nie włącza mi sie komp:(

hej

mam problem.. rano włączyłem komputer i wszystko ladnie pieknie smigało.... do czasu kiedy nie uruchomiłem ctrl+alt+del

stwierdziłem że wykorzystanie procesora wynosi 100%, wiec wyłączyłem svhost i przeinstalowałem antywirusa f-secure, po reinstalce musiałem zrestartować komputer... i kiedy wpisałem hasło logowania komputer  "umarł", to znaczy... był włączony ale było brak obrazu.

pierwsze co?? ram wyciągnąłem włączyłem i pikał 3 razy, stwierdziłem ze jest okej, wymieniełem karte graficzną i też nie pomogło.. kurcze czy to faktyczie koniec mojej płyty głównej??????????????????? 

Odpowiedzi: 2

przywroc system sprzed ostatniej instalacja/aktualizacji.jesli chodzi o 100% wykorzystania czasu CPU przez proces svhost.exe to jest przyklejona wiadomość odnosnie tego problemu - przeczytaj to w pozycji 'svchost.exe 100% CPU'

voytas
Dodano
28.02.2007 10:40:52
  • izajasch 28.02.2007 10:55:14

okej wszystko ladnie dzieki za odpowiedzi ale.... mi sie komputer po prostu nie chce włączyć nie mam obrazu nic..... uruchamia sie ale bez obrazu bez zwykłego pik przy restarcie... <br>

• Seeker 28.02.2007 17:25:18

<p>To może być ...wszystko .Zacznij od resetu BIOSu , a następnie odłącz wszystko od MoBo prócz procka, RAMu, karty graf. i zasilacza.</p><p>Jak nic nie padło na amen , to pewnikiem cóś się poluzowało na stykach, kablach, slotach .&nbsp;</p>

Po pierwsze jeżeli ubiłeś svhost to ..... system nie był czysty, a w konsekwencji czort wie jakie jeszcze szkody się w nim porobiły.
Po drugie z tym F-secure to jakies problemy były zgłaszane.
Po trzecie gdybyś tak naprawił system - choćby przez próbę przywrócenia rejestru z konsoli to juz by bło coś wiadomo w odniesieniu do tego czy to soft czy sprzęt posłuszeństwa odmowił.
Rebe
Dodano
28.02.2007 10:40:34
izajasch
Dodano:
28.02.2007 10:21:16
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1