nie wczytuje stron www
internet udostepnia router na zasadzie dhcp. wszedzie pieknie dziala. jest jednak miejsce oddalone o kilkadziesiat metrow. i wlasnie na tym stanowisku mam problemy. kabel sprawdzony testerem – ok. pingi do bramy, do stron www (przez ip i nazwe domeny) dzialaja, gg dziala, outlook dziala, niektore ftp tez moge przegladac. stron www jednak nie idzie, po prostu laduje, laduje az w koncu pisze ze jest gotowe i biala plansza.
czasami po pingu mam na 4 odpowiedzi jedna, ze nie otrzymal odpowiedzi.
macie propozycje gdzie moze byc blad? probowael wpisywac dns, numery bramy, zadnych firewalli. ten sam komputer przeniesiony do innego miejsca dziala :)
wychodzi na to ze kabel, ale pingi i tester mowia, ze raczej ok (poza sporadycznymi stratami).
czasami po pingu mam na 4 odpowiedzi jedna, ze nie otrzymal odpowiedzi.
macie propozycje gdzie moze byc blad? probowael wpisywac dns, numery bramy, zadnych firewalli. ten sam komputer przeniesiony do innego miejsca dziala :)
wychodzi na to ze kabel, ale pingi i tester mowia, ze raczej ok (poza sporadycznymi stratami).
Odpowiedzi: 3
lipny router. pewnie masz jakas zabawke, a twoje parametry sa na pograniczu mozliwosci. sprawdz u kogos kto ma lepsze lacze, jesli bedzie dzialac to wymien router.
Witam
Mam dokladnie ten sam problem, lecz na 100 % nie jest to wina karty. do tej pory wszystko bylo oki. Mam 2 kompy podpiete do routera jeden kablem drugi przez karte wireless. GG dziala tylko stronek nie otwiera na zadnym kompie. Odlaczylem router i wszystko jest oki. Nie wiecie co to moze byc? Za pomoc z gory dzieki
Mam dokladnie ten sam problem, lecz na 100 % nie jest to wina karty. do tej pory wszystko bylo oki. Mam 2 kompy podpiete do routera jeden kablem drugi przez karte wireless. GG dziala tylko stronek nie otwiera na zadnym kompie. Odlaczylem router i wszystko jest oki. Nie wiecie co to moze byc? Za pomoc z gory dzieki
dobra, wiec sam to rozwiazalem. z pomoca przyszla mi karta sieciowa firmy 3com. nie ma to jak dobry sprzet :)
Strona 1 / 1