nie mozna zainstalowac drukarki – "Server RPC"..??

Nie wiem czy to jest zwiazane z ostatnimi "jajami" z dziura w XP, ale po tych calych przejsciach i po zainstalowaniu updeatu znikla mi z kompa drukarka, jak daje dodaj drukarke to mi wypisuje "nie mozna wykonac tej operacji".
Jak podlaczam drukarke pod USB w celu instalacji wypisuje mi komunikat "nie mozna zainstalowac tego urzadzenia... Brak komunikacji z serverem RPC"

przy instalacji z cd–romu drukarki wypisuje ze brak wlaczonego buforowania, pyta czy go wlaczyc i po potwierdzeniu zamyka program..

z gory dzieki za pomoc!

gregcio

Odpowiedzi: 2

witam!
doszedlem ze u mnie komunikaty serwer rpc niedostepny i brak mozliwosci instalacji drukarki
powodowal wylaczony proces(start/panel sterowania/wydajnosc i konserwacja/narzedzia adminstracyjne/uslugi/bufor wydruku)po wlaczeniu uslugi na automatyczniea bylo recznie drukarka instaluje sie bezproblemowo a komunikat o rpc nie wystepuje
TATOON
Dodano
19.08.2003 15:36:19
gregcio:
Jak podlaczam drukarke pod USB w celu instalacji wypisuje mi komunikat "nie mozna zainstalowac tego urzadzenia... Brak komunikacji z serverem RPC"
z gory dzieki za pomoc!

gregcio

witam!
na klopoty z instalacja drukarki hp (ten sam komunikat o rpc)pomaga mi wpisanie w uruchom net stat spooler podlaczenie wtedy usb i instaluje sie drukarka

niewiem tylko dlaczego jak zrestaruje system a nie mam podlaczonej drukarki musze ja istalowac od nowa no ale przynajmniej jest i drukuje
ps:mam XP+SP1
TATOON
Dodano
16.08.2003 21:23:58
gregcio
Dodano:
15.08.2003 23:54:57
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1