nie uruchamiają się pliki exe

nie chcą chodzić źadne pliki z roszerzeniem .exe. Pliki są sprawne np. chodzą z roszerzeniem com jak to naprawić bez reinstalki windows. zablokował to program adwatch. ale nie mogę tego nim odkręcić

Odpowiedzi: 5

witam.

kolejny raz natknelam sie na ten wlasnie problem w moim komputerku i tym razem zamiast reinstalowac winde, korzystajac z Waszej pomocy udalo mi sie go zwalczyc.

pliki "exe" przestaly mi dzialac przez f–secure'owski program antyszpiegowski zrobiony na endzinie adawara.

jesli chodzi o odinstalowanie programu – ciezko jest odinstalowac plik, jesli nie dzialaja Ci zadne exegi, wiec takze ten odpowiedzialny za instalowanie ;P!

dodawanie pliku do rejestru tez niestety nie dziala, bo nie dziala exeg importujacy ten plik, nie mowiac juz o dzialaniu regedit'a i innych edytorów rejestru.

udalo mi sie obejsc problem korzystajac z rady Bobi'ego – zmienilam nazwe regedita na regedit.com . dzieki temu mozliwe stalo sie importowanie pliku naprawiajacego exegi, exefix.reg, ktory znalazlam tutaj w faq: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24

wydaje mi sie, ze to raczej nie jest kwestia wirusa, ale czegos w rodzaju zaczątków sztucznej inteligencji antyszpiegowskich cudeniek;P.. im dluzej mam ixpeka, tym wiecej dzieje sie w moim komputerze rzeczy "o ktorych nie snilo sie filozofom";)

to wszystko. mam nadzieje, ze ta kompilacja info przyda sie komus.

pozdrawiam
estelka
Dodano
07.01.2006 21:29:14
W przyklejonym masz fixa (nawet dwa) na *.exe, pewny nie jestem ale chyba dodanie pliku reg czy inf do rejestru nie potrzebuje uruchomienia edytora.
Druga kwestia to próba zmiany rozszerzenia regedit.exe na regedit.com
Bobi
Dodano
11.08.2005 20:46:44
sorki, ze tak odświerzam, ale mam dokładnie ten sam problem i chciałem zapytać jak niby mam odpalić edytor rejestru skoro nie odpalają się mi pliki exe ? regedit nie działa więc jak mam zmienić tą wartość ?
GiKeR
Dodano
11.08.2005 20:35:44
Na moje oko robota wirusa
sprawdź w rejesrtrze klucz HKEY_CLASSES_ROOTexefileshellopencommand wartość domyślna. Jeśli jej dane to %2, %3, %4 itd to zmień je na %1
MetaVirus
Dodano
09.01.2005 16:53:00
Upewnij się, czy nie masz źadnego wirusa, przeskanuj wszystko, a jeźeli to nie pomoźe, to kompletnie odinstaluj ten program...
amd_good
Dodano
09.01.2005 16:17:55
yoko240
Dodano:
09.01.2005 16:07:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1