Nie wyłanczanie sie kompa ((( ZNOWUZ ))) POMOCY !!!!!!!!!!!!
Poraz kolejy chcialbym poruszyc temat niezamykajacego sie windowsa juz dosyc sporo poswieciliscie na ten temat na forum ale ja mam dosyc trudnieszy problem niz inni uzytkownicy. Mianowicie coniektorym windows sie nie zmaykla ale si resetowal to juz cos a umnie niechce sie zamnkanc ani uruchomic ponownie ani wylogowac nic kompletnie. Nawet kiedy zainstalowalem SP1 nic nie dzialo (ato wogle cos daje?). Gdzies bylo napisane ze wystarczyc pogrzebac w opcjah zasilania ale to nic nie dalo nawet rozmawialem z jedmym z Moderatorów to niewiedzial na czym to poleg radzil tyklo zebym napisal na forum a moze ktos pomoze. A moj sprzet ot 1gb Celeron dysk 20gb no i oczywiscie Windows Xp Pamiec 386ram nie wiem co moge jeszcze powiedziec nic mi wiecej do glowy nie przyhodzi ale prosze pomuzcie troche to dziwe ze komp dobrze dzialal i nagle przestal sie wylanczac.
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pomoc za obelgi ze ten temat juz byl tez.
Pozdrawiam
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pomoc za obelgi ze ten temat juz byl tez.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
Myślę,źe nauczyłeś się duźo podczas tych sesji doradczych.
Przyjemnej pracy z kompem.........
Pamiętaj,masz mieć podstawowe prog zabezpieczjące:
prog antywirusowy–1
firewall–1
antyspyware Ad–aware 6 –1
regcleaner=System Mechanic 3.7h –1
system regenerator=Norton Utilites
Pozdrawiam. :D
Przyjemnej pracy z kompem.........
Pamiętaj,masz mieć podstawowe prog zabezpieczjące:
prog antywirusowy–1
firewall–1
antyspyware Ad–aware 6 –1
regcleaner=System Mechanic 3.7h –1
system regenerator=Norton Utilites
Pozdrawiam. :D
No niestety panowie nic nie pomoglo no ale w czoraj sformatowalem dyska no i dzial ale tracilem koncert rammsteina :cry: no niestety. Dziekuje wszsystkim ktozy poswiecili mi troche swojego cennego czasu i rozumu hoc nie udalo sie naprawic sytemu to daliscie mi troche wiedzy jesli hodzi o zabespieczenie komputera przed złosliwcami. Dziekuje za wszystko i mam nadzieje ze owy problem sie juz nigdy nie powturzy oby!.
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
No niestety panowie nic nie pomoglo no ale w czoraj sformatowalem dyska no i dzial ale tracilem koncert rammsteina :cry: no niestety. Dziekuje wszsystkim ktozy poswiecili mi troche swojego cennego czasu i rozumu hoc nie udalo sie naprawic sytemu to daliscie mi troche wiedzy jesli hodzi o zabespieczenie komputera przed złosliwcami. Dziekuje za wszystko i mam nadzieje ze owy problem sie juz nigdy nie powturzy oby!.
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
Pozdrawiam
Dziekuje
Aha rozumiem do czego teraz sluzy ta kuleczka sprytny programik :wink:. Ale niestety Panie Lezio111 nic nie poskotkowalo dalej sie nie wylancza karygodne. Ale jedno co mnie zastanawia bo odkrylem ze moge "Przełaczyc uzytkownik" i wtedy windows ładnie wyhodzi do menu i jest napiusane ze moje konto jest zalogowane i z tamtat moge wylaczyc kompa no ale pytanie jest czemu ja od siebie nie moge czy to moze byc spowodowane moze jakims brakiem upowaznienia nalozonego przez administratora ale ja niemam administratora tatusiek podczas instalacji windowsa dal ze wszyscy uzytkownicy sa administratorami moj komp to jedna wielka zagadka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
moźe zaraz spróbuje :wink:
moźe zaraz spróbuje :wink:
Lezio111 a próbowałeś go np. spakować rarem i wysłać...?
NAprawdę mi przykro Tony :oops: , ale moj program pocztowy zgłasza błąd źe serwer odrzuca plik, bo moźe zawierać wirusa (a nie ma :) ). I jeszcze jedno: nawet po zmianie nazwy na shut.lol nie chce wysłać. Nie pozostaje nic innego jak rozłoźyć ręce :cry:
NAprawdę mi przykro Tony :oops: , ale moj program pocztowy zgłasza błąd źe serwer odrzuca plik, bo moźe zawierać wirusa (a nie ma :) ). I jeszcze jedno: nawet po zmianie nazwy na shut.lol nie chce wysłać. Nie pozostaje nic innego jak rozłoźyć ręce :cry:
Avast sprawdza w zasadzie kaźdy ruch w IE.
Kuleczka z "I" to generator wirusów.Ma za zadanie wykrywanie jeszcze nieznanych wirusów i trojanów.
Po szczegóły odsyłam na FAQ strony producenta – ALWIL Software.
Poza tym zachecam Tony do konkretnego i zdecydowanego stawiania pytań ,bez zbędnych rozwlekań.Topic "rozmywa się :!:
Kuleczka z "I" to generator wirusów.Ma za zadanie wykrywanie jeszcze nieznanych wirusów i trojanów.
Po szczegóły odsyłam na FAQ strony producenta – ALWIL Software.
Poza tym zachecam Tony do konkretnego i zdecydowanego stawiania pytań ,bez zbędnych rozwlekań.Topic "rozmywa się :!:
No panowie temat trohe zamiera cos czuje ze format zbliza sie wielkimi krokami lepiej hyba bedzie trzeba juz zaczac zgrywac te piordolki z dyku na rw i tylko sie modlic zeby komp zaczol dzialac.Panie Lezio111 jesli moj mail nie dotarl to daje tu znowusz moj adres kdudz12@poczta.onet.pl hociaz nie wiem poco go pisze skoro nizej jest guzik z mailem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie no ale trzeba przyznac ze ten Avast to niezly bajer czy mi sie zdje czy on mi sprawdza kazda strone na jaka whodze bo zawsze jak wpisuje nowy adres zaczyna sie krecic i skanuje to hyba raczej tak nie. A doczego sluzy owa druga kuleczka nieruchoma z literka "I" hm?
Niestety nie mam w ocjah zasilania zakldaki APM i trohe lektorki jest w tym linku heh. Nowłasnie co od pana Lezio111 moze mam zrombany ten plik. Ale wy to hyba nie wiem profesjonalisci to wy hyba jakims szyfrm piszecie o co wam tu chodzi " Odpal regedit, klepnij CTRL+F i wpisz szukany ciąg/slowo. Np. cydoor. Po znalezieniu usuwasz caly ciag. I tak do konca rejestru"
Podrawiam
Podrawiam
Katalogi zawierajace te pliki nie nazywaja sie tak samo. Musisz sprawdzic recznie czy w ktorymkolwiek nie zobaczysz podobnych nazw i wtedy usuwasz calosc. A co do rejestru, to ja mimo wszystko wole reczna robote :D . Odpal regedit, klepnij CTRL+F i wpisz szukany ciąg/slowo. Np. cydoor. Po znalezieniu usuwasz caly ciag. I tak do konca rejestru. Oczywiscie zrob sobie kopie rejestru przed tym zanim zaczniesz, gdybys przypadkiem usunal cos wiecej.Tony:Ale Common Files nie mam ani gatora ani gaina a rejestr u sówam przez RegCleanr.
A jesli masz juz ten ACPI, to teraz zobacz w Panelu sterowania –>Opcje zasilania czy masz zakladke APM. Tam zaznacz Zaawansowane zarzadzanie energia.
Przegladnij sobie rowniez i to.
Heh, mam fata i chodzi :D . Moźe podesłanie pliku wykonywalnego by coś wskurało (co chcę zrobić :) ). A moźe u Tonego jest on uszkodzony????
No popatrz jednak mam komputer z interfejsem ACPI heh i co z tym zrobic. Ale Common Files nie mam ani gatora ani gaina a rejestr u sówam przez RegCleanr.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jak to nigdzie nie znalazles ? Panel sterowania –> System –> Sprzet –> Menedzer urzadzen i kiknij dwa razy na "Komputer", Wyskoczy Ci opis.Tony:Niestety nigdzie nie znalazłem czegos takiego jak "komputer z interfejsem ACPI" (to dobrze czy zle??).
A co do tych plikow ktore usunales, to powinienes jeszcze recznie usunac wpisy w rejestrze. Daje sobie palce uciac, ze za chwile znow bedziesz mial wykrytego cydora, gatora, itd. Sprawdz tez w Common Files w ktorych katalogach znajdziesz resztki z gatora i gaina. Usun te katalogi z zawartoscia i odznacz automatyczne uruchamianie tych plikow w Autostarcie – odpal msconfig w Uruchom.
Te katalogi o ktorych piszesz zostaw w spokoju.
Wszystkie pliki zostały pomyslnie usuniete. Ale dalej sie nie wylancza. Gdzies na forum przeczytalem ze jeden gosc mial podoby problem i porostu w dodaj usun posuowal jakies nieznane programy wiec postnowilem zwiedzic dodaj usun i jedyne co nie wiem do czego sluzy to "AnswerWorks Runtime", "CommonName", "FlashGet ads support", "Java web star" iczemu w dodaj usun pomiedzy dwma programami jest taka ogormana przerwa i musze przewijac pare minut zanim dojade do dolu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam