Nie mogę zainstalować zone alarm!!
Pomocy, podczas instalacji zone alram w winXP pojawia się jakiś komunikat źebym wyłączył "TrueVector Service". Wie ktoś o co chodzi??
Odpowiedzi: 8
W ustawieniach Zone Alarm,na pierwszej opcji masz tą funkcję. :D
jak sie ukrywa czesc adresu IP ?
Kaźdy producent oprogramowania zakłada,źe powstaną piraty.Dlatego,wiadomym sobie sposobem,pozostawia dziurę/furtkę w programie,do którego sam wchodzi lub posyła "posłańca".
Dodatkowo,taki program,podczas kontaktu z netem,sam się sprawdza,czy wszystko jest OK.Wysyła sygnał.Moźna go zablokować firewallem.
A jak zablokować firewalla....? Tego się nie da.
Doraźnym sposobem jest wyłączenie aktualizacji automatycznych oraz ukrycie,jak w ZA,części lub całości własnego IP.
Pozdrawiam. 8)
Dodatkowo,taki program,podczas kontaktu z netem,sam się sprawdza,czy wszystko jest OK.Wysyła sygnał.Moźna go zablokować firewallem.
A jak zablokować firewalla....? Tego się nie da.
Doraźnym sposobem jest wyłączenie aktualizacji automatycznych oraz ukrycie,jak w ZA,części lub całości własnego IP.
Pozdrawiam. 8)
chodzilo mi o wpuszczanie a nie o wypuszczanie pakietow na zewnatrz. chyba ze w te i wewte dziala ta sama zasada. chociaz wydaje mi sie ze takie rozwiazanie placzone z analizowaniem antywirusowym mogloby troszke oslabic transfer danych.
Kaźdy firewall ma mechanizmy obronne przed wnikaniem trojanów oraz wysyłaniem przez nich info z kompa do sieci[specjalny algorytm MD5].Jedne pf mają większe,inne mniejsze.Analizę,jakie mechanizmy tym sterują polecam na przykładzie NIS 2003.Rozbierz sobie go na części,moźe ci się poszczęści..... :?:
A jeźeli nadal masz wątpliwości,poczytaj prasę fachową. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam 8)
A jeźeli nadal masz wątpliwości,poczytaj prasę fachową. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam 8)
jakie mechanizmy ma taki zonealam ze nie wpuszcza trojana ?
Ano,nie bardzo.To upośledza Zonego.
Jeźeli jest to crackowany ZoneAlarm Pro,naleźy z C:Program Files wywalić wszystko,co dotyczy ZoneAlarm i Zone Labs.To samo z C:........WINDOWSsystem32.Przeczyścić Rejestr.
Dopiero ponownie zainstalować ZoneAlarm.Wpierw w wersji darmowej,a po jej odinstalowaniu,bez zmian w Rejestrze,zainstalować wersję skraczoną PRO.
Dane rejestracyjne,muszą być tak samo zmyślone lub wpisane.
W ustawach naleźy w skraczonej wersji zaznaczyć aktualizację "manual".
Oczywiście wszystkie "gry w chowanego",nie dotyczą wersji Free.
.
Pozdrawiam. 8)
Jeźeli jest to crackowany ZoneAlarm Pro,naleźy z C:Program Files wywalić wszystko,co dotyczy ZoneAlarm i Zone Labs.To samo z C:........WINDOWSsystem32.Przeczyścić Rejestr.
Dopiero ponownie zainstalować ZoneAlarm.Wpierw w wersji darmowej,a po jej odinstalowaniu,bez zmian w Rejestrze,zainstalować wersję skraczoną PRO.
Dane rejestracyjne,muszą być tak samo zmyślone lub wpisane.
W ustawach naleźy w skraczonej wersji zaznaczyć aktualizację "manual".
Oczywiście wszystkie "gry w chowanego",nie dotyczą wersji Free.
.
Pozdrawiam. 8)
TrueVector to jest składnik ZoneAlarm. Daj na wyłącz i postępuj dalej z instalacją. Mogę Ci powiedzieć, źe zrobiłem to samo i program mi chodzi.
Strona 1 / 1