Nie wyłanczanie sie kompa ((( ZNOWUZ ))) POMOCY !!!!!!!!!!!!

Poraz kolejy chcialbym poruszyc temat niezamykajacego sie windowsa juz dosyc sporo poswieciliscie na ten temat na forum ale ja mam dosyc trudnieszy problem niz inni uzytkownicy. Mianowicie coniektorym windows sie nie zmaykla ale si resetowal to juz cos a umnie niechce sie zamnkanc ani uruchomic ponownie ani wylogowac nic kompletnie. Nawet kiedy zainstalowalem SP1 nic nie dzialo (ato wogle cos daje?). Gdzies bylo napisane ze wystarczyc pogrzebac w opcjah zasilania ale to nic nie dalo nawet rozmawialem z jedmym z Moderatorów to niewiedzial na czym to poleg radzil tyklo zebym napisal na forum a moze ktos pomoze. A moj sprzet ot 1gb Celeron dysk 20gb no i oczywiscie Windows Xp Pamiec 386ram nie wiem co moge jeszcze powiedziec nic mi wiecej do glowy nie przyhodzi ale prosze pomuzcie troche to dziwe ze komp dobrze dzialal i nagle przestal sie wylanczac.

Z góry dziekuje za odpowiedzi i pomoc za obelgi ze ten temat juz byl tez.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

Jak chcesz na stałe go mieć,a jest fajny[komunkaty głosowe,syreny itd,autoupdate] to Home Edition.
Jak tylko na 60 dni to PRO.
Poza tym Avast ma opcję Schedule Boot–time scaner uruchamiany z menu głównego.Po zaznaczeniu wszystkich opcji w nim,komp sam zrestartuje i przskanuje dyski bez otwierania Windows,co jest najkorzystniejsze dla wykrycia wirusów i trojanów.
Jak znajdzie,to zapyta...co robić????

Pozdrawiam i źyczę powodzenia. :D
Nie zapomnij o Sygate PF [firewall]

8)
tire
Dodano
22.06.2003 16:40:41
A wiec BootVis nie pomogl hoc trohe przyspieszyl uruchamianie windowsa. Faktem jest ze Mks to hlam jak sie patrzy ale prubowalem zdobyc nortona 2003 ale sie niestety nie udalo, jedyne co mo pozostaje to wykonac to co napisal pan Tire krok po kroczku poczynajac od pocatku czyli sciagniecia avast! 4
moe to pomoze :roll: Tylko sciagnac wersje Hom czy pro?

pozdrwaiam
Tony
Dodano
22.06.2003 16:02:22
"I jęknął Goliat zobaczywszy swoją ignorancję..."

To nie cytat z Biblii ale okrzyk rozpaczy.
Wykazujesz nader pokaźną ignorancję w zabezpieczeniu swojego :!: komputera. :?

Podstawową rzeczą jest posiadanie firewalla,tzw.ściany ogniowej,przeciwdziałającej włamaniom z sieci.
Podstawową rzeczą jest posiadanie rezydentnego programu antywirusowego.Skanery on–line są niepełnosprawne pod względem spenetrowania całych zasobów komputera.
Zatem,radzę ci wykonać jn.:
1/ściągnąć dobry program av freeware[bezpłatny]np.Avast!v.4 Home Edition z www.avast.com [klucz do rejestracji otrzymasz pocztą po podaniu swoich danych na stronie Avast]
2/uaktualnic go ręcznie = Update
3/przeskanować komp w całości i naprawić szkody wirusowe=wywalić wiry
4/zainstalować freeware program firewallowy np.Sygate Personal Firewall Free
www.sygate.com
domyślne ustawy[fabryczne]zupełnie ci wystarczą
Dalej,opisać tu na Forum co się dzieje i jakie skutki wywołały te instalacje.

No i poczytaj sobie www.antywirus.note.pl

Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
22.06.2003 14:27:17
Firewalla? nie mam pojecia czy cos takiego mam a wirusy sparwadzam przez neta skanerem Mks_Vir–a na stronce www.mks.com.pl i tam jest skaner ale jak narazie to nic nie wykazuje hoc przedtem wykazał ze mam trojana w pliku System32.exe trojan zostal usuniety ale przy kazdym wlanczaniu windowsa prosil mnie o ten plik wiec Tatusiek se postanowil ze mi na nowo nagra windowsa znaczy uaktualni i teraz nie prosi juz o to ale wystepuje inny blad jakies autoryzownie bledu nie wiem cos w tym stylu i nie mam pojecia o co hodzi. Mam programik BootVis–Tool.exe ale nie wiem czy oto hodzsi nawet tego jeszcze nie instalowaem wszystko o tym programiku wyczytalem ze stronki http://www.imperator102.prv.pl/

Poydrwaiam
Tony
Dodano
22.06.2003 14:08:42
Firewalla? nie mam pojecia czy cos takiego mam a wirusy sparwadzam przez neta skanerem Mks_Vir–a na stronce www.mks.com.pl i tam jest skaner ale jak narazie to nic nie wykazuje hoc przedtem wykazał ze mam trojana w pliku System32.exe trojan zostal usuniety ale przy kazdym wlanczaniu windowsa prosil mnie o ten plik wiec Tatusiek se postanowil ze mi na nowo nagra windowsa znaczy uaktualni i teraz nie prosi juz o to ale wystepuje inny blad jakies autoryzownie bledu nie wiem cos w tym stylu i nie mam pojecia o co hodzi. Mam programik BootVis–Tool.exe ale nie wiem czy oto hodzsi nawet tego jeszcze nie instalowaem wszystko o tym programiku wyczytalem ze stronki http://www.imperator102.prv.pl/

Poydrwaiam
Tony
Dodano
22.06.2003 14:08:42
Na wirusa mi to nie wygląda....
Jakiego antywirusa uźywasz i czy masz firewalla?
tire
Dodano
22.06.2003 13:53:32
Na wirusa mi to nie wygląda....
Jakiego antywirusa uźywasz i czy masz firewalla?
tire
Dodano
22.06.2003 13:53:32
Ze strony Microsoftu z ciągnij sobie programik BootVis, jeźeli nie masz wirusa to napewno ci pomoźe. Opis korzystania a tego programu chyba jest w Chipie albo PCworld.
Teletransmita
Dodano
22.06.2003 11:16:04
Witam, jedyne co przyszło mi na myśl to to, źe Twój komp ma wirusa – sprawdź, moźe coś pomoźe. Pozdrawiam
luka79
Dodano
22.06.2003 01:54:50
Tony
Dodano:
21.06.2003 18:38:29
Komentarzy:
9
Strona 3 / 3