Nie moge zainstalwoac karty dzwiekowej :(

Witam

Mialem problemy z mikrofonem, jak go podlaczalem to nei mailem glosu w grach i cos szumialo w glosnikach. pomyslalm ze moze sterowniki cos sie pokrzaczyly, wiec wyinstlowalem z DODAJ USUN PROGRAMY wszystko co zwiazane z eaxem lub karta dzwikowa.
Teraz nie moge na nowo jej zainstalowac :(

Moj sysystem win xp pro sp2 pl
moja muza to SB audigy 2 ZS

Przy probie instalacji windows wyrzuca blad ze nie widzi muzy w kompie jak ona tam przeciez jest.

Wyciagnolem muz,e odpalilem kompa, zamknolem, wsadzilem muze raz ejszcze do plyty glownej ale nic.
Dalej jej nie widzi....

Pomocy, co mam robic :(

Odpowiedzi: 7

No wlasnie nie mam, psrawdzalem teraz. Moje glosniki to Creative Inspire P 380 2.1

Moze bedzie cos lepiej jak podepne mikrofon ze sluchwkami pod te wejscia w obudowie kompa, a nie bezposrednio na karte muzyczna, tylko wczesniej musze te kabelki z obudowy, GDZIEŚ podpiac na plyte glowną.
Foxhunt
Dodano
14.12.2005 18:25:54
Foxhunt:
ale jakbym np. chcial podczas rozmowy na sykpe przejsc z glosnikow na sluchawki to chcialbym wypic glosniki, podpiac sluchawki a jak mi sie swir zawiesi,a lbo znowu glos szlag trafi to bedzie nieciekawie :(

Czyli w głośnikach nie masz wyjścia na słuchawki ;/
W takim razie, moźesz zastosować rozgałęźnik, jednocześnie do jednego złącza podłączone będą i głośniki i słuchawki.

Co do sprawdzenia samych słuchawek, spróbuj moźe u jakiegoś kolegi, a niech on później się martwi brakiem dźwięku jakby co :]
SLAY3R
Dodano
13.12.2005 18:01:56
W ersiwise Media–Tech'u tez mi napisali zebym podlaczyl gdzies indziej te sluchawki, ale problem polega na tym ze nie mam gdzie :)

No nic sprobuej pdopiac mikforon na wylaczonym kompie, ale jakbym np. chcial podczas rozmowy na sykpe przejsc z glosnikow na sluchawki to chcialbym wypic glosniki, podpiac sluchawki a jak mi sie swir zawiesi,a lbo znowu glos szlag trafi to bedzie nieciekawie :(
Foxhunt
Dodano
13.12.2005 17:05:44
Foxhunt:

Musze jeszcze instalowac te z samego dołu dotyczace EAX 4.0 Advanced HD ? Czy juz mam sterowniki do tego nowego eaxa ?

Wydaje mi się źe te z góry mają takźe EAX HD 4 – wkońcu to najnowsze sterowniki.

Foxhunt:
Tak w ogole, do tego typu rzeczy, mikrofon, sluchawki, moge podpinac pod audigy jak komputer pracuje ?

W zasadzie nie powinno się nic dziać podczas podłaczania takich urządzeń do karty dźwiękowej. Moźe podczas podłączania mikrofonu niechcący poruszyła sie karta w slocie – z tąd zawieszenie systemu (sam tak kiedyś zawiesiłem system podłączając kabelek vivo do karty graficznej ;] )
A moźe te słuchawki jakieś zepsute są?
SLAY3R
Dodano
13.12.2005 14:28:30
Driver cleaner, zrobił co do niego naleźało, a karte sytem zobaczyl jak zmienilem jej gniazdo PCI – THX SLAY3R.

Wyciagalem wczesniej muze, ale wsadzalem spowrotem w to samo PCI.

Mam przy okazji pytanko, zalezy mi na dobrym dzwieku w grach i w ogole. Wszedlem na strone creativa i zassalem te sterowniki LINK TUTAJ.
Zainstalowalem te pierwsze z gory czyli – Creative Sound Blaster Audigy unified series Beta driver with OpenAL support 2.08.0002 (24.99 MB).
Musze jeszcze instalowac te z samego dołu dotyczace EAX 4.0 Advanced HD ? Czy juz mam sterowniki do tego nowego eaxa ?

A druga sprawa w ktorej jeszcze chcialbym poprosic o pomoc to...
Jak to sie w ogole zaczelo, te problemy z zainstalowaniem karty dzwiekowej ? Kupilem sobie sluchawki z mikrofonem dokladnie to te:
LINK TUTAJ. I normalnie w swiecie podpiolem do kompa ( jak ten byl wlaczony ). Po jakims czasie, zaczely sie zgrzyty, dzwieki jakies niewiadomo co, podczas sluchania muzyki w foobarze. W grach natomiast w ogole nie wyblo dzwieku. A jak podpiolem mikrofon ( tez podczas wlaczonego kompa ) to ten sie zawiesil i musialem reseta. Dlatego wlasnie pomyslalem, ze cos jest nie tak ze sterownikami i je wyinstalowalem.
Tak w ogole, do tego typu rzeczy, mikrofon, sluchawki, moge podpinac pod audigy jak komputer pracuje ?

No i wiecie moźe w czym tkwi problem ? Bo po tych przejsciach z zaisntalowaniem muzy, boje sie zeby teraz cos sie nei schrzanilo, bo mi sie PCI skonczyly na plycie, mam w sumie trzy ale jedno zaslanai karta graficzna :(
Co mam zrobic, zebym mogl miec podpiety mikrofon od tych sluchawek i all bylo ok ?
Foxhunt
Dodano
13.12.2005 11:06:27
– Driver cleaner sciągnij, on juź usunie wszystko co dotyczy karty

– zmień karcie slot pci
SLAY3R
Dodano
12.12.2005 23:57:54
Mam taką samą kartę dźwiękową jak ty.
Hm...spróbuj moźe tak: odinstaluj wszystko co ma związek z kartą dźwiękową.
Wyłącz kompa, popraw kartę na płycie głównej, przykręć ją dobrze i uruchom kompa.
Zainstaluj sterowniki z płyty creative, zrestartuj (będzie chciał), powinno działać.
W ogóle to juź jak zainstalujesz stery, to sprawdź na stronie creative czy nie mają jakichś update (np. poprzez autoupdate).
Lia
Dodano
12.12.2005 23:03:32
Foxhunt
Dodano:
12.12.2005 22:55:15
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1