Nie moge zalogowac sie do systemu / Vista - awaria systemu

Mam notebooka Acer TravelMate 5720. No i viste. Niestety komp sie zawiesil i wymagal resetu. Po resecie nie moge zalogowac sie do systemu. Nie ma nawet ekranu logowania tylko jest czarny ekran i kursor. Probowalem uruchomic w trybie awaryjnym, i kazdym mozliwym, niestety, uruchamanie zatrzymuje sie w tym samym miejscu. Nie mam plyty startowej. Wiem ze HDD jest sprawny, mam knopixa 5.0 na plycie i uruchamiajac go z plytki sprawdzilem ze np. muzyka jest. Czy jest jakas mozliwosc uruchomienia visty? Najbardziej martwie sie o moje pliki... a nie ktore dokumenty sa wazne... Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Pliki juz uratowalem. Sa juz bezpieczne. Teraz chcialbym sformatowac dyski i uruchomic instalacje systemu z ukrytej partycji. Niestety nie dziala kombinacja klawiszy alt+ F10 opcja w biosie d2d jest wlaczona. Dziekuje za wczesniejsze porady. I czekam na kolejne. Pozdrawiam
MrXdoktor
Dodano
27.12.2007 19:35:43
Jak masz uruchomionego Knopixa to ważne dokumenty możesz np wrzucić na jakiś darmowy serwer FTP. Jeśli jest ich dużo to możesz wrzucić też na jakąś pamięć przenośną (pożycz od kogoś jesli nie masz). Możesz też uruchomić notebooka z jakiegoś linuxa właśnie z PenDrive'a i dane nagrać na DVD.
wojtt
Dodano
27.12.2007 14:44:03
Nie będzie to fachowa rada, ale mam dobre intencje. Po pierwsze odlacz komputer od zasilania calkowicie na 10 sek i podlacz ponownie. wejdz tez do biosu i przywroc ustawienia domyslne. edit: no tak to laptop, umknelo mi. ale do biosu wejdz
spartakus
Dodano
27.12.2007 00:58:39
MrXdoktor
Dodano:
26.12.2007 16:25:57
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1