nie moge wyslac maila po podlaczeniu routera
tak jak w temacie, po podłączeniu routera (d–link dsl–g604t)nie moge wyslac maila korzystajac z outlook express. caly czas wyswietla sie, ze serwer nie odpowiada. i czy czekac 60 sekund na odpowiedz... i czekam czekam czekam czkeam czekam i nic... myslalem ze to chwilowy problem, ale dzieje sie tak na wsyzstkich moich kontach pocztowych i to juz od dobrych 8 godzin... a maile odbiera normalnie.. od razu sie laczy i sciaga...
wie ktos co z tym nie tak i jak to naprawic/?
pzdr
amadeusz
edit: wlasnie sprawdzilem, i na laptopie mojego starego (ta sama siec) dzieje sie tak samo..
wie ktos co z tym nie tak i jak to naprawic/?
pzdr
amadeusz
edit: wlasnie sprawdzilem, i na laptopie mojego starego (ta sama siec) dzieje sie tak samo..
Odpowiedzi: 5
ale Wy jestescie mądrzy... wiadomo ze nie lezy w Waszym interesie studiowanie wszystkich instrukcji, wiec jesli nie wiecie jak cos zrobic to po co mnie odsylacie do instrukcji/?? po to zadalem tutaj to pytanie, zeby uzyskac odpowiedz od kogos kto sie na tym zna, i nie bedzie to dla niego problemem okazac mi pomoc. zdarza sie tak czasem, ze ludzie maja juz taki router w domu, i wiedza jak to ustawic.. ja po przeczytaniu instrukcji (co zrobilem oczywiscie przed zadaniem pytania, bo to chyba logiczne) nadal nie wiem jak to ustawic, i napisalem na forum pytanie, liczac ze ktos mi pomoze.. ale tu widze nie ma lekko.. jedyna i ulubiona odpowiedzia jest znajdz sobie w instrukcji.. i po co to forum ? zeby mi przypomniec ze jest instrukcja do kazdego sprzetu ktory kupuje?? czy poprostu ludzie ktorzy nie wiedza jak sobie posty nabic, pisza rzeczy typu "sprawdz w instrukcji" " zgadzam sie" "powinno juz dzialac".
na przyszlosc, pomyslcie troche zanim napiszecie takie glupoty... sprawdz sobie w manualu... co to za odpowiedz?? przeciez kazdy w miare inteligentny i normalny czlowiek, pierwsze proboje sam, a pozniej prosi o pomoc.. nie wiem jak to jest z Wami.. od razu jak macie problem prosicie o pomoc?? no, ale zeby nie spamowac jak niektórzy zadam jeszcze jedno pytanie :) pewnie dostane odpowiedz typu domysl sie albo masz manuala, ale warto sprobowac...
mam uzyc opcji port forwarding (na polskie to bedzie jakos przekazywanie portu)
czy access control (kontrola dostepu)
od razu dodam ze kontrola dostepu nic nie zmienia, a port forwarding mozna zrobic tylko dla jednego kompa..
acha i przy okazji to jeszcze chcialem zauwazyc ze we wszystkich opcjach nie mam zaznaczonego portu SMTP i POP3, a POP3 jakos chodzi :)
czekam na odpowiedz kogos kto sie orientuje w tym temacie, bo jak na razie to slabo z odpoweidziami..
pozdrawiam
i zycze milego dnia
amadeusz
na przyszlosc, pomyslcie troche zanim napiszecie takie glupoty... sprawdz sobie w manualu... co to za odpowiedz?? przeciez kazdy w miare inteligentny i normalny czlowiek, pierwsze proboje sam, a pozniej prosi o pomoc.. nie wiem jak to jest z Wami.. od razu jak macie problem prosicie o pomoc?? no, ale zeby nie spamowac jak niektórzy zadam jeszcze jedno pytanie :) pewnie dostane odpowiedz typu domysl sie albo masz manuala, ale warto sprobowac...
mam uzyc opcji port forwarding (na polskie to bedzie jakos przekazywanie portu)
czy access control (kontrola dostepu)
od razu dodam ze kontrola dostepu nic nie zmienia, a port forwarding mozna zrobic tylko dla jednego kompa..
acha i przy okazji to jeszcze chcialem zauwazyc ze we wszystkich opcjach nie mam zaznaczonego portu SMTP i POP3, a POP3 jakos chodzi :)
czekam na odpowiedz kogos kto sie orientuje w tym temacie, bo jak na razie to slabo z odpoweidziami..
pozdrawiam
i zycze milego dnia
amadeusz
Odblokuj port 25 na routerze. I nie próbuj pytac jak to zrobic tylko przeczytaj manuala (instrukcje)
Wybacz kolego, ale trudno abym to ja studiowal manuale tych wszystkich routerow ktorych uzywacie. To nie lezy w moim interesie.
Sprawdz czy ten router ma cos takiego jak logi firewalla i jesli tak, zerknij czy znajdziesz w nich info o odrzuceniu komunikacji na takim porcie. Poszukaj w manualu informacji o blokowaniu/konfiguracji firewalla.
Sprawdz czy ten router ma cos takiego jak logi firewalla i jesli tak, zerknij czy znajdziesz w nich info o odrzuceniu komunikacji na takim porcie. Poszukaj w manualu informacji o blokowaniu/konfiguracji firewalla.
no moze i tak, ale jak to zmienic??
bo niestety nie orientuje się wogole gdzie sa ustawienia do zapory routera..
model d–link dsl–G604T
bo niestety nie orientuje się wogole gdzie sa ustawienia do zapory routera..
model d–link dsl–G604T
Moze routerowy firewall blokuje SMTP (port 25) ?
Strona 1 / 1