Niebieska Strona Dlaczego ??
Siedze przy kompie z 2–3 h chodzi bez bładnie wszystko chodzi pięknie tylko później wyskakuje mi niebieska strona i zrzucanie pamięci jądra mam nowe sterowniki wszystko i niewiem czemu tak sie robi czy moźe ktoś pomóc ???? :? :?: :?:
Odpowiedzi: 12
....... i to dzial w 90% przypadkow z jakimi sie spotykam – ludzie mnie czesto na gg o to wypytuja i skutkuje ta metoda
kazda rada jest dobra i niekoniecznie Twoja (choc musze przyznac, ze obecnie sluszna) moze zadzialac! moze to rzeczywiscie problem karty?!
pozdroofki
pozdroofki
ja nie widze w tym nic smiesznego....
:))))))))))))))))
Tylko smiech mnie ogarnia jak czytam wasze tzw porady
Dostajesz ten komunikat bo komp robi zrzut pamieci (prawdopodobnie pelny a powinien zrzucac 64 kb czyli robic maly zrzut pamieci
Robisz tak:
1 . start/ustawienia/panel sterowania/system/Informacje o uruchamianiu systemu awariach systemu i debugowaniu / ustawienia/ i ustaw tam maly zrut pamieci (64 kb)
Polecam odznaczyc tez opcje ,automatycznie uruchom ponownie co zapobiegnie rebootowi kompa ,przy bledzie systemu lub aplikacji i odznaczenie opcji wyslij alert administracyjy i wylaczyc raportowanie bledow
P.s Microsoft naprawde wie co pisze pomimo tego ze 98 % informacji na ich stronach to propaganda
Mialem kiedys kompa 128ramu i procek 266 i xpek dobrze i bez awaryjnie nawet przez 4 dni bez przerwy chodził, jak byla robota u wareza:) ani jednego niebieskiego ekranu i stabilna praca
To chyba o czyms swiadczy
Powodzenia w walce z Microsoftem
Tylko smiech mnie ogarnia jak czytam wasze tzw porady
Dostajesz ten komunikat bo komp robi zrzut pamieci (prawdopodobnie pelny a powinien zrzucac 64 kb czyli robic maly zrzut pamieci
Robisz tak:
1 . start/ustawienia/panel sterowania/system/Informacje o uruchamianiu systemu awariach systemu i debugowaniu / ustawienia/ i ustaw tam maly zrut pamieci (64 kb)
Polecam odznaczyc tez opcje ,automatycznie uruchom ponownie co zapobiegnie rebootowi kompa ,przy bledzie systemu lub aplikacji i odznaczenie opcji wyslij alert administracyjy i wylaczyc raportowanie bledow
P.s Microsoft naprawde wie co pisze pomimo tego ze 98 % informacji na ich stronach to propaganda
Mialem kiedys kompa 128ramu i procek 266 i xpek dobrze i bez awaryjnie nawet przez 4 dni bez przerwy chodził, jak byla robota u wareza:) ani jednego niebieskiego ekranu i stabilna praca
To chyba o czyms swiadczy
Powodzenia w walce z Microsoftem
Dzieki wam zainstalowałem jeśli bedzie lub nie bedzie działaś te sterowniki to sie odezwe napewno :–)
ftp://adax.krosno.pl/adax/ftp.adax.pl/VIA/Chipsety/Audio/74mu160a.zip poprawka sorry ale wczesniejsze tez powinny byc ok ale te sa na 100% dobre bo sam je uzywam i tez mam AC'97 na VIA
jezeli tak to chyba porblem rozwiazany poniewaz mialem identyczny problem wlasnie z tym (resety i blue screeny) – wina sterownikow sprobuj :
ftp://152.104.125.40/sound/ac97codec/driver/wdm/wdm_a326.exe
ftp://152.104.125.40/sound/ac97codec/driver/wdm/wdm_a326.exe
Karte muzyczną zintegrowaną z płytą główną Ac '97
a zapytam sie – jaka posiadasz karte muzyczna – na pewno wiecej ramu nie potrzeba
a to jak tak to niewiem......ale popytam sie kumpli
Mam Athlona 1,34 Ghz z wydajnością 1500+/266 Mhz i 256 DDR karte GeForce 2 Ti 64 DDR płyte główną ASI ( Adware System Inc ) z czipsetem VIA niewiem czemu tak sie robi moźe wiecej Ramu trzeba
A jaki masz sprzęt...te wymaga nia co podaja Microsoft nie zawsze sie zgadzaja....ja mam celerona 500 i na poczatku mialem 128RAM...ale dokupilem sobie i teraz mam 320 i juz mi nie zrzuca pamieci :D
Strona 1 / 1