nie wykrywa mi plyt DVD
ostatnio nie odczytuje mi w moim napedzie plyt DVD. nie wiem czy moze byc to spowodowane duzo iloscia trojanow w ostatnim czsie(ale juz nie mam a problem nadal pozostaje).niektore filmy DVD gdy wloze do napedu to rusza mi z PowerDVD ale nie wszystkie.inne plyty CD otwieraja sie bez zarzutu. ramka z autodtwarzaniem tez sie nie pokazuje. nie wiem co sie stalo.
Odpowiedzi: 14
Mi wykrywa jako cd ale jak chce skopiowac to część plikuw sie skopiuje a część pisze ze zły format lub plik jest uszkodzony :/
Mam ten sam preoblem i taką samą nagrywarke i nie odczytuje mi plyt dvd nie wiem czy wszystkich ale DVD+R napewno :evil: jak sie uporałeś z tym problemmem to napisz do mnie na gg 4299793 i zgury dzięki :)
tak jak radzil elektronik wyczysc dysk plyta czysczaca albo jak ja mialem problem mialem trojany i mi nie wczytywalo i musialem zmienic :wink:
Pisałeś źe masz jeszcze gwarancję więc ją wykoźystaj i niech oni się martwią a jak nie to sprubój wyczyścić napęd jakąś płytką do czyszczenia to nie zaszkodzi a moźe pomóc ;]
zaczelo mi wykrywac DVD ale jako pusty dysk CD :/ wie ktos moze o co chodzi teraz???
dobra jestem juz pewien ze mam najnowsze firmware, ale DVD nadal nie odtwarza. z rejestru tez wykasowalem jakis plik podany w czescniejszych tematach ale nic nie pomaga. naped tez raczej nie mogl sie zabrudzic ani popsuć bo dopiero mam od 2 tygodni nowego komp:/ wie ktos co to moze byc???
Jeźeli wkładas zplyte i nie wiruje,a lbo słyszysz , ze wiruje normalnie, tylko nic nie widac co jest na płycie, to moze byc wina windowsa ;/ Kumpel kiedys jeszcze gdy dopiero wyszedł xp, miał tak podobnie, to sie zdenerwował i zamiast grzebac, to przeinstalował windowsa
jak masz włączone DMA w cdromie to je wyłacz (odznacz ptaszek we własciwosciach cdromu w menadzer urzadzeń). Do tego spróbuj "usunac" sterowniki dvd roma z windowsa , tez zaznacz cdrom w menadzerze urzadzen i wybierz "usuń" po restarcie windowsa na nowo wykryje dvd roma i moze bedzie ok. Jak nie, to zadzwon do firmy gdzie kupiles komputer, i powiedz ze chcesz wyjac dvd z komputera to przyjada, albo zawieziesz do nich komputer i zdejma plomby bez utraty gwarANCJI.
Albo jak masz przecierz gwarancje to wymienia tobie na nowego dvd;–) (tylko ile to potrwa :|)
Zobacz jeszcze czy jakis jakis program np. Alcohol, czy virtual drive, czy jakis program do nagrywania płyt np. "incd" czy cos takego nie gryzie sie z dvd.
jak masz włączone DMA w cdromie to je wyłacz (odznacz ptaszek we własciwosciach cdromu w menadzer urzadzeń). Do tego spróbuj "usunac" sterowniki dvd roma z windowsa , tez zaznacz cdrom w menadzerze urzadzen i wybierz "usuń" po restarcie windowsa na nowo wykryje dvd roma i moze bedzie ok. Jak nie, to zadzwon do firmy gdzie kupiles komputer, i powiedz ze chcesz wyjac dvd z komputera to przyjada, albo zawieziesz do nich komputer i zdejma plomby bez utraty gwarANCJI.
Albo jak masz przecierz gwarancje to wymienia tobie na nowego dvd;–) (tylko ile to potrwa :|)
Zobacz jeszcze czy jakis jakis program np. Alcohol, czy virtual drive, czy jakis program do nagrywania płyt np. "incd" czy cos takego nie gryzie sie z dvd.
aha nawet jak nie ma plyty to mozna wyjcs w dysk E ale jest 0 kb.
nie mam pewnosci czy zainstalowalem, do tego napedu wlasciwe firmware jak ktos ma strone z dobry do tego moje napedu to poprosze;D aha sprawdzic u kolegi nie moge bo mam jeszcze na gwarancji i sa pląby na kompie wiec nie moge wyjac napedu
To ze naped czyta wszystkie plyty CD, a nie czyta niektorych DVD,wcale nie daje pewnosci ze jest sprawny. Tak jak radzil Renilps sprawdz go dla pewnosci u kogos innego
pokazuje sie jako pusta. naped jest sprawny bo wszystki inne CD dzialaja tylko nie DVD. wisz co to moze byc???
A probowales podłaczyc DVD u np. znajomego w innym kompie? sprawdź taśme (spróbuj podłaczyć inną). Jeźeli masz 2 napedy to podłącz narazie tylko DVD i pobaw sie zworkami. Tak zapytam, jak wkładasz płyte dvd, to co dokładnie sie dzieje? DVD mieli i nie da rady, czy poprostu wkładasz płytke i pokazuje ja jako pusta?
nic nie daje reinstalowałem. usówałem te pliki z rejestru co podawano w poprzednich tematach. wgrywalem jakies firmware. NIC !!!
mam _NEC DVD_RW ND–4550A. co mam robic???
nic nie daje reinstalowałem. usówałem te pliki z rejestru co podawano w poprzednich tematach. wgrywalem jakies firmware. NIC !!!
Strona 1 / 1