Nie słysze dzwięków MIDI
Co kudre morze być nie słuszę dzwięków MIDI. Np mam plik MIDI i puszczam przez winapa to nic nie słysze tylko idą sekundy w programie mozre mam włonczone wyciszenie to jak je wygasić prosze o pomoc
Odpowiedzi: 12
No dobra Jania, wpierw piszesz źe w Winampie Ci nie działają *.midi i na manowce zwodzisz, ale mniejsza z tym nie działa Ci i jest problem. Uruchom dixdiag lub "informację o systemie"– zakładka narzędzia– narzędzie diagnostyczne DirectX i napisz tutaj czy przechodzisz testy w zakładkach dotyczących dźwięku, jeśli nie przeinstaluj DirectX i sprawdź jak jest.
a moze masz system zrobiony nLitem i stery midi wywalone?
domyślne jest to audiosyntezator SW Microsoft a inne rzeczy to te , MPU–401 , i MPU – 401 (2) sprawdzałem jusz wsztkie i nadal nic :/
No to teraz jeszcze raz
panel sterowania > potem Dzwieki i urzadzenia audio > zakładka audio > ostatnia ramka na dole Odtwarzanie muzyki MIDI
Urzadzenie domysle i ponizej lista, co masz aktualnie wybrane, a co mozesz wybrac po rozwinieciu tej listy ?
panel sterowania > potem Dzwieki i urzadzenia audio > zakładka audio > ostatnia ramka na dole Odtwarzanie muzyki MIDI
Urzadzenie domysle i ponizej lista, co masz aktualnie wybrane, a co mozesz wybrac po rozwinieciu tej listy ?
no mam wstzko oprucz regulatora MIDI :/ co morze być. A tak to wogule nie słysze MIDI w karzdym programie pomocy
Napisze lopatologicznie. Odtwarza ci w ogole pliki MIDI na windows media player ??? Czy tylko w winampie masz problem ?
Jesli i WMP ich nie odtwarza to po kolei.
Otworz panel sterowania > potem Dzwieki i urzadzenia audio > glosnosc . potem pierwszy przyscisk zaawansowane > otworzy sie okno z suwakami do glosnosci > bedzie ich tam kilka, np:
WAVE/MP3
Odtwarzacz CD itp
Powinien byc takze MIDI, zobacz czy jest na samej gorze i czy po dnim nie jest zaptaszona ikonka WYCISZ, jesli tak to odznacz, ma byc puste, a suwak ustaw na maksa.
Jesli i WMP ich nie odtwarza to po kolei.
Otworz panel sterowania > potem Dzwieki i urzadzenia audio > glosnosc . potem pierwszy przyscisk zaawansowane > otworzy sie okno z suwakami do glosnosci > bedzie ich tam kilka, np:
WAVE/MP3
Odtwarzacz CD itp
Powinien byc takze MIDI, zobacz czy jest na samej gorze i czy po dnim nie jest zaptaszona ikonka WYCISZ, jesli tak to odznacz, ma byc puste, a suwak ustaw na maksa.
MAM TRZY RZECZY w audiosyntezator SW Microsoft , MPU–401 , i MPU – 401 (2) sprawdząłem wsztko, a jak myślicie format coś da ??
Jania:A Seeker zabardzo nie kumam oco chodzi :P jestem noobem do sterowników
Podałem źe Winamp będzie odtwarzał *midi wtedy gdy będzie w nim ta wtyczka ,– gdzie ją znaleźć , teź podałem.
A sprawdziłaś co pisałem.
Panel sterowania – dzwięki i zobacz w sekcji Audio co masz ustawione w – odtwarzanie muzyki MIDI,przestaw na właściwe.Ok,restart i zobacz.
Panel sterowania – dzwięki i zobacz w sekcji Audio co masz ustawione w – odtwarzanie muzyki MIDI,przestaw na właściwe.Ok,restart i zobacz.
no mam Windowsa XP geforca 2 i karta muzyczna c–media 8738 . a sterowniki MIDI zgodne z MPU–401 kudre co morze być :/
A Seeker zabardzo nie kumam oco chodzi :P jestem noobem do sterowników
A Seeker zabardzo nie kumam oco chodzi :P jestem noobem do sterowników
Jania , a masz wtyczkę Nullsoft MIDI player biblioteka
in_midi.dll – sprawdź w opcjach – wtyczki– wejście – mniemam źe masz winampa to o nim piszę.
in_midi.dll – sprawdź w opcjach – wtyczki– wejście – mniemam źe masz winampa to o nim piszę.
Jaki system,jaka karta PCI,zintegrowana na płycie głównej.
A zobacz w programie konfiguracyjnym karty dzwiękowej,moźe midi wyciszony,wyłączony.
Odinstaluj oprogramowanie i stery karty,restart kompa i zainstaluj ponownie.
A zobacz w programie konfiguracyjnym karty dzwiękowej,moźe midi wyciszony,wyłączony.
Odinstaluj oprogramowanie i stery karty,restart kompa i zainstaluj ponownie.
Strona 1 / 1