Nie mozna wlaczyc kompa – lsass.exe?

Witam,

przeszukalem forum ale nie znalazlem informacji co zrobic, gdy przy wlaczaniu XP z SP2 pojawia sie komunikat:

"Nie odnaleziono nazwy obiektu" – blad w lsass.exe

Zmienialem date, probowalem podegrac plik lsass.exe z innego kompa ale nic nie pomaga. Nie moge wejsc ani przez tryb awaryjny – ani przez zaden inny.

Czy ktos wie co mam zrobic, aby chocialby wlaczyc na 1h tego kompa, abym mogl zgrac dane?

Bede wdzieczny za pomoc.

Wojtek

Odpowiedzi: 6

Sprobujmy inaczej – uruchom komputer z plyty i sprobuj wejsc do konsoli odzyskiwania. Jesli wejdziesz, przywroc z kopii rejestr –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
EL NINO
Dodano
17.01.2005 19:09:59
Dawalem to, ale tez jak wgra sie Windows to wywala ten komunikat, ze nie moze znalezc obiektu.

Byc moze zle zrobilem, ze probowalem reinstalowac ten system (najpierw enter a potem "R" podczas odpalania sie z plytki). Tak czy inaczej laptop stoi, gdyz nawet majac na dyskietce tego batcha i plik sc.exe nie mam skad tego uruchomic.
Wojtis
Dodano
17.01.2005 02:20:46
ERROR , czytales w ogole wczesniejsze posty ?

Wojtis, uruchomiles ta "Ostatnia dobra konfiguracje" ?
EL NINO
Dodano
16.01.2005 23:27:34
Wojtis:
Dziekuje bardzo.
Pozostaje mi tylko problem z uruchomieniam wiersza polecen. Tak jak pisalem nie moge nic uruchomic, wiec tego rowniez.

Nie wiem czy jest jakis sposob aby wejsc w ten tryb. Z poziomu instalatora probowalem ale po wybraniu "R" i pokazaniu konsoli nie moge uruchamiac innych polecen niz zdefiniowane.

Ma ktos pomysl, jak to obejsc?

edytuj plik boot.ini
po nazwie uruchamianego systemu i ewentualnie jego parametró wpisz: /safeboot:minimal(alternateshell).
W ten sposób odpalisz następnym razem z wiersza poleceń
nie powinno być problemów
MetaVirus
Dodano
16.01.2005 23:16:27
Dziekuje bardzo.
Pozostaje mi tylko problem z uruchomieniam wiersza polecen. Tak jak pisalem nie moge nic uruchomic, wiec tego rowniez.

Nie wiem czy jest jakis sposob aby wejsc w ten tryb. Z poziomu instalatora probowalem ale po wybraniu "R" i pokazaniu konsoli nie moge uruchamiac innych polecen niz zdefiniowane.

Ma ktos pomysl, jak to obejsc?
Wojtis
Dodano
16.01.2005 16:26:10
Mozna znalezc w necie odpowiedz na Twoje problem:
Lsass.exe – System Error, Object Name already exists and the computer restarts.

This behavior will occur if one or more services that run in the Lsass.exe or Services.exe process have been altered to no longer run as shared service processes.

NOTE: The Type data value of a service that runs in a shared process is 0x20, and a service that runs in a separate memory processes is 0x10.

Restart your computer and press F8 on the boot menu to select Last Known Good Configuration.

If the problems persist:

1. Restart your computer.

2. Press F8.

3. Select Safe Mode with Command Prompt.

4. At the Command Prompt, run the following FixType.bat file:

@echo off
setlocal
call :config Eventlog
call :config HTTPFilter
call :config KDCSVC
call :config Netlogon
call :config NTLMssp
call :config PlugPlay
call :config PolicyAgent
call :config ProtectedStorage
call :config SamSs
endlocal
goto :EOF
:config
set svc=%1
for /f "Tokens=*" %%a in ('Sc query %svc%^|Find "TYPE"^|Find /V "20"') do (
@echo %%a
sc config %svc% type= share
)

NOTE: FixType.bat uses Sc.exe, built in to Windows XP and Windows Server 2003, or available in the Windows 2000 Server resource kit.

NOTE: If you received the activation notification, you MUST reactive your copy of Windows.
EL NINO
Dodano
16.01.2005 15:09:53
Wojtis
Dodano:
16.01.2005 13:01:57
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1