Nie mogę wyłączyć

Problem jest taki, źe jak chcę wyłączyć komputer z poziomu windowsa, to on zapisuje ustawienia bóg wie ile czasu. Ale to jest tylko wtedy, kiedy łączę się z internetem. jeźeli nie ma połączenia wyłacza się normalnie. Dodam, źe jeźeli chcę rozłączyć się z internetem (łączę się przez SDI) to system się wiesza. Co zrobić ? Bo przez wyłączanie komputera przyciskiem system czasem doszukuje się błędów i nawet pewnego pięknego dnia nie mógł włączyć mojego starego profilu :D. Będę wdzięczny za natychmiastową odpowiedź. Narq!

Odpowiedzi: 18

Dzięki za pomoc, ale to nie pomaga. To do czego dałeś mi link mam juź od dawna zainstalowane. To nie pomaga :(. Moźe jeszcze ktoś ma jakąś radę co zrobić ?
NetManek
Dodano
14.09.2003 23:22:14
Przeczytaj dokładnie linka moźe tam znajdziesz rozwiązanie
http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=74
BENO
Dodano
13.09.2003 23:56:03
Nic nie znalazłem takiego. Kto pomoźe ... proszę !
NetManek
Dodano
13.09.2003 22:45:03
Ja teź kiedyś miałem taki problem: mianowicie. Jak wyłączałem komputer on się resetował, czyli się wyłączał i od razu odpalał od nowa, teraz nie mam takiego problemu.
Więc podejźewam, źe wyszły juź na to jakieś łatki, bo gdy mam tylko czas to zawsze instaluje łatki z Windows Update.

Moźe powinieneś się rozejźeć za jakimiś łatkami??

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
12.09.2003 11:57:54
Nie pomaga :(. Nadal nie mogę wyłączyć systemu. Co w takim razie teraz zrobić ?
NetManek
Dodano
12.09.2003 10:58:18
Za kaźdym razem jak instaluje Win XP Professional (a miałem juź formatów z 7 w ciągu 2 miesięcy) błąd się pojawia. Niedługo zastosuje Twoje wskazówki i powiem czy pomogło.
NetManek
Dodano
11.09.2003 23:55:00
theboss78:
Walnij se formata, zainstaluj system od nowa i sprawdz czy bedzie to sie powtarzalo.

Zanim to uczynisz
Wjdź n win Xp
w lini polecę (uruchom) wpisz msconfig
uruchm msconfig zakładka uruchamianie powyrzyucaj wszystko z tej zakładki..
Jak to nie pomoźe powyrzycaj z zakładki uslugi .
funkcje..
I po kolei przywracaj usługi..
i bez formata się obejdzie..
Jak masz winxp pro to jest jeszcze taki fajny plik konfiguracyjny
gepedit.msc.(wpisywany z lini poleceń)
radzę wcześniej poczytac pomoc w tym zakresie bo mozna se pomieszać..

A na format zawsze masz czas..

A Czemu moderator tego nie napisał nie wie czy jak..? Wymienić
Anonymous
Dodano
11.09.2003 23:45:53
Walnij se formata, zainstaluj system od nowa i sprawdz czy bedzie to sie powtarzalo.
theboss78
Dodano
11.09.2003 23:29:31
Czyli nie powiecie co zrobić, aby normalnie wyłączać kompa ? Myślałem źe to poźądne forum, ale jak widać się przeliczyłem. A co do tego, co zrobiłem aby to naprawić to:
próbowałem zamykać poszczególne procesy, szukałem błędów w rejestrze itp. Co mi przyszło do głowy. Skończyły mi się pomysły więc napisałem tutaj.
NetManek
Dodano
11.09.2003 23:21:18
SLAY3R:

––– SLAY3R –––
To powinieneś raczej napisać w dowcipach :)
A to akurat nie jest miejsce na takie teksty, bo nikomu tu do śmiechu.

To nie dowcip autetyczne zdarzene...

Tu teź podobne problemy są przedstawiane..(tej miary)
Pozdrawiam

––– SLAY3R –––
Ale nie wniosło nic do tematu, więc po co to tu pisałeś. Na przyszłość się powstrzymaj.
I nie odpisuj na to.
Anonymous
Dodano
11.09.2003 23:16:14
NetManek:
Tylko występuje ten błąd kiedy jestem połączony z internetem. W innym przypadku wszystko sprawnie się zamyka :(. Pomóźcie ...
A co do tej pory zrobiles aby sprawdzic czy tez naprawic ? Mamy tu uprawiac takie pisanie dla samego pisania ?
EL NINO
Dodano
11.09.2003 22:08:50
Miałem kiedyś takie autentyczne zdarzenie..

Gość kupił sobie komputer..
Podłaczyłem mu w domu grali a jak
1.30 2 w nocy gość dzwoni
– Ty nie moźna wyłaczyć komputera..

Ja byłem po lekkiej oranźadzie..
I palnełem mu do słuchawki
– Weś siekiere utnij kabel..

Rano przychodzę do pracy pytam tego gocia i co..?
A on z rozbrajajaća sczerością odpowiada..

–Utrąciłem gniazdko na ścianie

Gość i komputer nie odnieśli źadnych obraźen..
I tym miłym akcentem kończę.
Ps. Wyłaczajcie kompy.. tylko nie siekierą

––– SLAY3R –––
To powinieneś raczej napisać w dowcipach :)
A to akurat nie jest miejsce na takie teksty, bo nikomu tu do śmiechu.
Anonymous
Dodano
11.09.2003 20:12:10
Jasne źe instalowałem tą poprawkę. Dawno temu. Naprawdę nie wiem co mam zrobić. Tylko występuje ten błąd kiedy jestem połączony z internetem. W innym przypadku wszystko sprawnie się zamyka :(. Pomóźcie ...
NetManek
Dodano
11.09.2003 19:28:54
Dzięki SLAY3R, juź tam wchodzę ;)
Thomas
Dodano
11.09.2003 16:23:42
Wejdź na tą stronę http://www.swiat–sdi.prv.pl/ i kliknij w sdi+windows xp. Jest tam instrukcja konfiguracji połączenia.

Oraz dwie poprawki.

PROBLEM Z WIN XP: "Komputer moźe zawiesić się przy duźym obciąźeniu podczas pracy z modemem Ericsson HIS (Computer May Hang During a Heavy Load with an Ericsson HIS Modem)"

PROBLEM Z WIN XP: Błędy z połączeniem Dial–Up "Unable To Create A Network Connection After You Restore Windows XP (Q329441)"
SLAY3R
Dodano
11.09.2003 16:02:05
SLAY3R:
I czy instalowałeś poprawkę do systemu, która poprawia współpracę windowsa z sdi.
Masz moźe linka do tej poprawki?
Thomas
Dodano
11.09.2003 15:04:15
I czy instalowałeś poprawkę do systemu, która poprawia współpracę windowsa z sdi.
SLAY3R
Dodano
11.09.2003 00:27:18
1. Wylacz automatyczny restart w przypadku wystapienia bledu systemu – byc moze zobaczysz czy pojawi sie niebieski ekran z opisem bledu.
2. Zobacz w podgladzie zdarzen co wypisuje system w czasie tych zawieszen (wpisy odpowiadajace czasowo problemowi).
3. Zobacz jakie procesy masz wlaczone w menedzerze procesow (cos dziwnego).
4. Sprobuj przeskanowac komp np. SpyBot@Destroy, bo "cos" moze nie pozwalac sie rozlaczyc.
5. Czy nie masz czasem zalaczonego czyszczenia page file przy zamykaniu systemu ?
EL NINO
Dodano
11.09.2003 00:22:08
NetManek
Dodano:
10.09.2003 23:33:00
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1