Nie odtwarza mi filmów :/
Witam! Mam taki problem... Instalowałem u kumpla Windowsa Xp (professional). Wszystko tak jak u mnie :). Zainstalowałem mu te same kodeki (Direct Show Pack)... Wszystko powinno działać ok tak jak u mnie. Niestety tak nie jest. Chcę włączyć filmy (Divx) a takźe króciutkie filmiki – niestety nic nie rusza. Włącza sie program AllPlayer ( W Windows Media Player teź próbowałem) i nic. Komp "pracuje". jedyne co moge zrobić to wciśnąć Alt+Ctrl+Del. (Uźycie procesora 99% dla progamu w którym próbuję odtworzyć film). Co mogę zrobić aby filmy (pliki video) normalnie się uruchamiały? Muzyka (mp3) normalnie działa. Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić :–/. Konfigaracja tego komputera: AMD Athlon 64 3000+, Płyta – Asus K8NE – Deluxe, Geforce 6600 gigabyte 128MB, 512 MB Ram Kingston, Dysk – Wd 160 GB. Pomóźcie!
Odpowiedzi: 5
Witam! Na 100% zmiana sterów grafiki pomoźe.
Miałem parę razy ten sam problem i to rozwiązało go.
Miałem parę razy ten sam problem i to rozwiązało go.
ok. Przy najbliźszej okazji to zrobię. Jak by co to tu jeszcze wrócę. Dzięki za zainteresowanie! Pozdrawiam!
Spróbuj jeszcze raz zainstalować sterowniki od płyty głównej, potem nowe sterowniki od k.graficznej (www.nvidia.com) a potem kodeki, np."klite codecpack".
W menadźerze zostało tylko niezainstalowany kontroler magistrali szeregowej poniewaź potrzebyje on Service Packa 1 aby się zainstalował. Próbowałem zainstalować sp1, ale nie chce bi windows pirat. Wątpię aby to był tego powodem... Kurcze – nie mam juź źadnych pomysłów :/
1. Wszystkie sterowniki są zainstalowane? – od płyty głównej i karty graficznej przedewszystkim.
2. Czy w menadźerze urządzeń występują jakieś niezainstalowane podzespoły?
3. Podgląd zdarzeń moźe coś powie (FAQ w dziale Windows)
2. Czy w menadźerze urządzeń występują jakieś niezainstalowane podzespoły?
3. Podgląd zdarzeń moźe coś powie (FAQ w dziale Windows)
Strona 1 / 1