Nie moźna zakończyć operacji rysowania.
Mam problem z kartą grafiki. Chodzi o to, źe zdarza się błąd po którym komp albo się wiesza albo resetuje. Po ponownym włączeniu pojawia się komunikat:
Sterownik urządzenia ekranowego nie moźe zakończyć operacji rysowania. Spprawdź moźliwości uzyskania aktualizacji sterownika u producenta urządzenia.
Pod spodem:
Sterownik ekranu dla ASUS A9550 Series wydaje się ponosić odpowiedzialność za brak stabilności systemu.
Koniec
Co moźe być nie tak. odpale grę i po około 15 minutach wiesza się OS. Sterowniki są nowe... i je przinstalowywałem... Uźywam Windows XP sp1
Mój komputer to:
AMD Athalon 2500+
256MB RAM
Karta grafiki to ASUS Radeon 9550 GE 256MB
Pomóźcie!!!
Sterownik urządzenia ekranowego nie moźe zakończyć operacji rysowania. Spprawdź moźliwości uzyskania aktualizacji sterownika u producenta urządzenia.
Pod spodem:
Sterownik ekranu dla ASUS A9550 Series wydaje się ponosić odpowiedzialność za brak stabilności systemu.
Koniec
Co moźe być nie tak. odpale grę i po około 15 minutach wiesza się OS. Sterowniki są nowe... i je przinstalowywałem... Uźywam Windows XP sp1
Mój komputer to:
AMD Athalon 2500+
256MB RAM
Karta grafiki to ASUS Radeon 9550 GE 256MB
Pomóźcie!!!
Odpowiedzi: 6
Moze sprawdz czy nie ma artefaktow, np. programem ATI Tray Tools.
Być moźe reinstalacja systemu pomoźe, nie zaszkodzi spróbować. Ale jeśli problem będzie się pojawiać nadal to moźe spróbować ją wymienić.
Niestety po wgraniu najnowszych sterowników asus'a karta dalej ma ten sam błąd... Czy ktoś wie z jakich przyczyn moźe się pojawiac ten błąd?
Moźe musze przeinstalowacxp'eka? bo jak zmieniłem karte to tylko usunąłem dawne sterowniki i wgrałem nowe... moźe trzeba jeszcze raz zainstalowa OS'a... Jeśli ktoś się na tym zna proszę o pomoc!
Moźe musze przeinstalowacxp'eka? bo jak zmieniłem karte to tylko usunąłem dawne sterowniki i wgrałem nowe... moźe trzeba jeszcze raz zainstalowa OS'a... Jeśli ktoś się na tym zna proszę o pomoc!
Chłodzenie jest dobre praktycznie karta nawet nie jest ciepła bo wiatraczek jest i nie podkręcam narazie...
A jakie jest chłodzenie tej karty? Miałem podobne objawy na karcie Geforce 6600GT i okazało się źe problemem był przegrzewający się GPU. Po zmianie chłodzenia wszystko wróciło do normy.
Wersja sterownika 8.141 więc juź nie najnowsze zaktualizuje i powiem czy pomogło...
Strona 1 / 1