nie wiem co jest grane?

Coś się sypło z moim XP. Po usunięciu wirusa (trojan) coś się walnęło z rejestrem chyba.
W miejscu ikon oraz exe'ków w folderach pojawiły się ikony które widzę zawsze jak Windows nie moźe zlokalizować programu. Klikam na dokument excela, podaję lokalizację otwiera się. Zamykam a tu wszystkie ikony wyglądają jak ikona dokumentu excela??? Rejestr nie chce się otworzyć. Co mam robić?

Odpowiedzi: 5

Rozumiałem, ze ze skrótów, a nie bezpośrednio.
Zawsze jeszcze – zostaje wiersz polecenia i sfc /scannow – chyba, źe i cmd się nie odpali w źaden sposób.
Jeźlei tak to juź tylko naprawa, o kórej EL NINO napisął.
Rebe
Dodano
19.08.2004 19:59:01
Rebe:
Sprawdź – moźe wystarczy TweakUI od microsoftu i uzycie opcji rebuild icons z sekcji repair.

Ale jak jeśli exeki się nie odpalają???
gluba666
Dodano
19.08.2004 19:56:04
Sprawdź – moźe wystarczy TweakUI od microsoftu i uzycie opcji rebuild icons z sekcji repair.
Rebe
Dodano
19.08.2004 19:30:14
EL NINO:
Rejestr mozesz sprobowac odblokowac przez gpedit.msc (z Uruchom) a ogolnie warto chyba wykonac albo sama naprawe systemu z plyty naciskajac w odpowiednim momencie "R", albo juz nakladke naprawcza systemu.
Wszystko znajdziesz w archiwum forum (poprzez Szukaj).

CHodzi o to źe ikony w duźej wiekszości tzn. skróty odpalają excela a exeki mają ikony niezidentyfikowane
gluba666
Dodano
19.08.2004 18:46:16
Rejestr mozesz sprobowac odblokowac przez gpedit.msc (z Uruchom) a ogolnie warto chyba wykonac albo sama naprawe systemu z plyty naciskajac w odpowiednim momencie "R", albo juz nakladke naprawcza systemu.
Wszystko znajdziesz w archiwum forum (poprzez Szukaj).
EL NINO
Dodano
19.08.2004 18:33:53
gluba666
Dodano:
19.08.2004 18:04:15
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1