Nie widzi mi Firewire

Witam

Zakupiłem sobie karte firewire i niestety moj komputer jej nie widzi. Mam win xp, podlaczalem ja do dwoch slotow, patrze w biosie ale tam tez jej nie widze. Tzn nie wiem dokladnie gdzie ona powinna sie tam pokazac ale wchodzac

Bios > Advanced > PCI cinfiguration

mam

Slot 1 IRQ Auto
Slot 2 IRQ Auto
Slot 3 IRQ Auto

Windows nie wykrywa nowego sprzetu do instalacji po wlaczeniu kompa, w manegere urzadzen tez tego nie ma. Co tu robic, help please.

Odpowiedzi: 3

benusso:
Skro jestes taki dobry to moze pomozesz a nie bedziesz sie wysmiewal ze niektorzy nie maja o tym pojecia :(

Nie wyśmiewam się i nie mam pojęcia, dlaczego miałbym zgadywać zamiast się danymi z twojego postu posługiwać.
Z reguły jest tak źe do sprzętu jest dołączana instrukcja instalacji i z nią radziłbym się zapoznać.
Poza tym dodatkowa karta jako taka (nazwa, model) nie będzie rozpoznawana przez BIOS tak samo jak nie jest rozpoznawana karta graficzna, muzyczna czy jakakolwiek inna nie zintegrowana z płytą.
Dlaczego system nie rozpoznaje Ci urządzenia?, dalibóg nie wiem, mogę zgadywać i liczyć na to, źe trafię.
1. karta jest niesprawna szans na to jest jak 50/50
2. wpierw trzeba wgrać sterowniki , a dopiero później podpiąc urządzenie
3. Karta jest pewnie w spec PCI 2.1 i taką zgodność muszą mieć gniazda PCI na Twojej płycie gł.
4. .....nie zgaduję dalej
Seeker
Dodano
23.11.2005 06:33:41
Skro jestes taki dobry to moze pomozesz a nie bedziesz sie wysmiewal ze niektorzy nie maja o tym pojecia :(
benusso
Dodano
23.11.2005 01:50:15
benusso:
Windows nie wykrywa nowego sprzetu do instalacji po wlaczeniu kompa, w manegere urzadzen tez tego nie ma. Co tu robic, help please.

Siąść i płakać, lub na chwilę zebrać myśli nad popełnionym postem i zastanowić się czy aby wszystko , by pomoc uzyskać podałem w nim :idea:
Seeker
Dodano
22.11.2005 23:43:01
benusso
Dodano:
22.11.2005 15:33:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1