Nie moźna przegrać płyty...

pewnie dostane jakieś zj..... za ten post ale naprawde szukałem i nic
jest tak mam poźyczoną płytke z filmem chciałbym ja przegrać no ale własnie nie moźna jak robię przez Nero to wyskakuje jakiś błąd jak próbuję skopiować to samo. Uźyłem CloneyCD długo mu to zeszło ale skopiował na dysk no ale utworzył 3 pliki których nie moge otworzyć (img, ccd, sub) szukałem pod tym adresem http://www.filext.com/ programów no ale co z tego jak i tak dotrę do CloneyCD a nie do programu który go otworzy (chyba źe coś źle robię) film na płytce ma pojemnośc 650 MB a przez CloneyCD po skopiowaniu ma 744MB. Juź nie nagram bo juź widze źe są problemy z nagraniem płyt 870MB.
teraz jestem w pracy ale w domu mam dwa nosniki więc jak moze zrobię kopiuj dysk ale przez CloneyCD to nagra mi dobrze??? czy znowu z nieznanym rozszerzeniem.
A moze jakieś inne propozycje jak przegrać ta płytkę???
Uźyłem równieź Alcohol 120 i teź stworzy pliki o nieznanym rozszerzeniu.
prosze o pomoc ???? z góry serdeczne dzieki
Powiem tylko tyle źe płyta nie jest wcale porysowana ma moźe tylko 2 kreski o długości 3 milimetrów
jak kopiuję to jest taki komunikat " niemoźliwy do naprawienia błąd sektora" (CloneyCd)

Odpowiedzi: 6

to sie zdecyduj
jest tak mam poźyczoną płytke z filmem chciałbym

czy z DIVX–em, bo dla mnie to juz nie to samo
:evil:
lackyd
Dodano
10.08.2005 16:28:26
slawek79:
oki ale czy jak nagram ten obraz przez Alcohol 120% to czy ja odtworzę ten plik ???

Tak
jakie on będzie miał rozszerzenie ???

mds
jakim programem ???

Alcoholem , DAEMON TOOLS
nie bardzo czaje co to jest ten "wirtualny napęd" ???

Program tworzy wirtualny napęd , system wkrywa go jako kolejny napęd dvd/cd–rom , moźesz do niego załadować obraz płyty który nagrałeś i korzystać z niego jakby był nagrany i włoźony do istniejącego napędu cd–rom.
maq123
Dodano
09.08.2005 23:38:12
oki ale czy jak nagram ten obraz przez Alcohol 120% to czy ja odtworzę ten plik ???
jakie on będzie miał rozszerzenie ???
jakim programem ???
nie bardzo czaje co to jest ten "wirtualny napęd" ??? :( (aha mowa o cd)
proszę o odpowiedzi

a tak juź poza to udało mi sie przegrać :D to przez dwa nosniki przez kopiuj dysk w Nero trwało to ponad 2 godz 20 minut ale sie udało film działa :)
ale i tak prosze o odp na powyźsze pytanie
z góry dzieki
slawek79
Dodano
09.08.2005 23:28:42
DVDdecrypter nie obsługuje płyt CD
jurtur
Dodano
09.08.2005 21:34:02
to kroczek po kroczku
jedna z metod aby wykonac backup Swojej plyty
1. zgrac zawartosc plyty dvd na dysk
programem DVDdecrypter wiecej http://www.cdrinfo.pl/download/4117004529
2. uruchamiasz nero recode http://www.divx.pl/news.php?id=3344
i wybierasz najlepiej "kopiuj film główny" nastepnie "importuj dvd" gdzie nalezy wskazac miejsce docelowe plikow stworzone przez DVDdecrypter nastepnie wybierasz sciezke lub sciezki audio w zakladce start/stop mozesz wyciac napisy koncowe filmu ktore nic nie wnosza a dzieki czemu mozesz uzyskac lepsza jakosc koncowego materialu nastepnym krokiem jest wskazanie miesjca gdzie nero utworzy pliki vob ktore mozesz nagrac ma plyte dvd programem nero burning rom

i po krotce w ten sposob otrzymujesz kopie swojego ulubionego filmu

aha pamietaj ze powinienes miec okolo 12GB wolnego miejsca na dysku
lackyd
Dodano
09.08.2005 19:16:40
Zarówno CLoneCD jak i Alcohol 120% kopiująć płytę robią jej obraz na dysku. A źeby uruchomić taki obraz najlepiej uźyć wirtulanego napędu, który teź moźna włączyć w Alcoholu.A to źe te 3 pliki utworzone przez CloneCD mają większy rozmiar to normalne, ale i tak da się nagrać to na jednej płycie (w clonie "nagraj obraz płyty" czy coś w tym stylu).
Nie jestem jednak pewien czy uda się wypalić skoro wyskakuje ten błąd, moim zdaniem to właśnie przez te rysy na płycie.
nikt
Dodano
09.08.2005 18:57:47
slawek79
Dodano:
09.08.2005 15:18:56
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1