Nie wiem co to moze byc
Mam AthlonaXP 1800 g–force mx 440 256mb ddr 80GB hdd plyte epoxa ep–8khal+ chipset: via kt266a. Od jakiegos czasu jest taki problem ze np. gram w gry i po ok 20min zaczynaja sie strasznie ciac ;/ teraz np. caly czas komputer chodzi strasznie wolno wlaczanie paska startu trwa nawet do 40 sekund ;/ pomocy !!!
Odpowiedzi: 6
Ale jak podlacze dysk kolegi tzn przychodzi do mnie na wymiane danych ... to z jego hdd na moj rozpakowuje sie ok 1min a z mojego na tej samej partycji trwa to ok 3min ;/
Temperatury byly takie zawsze nawet jak mialem 1600 to byly troche nizsze ... cooler jest ok ... pasta tez radiator po wylaczeniu kompa i odrazu dotknieciu jego nie jest bardzo cieply ... na poczatku jak kupilem komputer film rozpakowywal mi sie 1min a teraz trwa to nawet do 3 min ;/
Jeźeli ta temperatura to rzeczywiście ponad 60 stopni to masz z nią jednak problem. Sprawdź czy radiator jest dobrze zamocowany, pasta nie za grubo połoźona i czy w ogóle cooler jest wystarczający dla teog procesora.
Z gier ze wszystkiego i nie raz samo tak sie robi .... Wylaczanie systemu tez trwa dlugo procek nie przegzewa sie tylko z tego co wiem on temp ma od 61–68,69 powyzej nie wchodzi ... ale komputer dziala z reguly dosc dlugo lecz jest wylaczany ... ja nie wiem jak zrobic to z tym ramem ;/ nie znam sie na tym specjalnie jak by mogl ktos to opisac bardziej doslownie ... Dziekuje z gory
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wygląda, źe mimo zabezpieczeń zarządzanie pamiecią Ci sie zwaliło.
Z konsoli odpal sfc/scannow – moźe być potrzebna płyta z systemem.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe nie jest to wina robactwa, które Ci się w systemie zagnieździło.
Z konsoli odpal sfc/scannow – moźe być potrzebna płyta z systemem.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe nie jest to wina robactwa, które Ci się w systemie zagnieździło.
Przyczyn moźe być wiele. Komputer zwalnia po wyjściu z gry czy juź cały czas tak wolno chodzi ? Sprawdź czy Ci się coś nie przegrzewa, czy nie masz za bardzo zajętej pamięci...
Strona 1 / 1