Nie wiem co sie dzieje ? Pomocy...

Witam.

Mam taki problem...po uruchomieniu systemy wyskakuje mi komunikat...

[Ochrona Plików systemowych]
[Pliki wymagane do prawidłowego działania systemu Windows zostały zastąpione nie rozpoznanymi wersjami. Aby zapewnićstabilność systemu, system Windows musi przywrócić orginalne wersje tych plików

Włóź teraz DYSK CD–ROM systemu Windows XP]

Wsadzam plyte i wszystko ok jest ... po wylaczeniu kompa i ponownym wlaczeniu go wyskakuje to samo... Pierwszy raz widze cos takiego ... robilem wiele formatow i instalacji a to mi sie jeszcze nie pojawialo ... Prosze o pomoc... Pozdrawiam !

Odpowiedzi: 19

:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=14385
McScr@by
Dodano
01.04.2004 17:05:27
[quote="brtx"][quote="godunow"]
Eyden:

Problem zostal juz rozwiazany w innym topiku.

pozdr.

W jakim ... podal bys adresik ... ! :|
gary
Dodano
01.04.2004 14:59:17
godunow:
Eyden:
ten sam wlasnie mialem problem, do tego dysk mi zaczal mielic, zrobilem reset ze starchu a teraz nie moge zalogowac sie do xp bo mi odrazu wylogowuje, co robic, nie chce formatowac, dopiero co robilem format!

A próbowałeś wejść w trybie awaryjnym administratora.? I pozakładać hasła bądź usunąc. zbędnie..

Problem zostal juz rozwiazany w innym topiku.

pozdr.
brtx
Dodano
01.04.2004 13:57:17
Eyden:
ten sam wlasnie mialem problem, do tego dysk mi zaczal mielic, zrobilem reset ze starchu a teraz nie moge zalogowac sie do xp bo mi odrazu wylogowuje, co robic, nie chce formatowac, dopiero co robilem format!

A próbowałeś wejść w trybie awaryjnym administratora.? I pozakładać hasła bądź usunąc. zbędnie..
Anonymous
Dodano
01.04.2004 08:10:01
Eyden
Dodano
01.04.2004 02:38:29
Zrobilem cos innego ... wzialem inna plytke z Win. XP i zainstalowalem SP1 ... jak narazie lux chodzi posprawdzalem czy nie ma wirusow... i jak narazie nic nie ma ... wszystko chodzi ok ... mam zainstalowanego Antyvira – avast! i firewalla – Agnitum Outpost ... tylko jeszcze nie bardzo wiem o co chodzi w tym firewallu bo nigyd nie mialem zadnego zainstalowanego ... ale jest po polsku wiedz jest ok ... ! :) Pozdrawiam !
gary
Dodano
30.03.2004 16:56:36
gary :

Co do ochrony plików :

:arrow: http://www.it–faq.pl/topfaq.asp?id=498.

Co do analizy Twojego task`a to siedzi sobie w nim W32.Beagle O@mm/T@mm lub któraś z jego mutacji.
( info na podstawie weryfikacji procesu i stanu jego uźycia – directs.exe ).

Następny winnym moźe być WORM_AGOBOT.EV ( jego kod utworzony w winampa.exe ) info na podstawie winampa.exe, jeśli w chwili robienia shot`a nie uźywałeś winampa, proces wskazuje wykorzystanie.

:arrow: http://uk.trendmicro–europe.WORM_AGOBOT.EVcom/enterprise/security_info/ve_detail.php?VName=WORM_AGOBOT.EV&VSect=T

nie zainfekowany proces winampa.exe to Winamp Agent
Systray.

Update:

Link o ochronie plików nie działała po wklejeniu :evil: .

Właściwe źródło :
Jak wyłączyć ochronę plików systemowych w Windows XP?
W rejestrze, w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon odnajdujemy wartość SFCDisable. Moźe ona przyjmować kilka wartości:
0 – ochrona plików włączona
1 – ochrona wyłączona, ale system monituje przy starcie o włączenie
2 – wyłączona do czasu restartu systemu
4 – włączona, ale przy usunięciu lub zmianie chronionego pliku nie wyskakuje okienko
FFFFFF9D – ochrona plików wyłączona całkowicie
Ochrona plików systemowych jest teź nieaktywna podczas pracy w trybie awaryjnym.

Autor: Grzegorz Niemirowski – http://www.it–faq.pl
McScr@by
Dodano
30.03.2004 00:27:41
tak naprawde chyba 4 instalacje czy 5 temu pojawil sie zastuj w instalowaniu XP ... ale sformatowalem jeszcze raz i chodzilo dobrze... potem zaczelo sie to dziac. Hmm...Plyta raczej jest dobra... bo instaluje z niej zawsze... i zawsze chodzilo... a partycje usuwam za kazdym razem i twoze od nowa... wiedz Ja naprawde nie mam pojecia co sie dzieje ... troche mnie to zaczelo juz wyprowadzac z rownowagi .. mam caly czas w napedzie plyte z Winda ... i mi za kazdym razem pobiea jakies pliki z niej zeby nie wyskakiwalo to dranstwo ... skanowale mwczoraj mks'em mialem okolo 500 zainfekowanych plikow. Teraz skanuje i jest wlasnie 310 wiedz nie wiem co sie dzieje ... :–| a "msconfig" nie chodzi nie wlancza sie wogole :/
gary
Dodano
28.03.2004 13:37:39
Anonymous:
pomoze ktos ... prosze !!

Jesli juź robiłeś format to i tak nie ma nic do zachowania.
Usuń parycję i załóź ją ponownie, zainstaluj system , jakiekolwiek błędy podczas instalacji mogą wskazywać na : pamięć, dysk lub uszkodzoną płytkę instalatora.
Seeker
Dodano
28.03.2004 13:28:59
pomoze ktos ... prosze !!
Anonymous
Dodano
28.03.2004 13:22:25
hehe ... myslsiz ze tak neio zrobilem ;) ... zrobilem i to 2 rzy ... ale nic z tego .. :P
gary
Dodano
28.03.2004 03:41:18
jedyny skuteczny antywirus, format, ce, dwukropek – i po sprawie ;)
czterech_
Dodano
28.03.2004 03:22:29
dodam ze "msconfig" mi sie wogole nie wlancza... mks on–line wykryl mi okolo 600 zainfekowanych plikow !!!!!! ale problem pojawia sie nadal ... !

POMOCY !!!!!
gary
Dodano
28.03.2004 01:43:45
kolejny jak ten problem wyglkada tak naprawde !!
gary
Dodano
28.03.2004 01:42:27
Gość – to Ja...

Daje tutaj screeny:

gary
Dodano
28.03.2004 01:41:56
Mialem to samo! w poleceniu msconfig wywaliłem niechcianą aplikacje i potem przeskanowałem kompa mksem http://skaner.mks.com.pl/ znalazło mi 1500 zainfekowanych plików. No więszkość aplikacji była zainfekowana ale sytem dopowadził się w końcu do stabilności.
Anonymous
Dodano
28.03.2004 01:14:07
Wynika z tego, źe masz jakiegoś wybitnie agresywnego wirusa, który blokuje dostęp do programów antywirusowych (logiczne w sumie :twisted:). Jedynym wyjściem wydaje się wyłączenie niechcianej aplikacji w Menadźerze zadań i usunięcie jej z dysku ręcznie, bądź wtedy spróbować uruchomić antywira, uaktualnić jego bazy i przeskanowac kompa.

Najlepiej daj nam screena listy uruchomionych procesów w Menadzerze zadań, to się zobaczy, co tam siedzi.
Pawek
Dodano
27.03.2004 18:31:23
Czesc...

Sorrki ale qrcze dalej mam ten problem ... NAV 2003 mi sie nawet nie wlancza... scaner mks on–line cos tez sie nie wlancza... nie wiem co mam zrobic ... mam juz taka nerwe na tego kompa ze chej... pomozcie troche...
Anonymous
Dodano
27.03.2004 16:16:55
gary
Dodano:
21.03.2004 12:32:30
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1