Nie moge zainstalowac XP :(

Gdy próbuję zainstalować Windows XP Proffesional to pojawia się następujący błąd: "Instalator nie znalazł źadnych stacji dysków twardych zainstalowanych w tym komputerze".
Co zrobić, abym mógł zainstalować ten system? Aktualnie posiadam Windows ME.

Odpowiedzi: 7

U mnie jest to samo. W zwiazku z tym mam baaardzo lamerskie pytanie: jak przepiac dysk na 'zwykly' kanal ?
cholymelan
Dodano
07.12.2002 15:04:24
to przepnij dysk na czas instalacji na zwykly kanal a nie na "szybki"
mrsit
Dodano
02.12.2002 08:27:00
pomocy ludzie!!
BUBIK
Dodano
30.11.2002 12:08:57
pomocy ludzie!!
BUBIK
Dodano
30.11.2002 12:08:57
Zrobiłem to co mówiłeś i teraz wyskakuje mi inny problem:
" Pojawił się problem i system Windows został zamnkięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeśli po raz pierwszy widzisz ten ekran błędu stop, ponownie uruchom komputer. Jeśli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki:

Sprawdź czy na komputerze, nie ma wirusów. Usuń wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy, aby upewnić się, źe jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK /F, aby sprawdzić czy dysk twardy nie jest uszkodzony, a następnie ponownie uruchom komputer."

POMOCY LUDZI!!
BUBIK
Dodano
28.11.2002 16:50:17
Zrobiłem to co mówiłeś i teraz wyskakuje mi inny problem:
" Pojawił się problem i system Windows został zamnkięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeśli po raz pierwszy widzisz ten ekran błędu stop, ponownie uruchom komputer. Jeśli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki:

Sprawdź czy na komputerze, nie ma wirusów. Usuń wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy, aby upewnić się, źe jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK /F, aby sprawdzić czy dysk twardy nie jest uszkodzony, a następnie ponownie uruchom komputer."

POMOCY LUDZI!!
BUBIK
Dodano
28.11.2002 16:50:17
podczas instalacji naciskasz f6 alby okreslic dodatkowe stacje
mrsit
Dodano
28.11.2002 15:23:21
BUBIK
Dodano:
28.11.2002 14:21:08
Komentarzy: