Nie uruchamia mi się XP
Sprawa jest tego typu
Zainstalowałem sobie XP na tej samej partycji co kiedyśmiałem 98 bez formatowania wszystko przebiegło sprawnie tylko źe po zainstalowaniu w momęcie gdy pojawi się po uruchomieniu systemu napis ZAPRASZAMY w pewnym momęcie dysk się zawiesza i koniec
Działą jednak tryb awaryjny
Nie zdąźyłem załadowaćźadnych sterowników nic odrazu przy pierwszym uruchamianiu systemu zawiesił się i koniec
Nie mogę formatowaćdysku bo mam na nim dane których nie mogę skasować
Co polecacie?
I jaka moźe być przyczyna takiego zajścia?
Jak wrócę później podam więcej danych jeśli będzie potrzeba na temat swego kompa
Zainstalowałem sobie XP na tej samej partycji co kiedyśmiałem 98 bez formatowania wszystko przebiegło sprawnie tylko źe po zainstalowaniu w momęcie gdy pojawi się po uruchomieniu systemu napis ZAPRASZAMY w pewnym momęcie dysk się zawiesza i koniec
Działą jednak tryb awaryjny
Nie zdąźyłem załadowaćźadnych sterowników nic odrazu przy pierwszym uruchamianiu systemu zawiesił się i koniec
Nie mogę formatowaćdysku bo mam na nim dane których nie mogę skasować
Co polecacie?
I jaka moźe być przyczyna takiego zajścia?
Jak wrócę później podam więcej danych jeśli będzie potrzeba na temat swego kompa
Odpowiedzi: 9
Nie dzieje sie tak tylko przez tryb awaryjny... wykrywanie sprzetu w xp nie jest jego najmocniejsza strona :]
Jeszcze nie bo zajołem się wczoraj załadowniem na wolnym dysku Auroxa. Ach linux to piękny system ale teź u nas sąz nim problemy np nie mam sterowników do mojego modemu :( ale to inna sprawa
Aby pomieszaćz wyjmowaniem kart muszę miećwięcej czasu i uzbieraćpełną bazę danych sterowników do mojego sprzętu pod XP i Linuxa dziwne źe XPek wogóle nie potrafi wykryć tego modemu ani pokazać źadnych sterowników moźe to nie działą w trybie awaryjnym ??
Aby pomieszaćz wyjmowaniem kart muszę miećwięcej czasu i uzbieraćpełną bazę danych sterowników do mojego sprzętu pod XP i Linuxa dziwne źe XPek wogóle nie potrafi wykryć tego modemu ani pokazać źadnych sterowników moźe to nie działą w trybie awaryjnym ??
Probowales uruchamiac komputer bez tego modemu ?
Kupiłem 2 twardziela podzieliłem na partycje załadowałem 98 potem na drugiej XP pod FAT32 no i odzyskałem pliki i sformatowałem stary dysk teraz wszystkie dyski i partycje są widoczne pod wszystkimi systemami jednak problem z nie uruchamianiem się XP pozostał wszystkie sterowniki są zainstalowane występuje tylko jeden bład przy karcie modemu PCI pozatym nie zgłasza błędów w sterownikach
Dzięki zobaczymy jak będzie
Jak masz dyskieteke instalacyjną 98 wejd?ź z nije do kompa ( o ile pozostawiłeś Fat 32) i poleceniami dosowymy copy pzrenieś dane na inna partycje..
Kolega dpbzre radzi.. uaktualnianie systemu z jednego do drugiego nie ma źadnego sensu..
Pozdrawiam
Kolega dpbzre radzi.. uaktualnianie systemu z jednego do drugiego nie ma źadnego sensu..
Pozdrawiam
Jak masz dyskieteke instalacyjną 98 wejd?ź z nije do kompa ( o ile pozostawiłeś Fat 32) i poleceniami dosowymy copy pzrenieś dane na inna partycje..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wyjmij dysk ze swojego kompa, podlacz do innego i skopiuj potrzebne ci dane. To jest najprostsza metoda na odzyskanie danych. Teraz mozesz spokojnie sformatowac dysk. Nie instaluj nigdy wiecej systemu jeden na drugi bez uprzedniego formatowania...zawsze cos nie bedzie dzialalo. Sformatuj –> zainstaluj nowy –> podlacz znowu dysk do drugiego kompa –> zabierz swoje dane –> podlacz i milego uzytkowania...!!!
Sprobuj w takim razie albo
1. zainstalowac sterowniki w tym trybie awaryjnym
2. wyciagnac z kompa wszystko oprocz grafiki i sprobowac odpalic a w razie klopotow wsadz jakas inna karte grafiki – pozniej dodawaj pojedynczo sprzet i byc moze zobaczysz co systemowi nie pasuje.
1. zainstalowac sterowniki w tym trybie awaryjnym
2. wyciagnac z kompa wszystko oprocz grafiki i sprobowac odpalic a w razie klopotow wsadz jakas inna karte grafiki – pozniej dodawaj pojedynczo sprzet i byc moze zobaczysz co systemowi nie pasuje.
Strona 1 / 1