski ekran i komp zlicza pamięć i się wyłancza, pokazuje źe coś nietrak z ati3duag.dll i podaje jakies tam BFA7314D i inny, niewiem o co chodzi, mam karte Radeno 9200 128Mb tv/dvi , problem pojawił się po installacj SP2XP (niemam pewności bo niegrałem w nic ostatnio, a pojawia sie to jak chce włączyć gierke czy zmienić ustawienia ekranu), mam DirectX 9.0c, odinstalowałem sterownik i zaistalowałem ponownie ale nic niepomogło, po pierwszym uruchomienu po instalacji sterownika tez wyskoczyło????????
Odpowiedzi: 3
dzięki, wystarczyły nowe sterowniki i ok, niemyślałem źe SP2xp będzi ich wymagał
dzięki, wystarczyły nowe sterowniki i ok, niemyślałem źe SP2xp będzi ich wymagał
Czyli problem pojawił się po instalacji SP2.
Podgląd zdarzeń i jakie jeszcze błędy.
Odinstaluj sterownik karty grafiki narzędziem deinstalującym z płyty CD do karty grafiki,restart kompa i uruchom karte grafiki na sterze systemowym.
Pamiętaj wgrać najnowsze stery do płyty głównej.
Sciągnij najnowszy ster do karty grafiki i zainstaluj lub trzeba dopasować wersje steru metodą prób i błędów.
Pamiętaj o prawidłowej instalacji steru.
Z uruchom komenda dxdiag i zrób testy i zobacz czy wszystko gra.
Jak dalej to samo to :
– odinstaluj SP2
– zgraj dane
– zintegruj XP z SP2 i sformatuj partycje
systemową i wgraj świeźy system XP z
SP2.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=180540#180540
Dobrze by było przetestować karte grafiki na innym kompie.
Podgląd zdarzeń i jakie jeszcze błędy.
Odinstaluj sterownik karty grafiki narzędziem deinstalującym z płyty CD do karty grafiki,restart kompa i uruchom karte grafiki na sterze systemowym.
Pamiętaj wgrać najnowsze stery do płyty głównej.
Sciągnij najnowszy ster do karty grafiki i zainstaluj lub trzeba dopasować wersje steru metodą prób i błędów.
Pamiętaj o prawidłowej instalacji steru.
Z uruchom komenda dxdiag i zrób testy i zobacz czy wszystko gra.
Jak dalej to samo to :
– odinstaluj SP2
– zgraj dane
– zintegruj XP z SP2 i sformatuj partycje
systemową i wgraj świeźy system XP z
SP2.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=180540#180540
Dobrze by było przetestować karte grafiki na innym kompie.
Strona 1 / 1