Nie mogę zainstalować drukarki

Witam. Nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu więc zwracam się z prośbą o pomoc do Szanownych Forumowiczów. Otóź chciałem wydrukować dokument ale okazało się , źe po przeinstalowaniu systemu nie zainstalowałem drukarki (Lexmark Z54). No i wystąpił komunikat o zainstalowanie drukarki. To wrzucam płytkę i rozpoczynam instalację. Niestety instalacja zostaje przerwana z komunikatem źe "usługa buforowania została zatrzymana" (załącznik). Wybór jakiejkolwiek opcji powoduje przerwanie instalacji i powrót do windowsa. Restart kompa nie pomaga. Pracuję na Windows XP Pro SP1. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 10

Dzięki bardzo wszystkim zainteresowanym. Nie wiem co właściwie pomogło, czy zmiany w rejestrze , czy teź włączenie tej usługi LexBce Server ? Zrobiłem obie te rzeczy i poszło .
szymone
Dodano
14.07.2005 16:19:19
Tę usługę załącz.
Bobi
Dodano
14.07.2005 01:50:24
Bobi, ta usługa jest wyłączona (nie wiem czy to dobrze czy źle?) ale sprawdzę co mi tu "zapodał" EL NINO.
szymone
Dodano
14.07.2005 01:41:35
Sprawdz prosze jeszcze jedną rzecz mianowicie usługę LexBce Server
Bobi
Dodano
13.07.2005 20:10:24
IMPORTANT: This fix contains information about modifying the registry. Before you modify the registry, make sure to back it up and make sure that you understand how to restore the registry if a problem occurs. For information about how to back up, restore, and edit the registry, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN–US;256986):

Click on Start –> run then type regedit into the command prompt.
Navigate to the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler registry subkey and find an entry with the name DEPENDSonService. Backup this entry so you can restore it if other problems arise. After backing it up, delete the entry (value). Restart the machine and all should be well.
EL NINO
Dodano
13.07.2005 20:04:35
Bobi, ta usługa (RPC) jest uruchomiona.
JN, przestawiłem ten bufor wydruku na ręczny ale w źaden sposób nie mogę go uruchomić bo wywala błąd (załącznik z poprzednego postu). Restart nie pomaga. Folder drukarekjest pusty. Inne urządzenia pod tymi portami działają, juź kombinowałem. Poza tym drukarka teraz działa pod Win98 ( bo takowy teź mam zainstalowany) . No i– tu powtórzę– przed przeinstalowaniem Win XP teź działała bezproblemowo na tej samej konfiguracji.
szymone
Dodano
13.07.2005 17:27:51
W takim razie bufor wydruku ustaw na uruchomiony i ręczny,restart kompa i sprawdź czy tak jest.

Wyjmij kabel USB drukarki z portu kompa i wyczyść po oprogramowaniu drukarki komp – folder drukarek ma być czysty,restart kompa.
Dopiero instaluj na nowo.

Sprawdź czy porty USB kompa działają.

Pomoc do drukarki.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=198641#198641
JNJN
Dodano
13.07.2005 12:38:22
W takim razie sprawdz jeszcze usługę Zdalne wywoływanie procedur (RPC)
Uruchom ja bo bufor jest od niej zaleźny.
Bobi
Dodano
13.07.2005 12:18:18
Tryb uruchomienia bufora ustawiony jest na automatyczny ale niestety próba uruchomienia bufora drukarki kończy się komunikatem o błędzie (załącznik). Rebe, próbowałem róźnych opcji, niestety bezskutecznie. Tak więc wciąź proszę o pomoc.
szymone
Dodano
13.07.2005 11:25:13
Do tego co Bobi napisał dodać jeszcze wypada, źe w manualu sprawdzić naleźy kolejność instalacji – czy najpierw terownik naleźy wgrać, a potem drukarkę podłączyć czy odwrotnie – tylko jedna kolejność jest prawidłowa i umoźliwia instalację.
Rebe
Dodano
13.07.2005 09:09:39
szymone
Dodano:
12.07.2005 23:58:59
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1