nie nagrywa z wejscia mirofonowego

Cześć. Bardzo Was prosze o pomoc bo juz nie wiem o co chodzi. Jakiś czas temu przesał mi działać mikrofon, za bardzo nie wiem w jakich okolicznościach. Nie wiedziałem jak sobie z tym poradzić, myślałem że to coś ze sterownikami. Postanowiłem dzisiaj przeinstalować WinXP ale to w żaden sposób nie pomogło. Próbowałem na dwóch katrach dzwiękowych, tej na płycie głównej AC97 oraz takie zwykłaj na PCI. NIe działa. Dzwięki odtwarza, ale w żaden sposób nie mogę spowodować aby nagrać coś rejestratorem dzwięku z wejścia mikrofonowego. Wszystkie możliwe ustawienia przeglądnałem ale i tak nic z tego. Co mam zrobić. Potrzebuje mikrofon do Skype.

Odpowiedzi: 4

Prosze Cię uwież że to zostało sprawdzone i jest tak jak powinno być. Chodzi właśnie o to że już wszystko comożliwe jest zrobione, a to i tak nie działa. Widzi nawe sterownik, bo próbuje cos nagrać tyle tylko ze nic nie nagrywa.
slawek7
Dodano
30.04.2007 21:58:54
sprawdz Regulacja głośności > opcje >wlasciwosci > teraz zaznacz wariant "Nagrywanie", upewnij sie ze sterownik mikrofonu jest zaznaczony (u mnie np. [x] Mic), kliknij ok, i teraz sprawdz czy mikrofon nie jest wyciszony ani nie jest przyciszony
Jupixer
Dodano
30.04.2007 12:37:21
TAk mikrofon sprawdzałem na innym sprzęcie. Co do ptaszków to jest spradzone wszystko co możliwe a i tak nic z tego. Już nie wiem w czym jest błąd???
slawek7
Dodano
29.04.2007 10:06:24
Mikrofon na pewno sprawny? Sprawdzałeś inny? Kliknij 2x na ten "mały głośniczek" koło zegara -> Opcje -> Właściwości -> Nagrywanie i sprawdz czy masz odpowiednie opcje zaptaszone.
wojtt
Dodano
28.04.2007 18:31:33
slawek7
Dodano:
28.04.2007 18:21:51
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1