Nie wyświietla się pomoc i informacje o systemie

Witam

Od niedawna mam XP. Po zainstalowaniu nie wyświetla mi sie jednak centrum pomocy i informacje o systemie. Coś przez chwilę dzieję się w tle, ale nic sie nie pokazuje. Jaka moźe być przyczyna?

Odpowiedzi: 5

Rebe:
McScr@by:
Czy usługa Pomoc i obsługa techniczna jest załaczona.

W normalnych warunkach nawet wyłaczenie usługi "pomocy technicznej" nie powoduje zablokowania do niej dostepu z poziomu menu – to dziwne, ale tak jest...

Jak jest wyłączona to podczas uruchamiania daje standardowe info o błędzie spowodowanym wyłaczeniem usługi, tak sobie zobaczyłem przed chwilą :wink:
Więc to nie to.
McScr@by
Dodano
01.11.2004 18:52:41
McScr@by:

W normalnych warunkach nawet wyłaczenie usługi "pomocy technicznej" nie powoduje zablokowania do niej dostepu z poziomu menu – to dziwne, ale tak jest, a przynajmniej do czasu SP2 było na pewno, jak jest teraz ? – nie sprawdząłem, ale i niem yślę źeby coś się zmieniło.

maku11 – mniej więcej, ale raczej więcej niź rok temu była jakaś łatka MS, która u mnie dawąła takie łwasnie objawy. Czy była na liście dodaj/usuń nie pomnę,alem oźesz sprawdizć.
Oczywiścien ie ma źadnej gwarancji, źe i u Ciebie to problem złatą, bo wśód moiz znajomych tak jak u mnie bło tylko w jednym jeszcze wypadku, a w pozostąlych łatkan ie powodowąła błokady.
Rebe
Dodano
01.11.2004 18:39:04
McScr@by
Dodano
01.11.2004 18:03:08
Mam to samo , a stało się to po zainstalowaniu i odinstalowaniu tweakaXP
dzidka
Dodano
01.11.2004 14:56:16
Na początek zrób scan kompa na szkodniki.

Z uruchom komenda chkdsk /f jak nic sfc /scannow.
JNJN
Dodano
01.11.2004 11:57:27
maku11
Dodano:
01.11.2004 00:29:02
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1