Nie udostępnic...

Witam! Mam pytanko.
Posiadam WinXP Pro, z kompa korzystaja dwie osoby, ja jestem adminem kompa, chcialem nie udostepnic drugiej osobie z ograniczeniami np. dysk c:, jakies foldery itp. ale, nie wiem gdzie to zrobic, w panelu ster. jest jakies zarzadzanie kompem ale tam nie da rady nic zmienic. Prosze o pomoc.[/b]

Odpowiedzi: 5

sama konwersja wyłacznie zmienia organizację systemu plikowego i nie ma wpłytu na dostęp do programów. oczywiście, jak przy kaźdej operacji tego typu mogą wyłaczyć prąd itp, ale przy ząłoźeniu, źe ją przeprowadisz z sukcesem to nie zauwaźysz róznicy w pracy.
Rebe
Dodano
20.02.2004 14:05:16
czy jezeli przekonwertuje system plikow wplynie to jakos na system? tzn czy nie bedzie zadnych klopotow z zapisem plkow, otwieraniem np. w wordzie, exelu, otwieranie plikow z mojego kompa na innym kompie
Anonymous
Dodano
20.02.2004 12:25:49
Znaczna cźęś opcji związanych z "bezpieczeństwem' jest dostepna dobiero gdy sestemem plików na dysku jest ntfs, a nie fat. Jeźlei nie masz ntfs to będziesz musiał albo dokonać zmiany systemu plików "convert" – funkcja omówiona w pomocy systemu, albo skorzystać z jakichś zewnętrznych programów – niekóre tweakery dają taką moźliwość.
"proste udostępnianie" – w menu folderu ( dowolnego ) – wybierz – narzędzia – opcje foldeów – widok i odhacz "uźyj prostego udostępniania" – teź jest opisane w pomocy.
To co MS zawarł w plikach pomocy jest napisane w sposób dość jasny i prosty – jeźeli zaczniesz korzytać z tej moźłiwości jaką jest czytanie zawartych tam informacji to powinieneś sobie poradzić.
Rebe
Dodano
20.02.2004 12:13:20
ntfs?, proste udostepnianie? jak mozesz to po kolei bo noga jestem;]najwazniejsze to jak? i gdzie?
Anonymous
Dodano
20.02.2004 12:08:06
ntfs, wyłaczenie "prostego udostępniania" i przejście do opcji związanych tematem.
Znajdziesz praktycznie wszystkie informacje w pomocy systemu.
Rebe
Dodano
20.02.2004 12:03:20
Anonymous
Dodano:
20.02.2004 11:57:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1