Nie mogę usunąć rundlg32.dll

Witam. Norton Antivirus 2004 nie potrafi usunąć pliku rundlg32.dll. Czy ktoś moźe powiedzieć jak się tego pozbyć. Dzieki.

Odpowiedzi: 12

Nie wiem jak w innych systemach, ale w Win xp moźna usunąć pliki w następujący sposób: otwieramy np:moje dokumenty→narzędzia→opcje folderów→widok→usunąć ptaszka w "uźyj prostego udostępniania plików (zalecane)" i ok. Następnie znajdujemy plik do usunięcia, klikamy na nim prawym przyciskiem myszy i wybieramy "właściwości". Wchodzimy na zakładkę "zabezpieczenia", poniźej "zaawansowane", dalej "właściciel" i zaznacz aktualnego uźytkownika. Następnie ok i moźna juź usunąć zbyteczny plik. Acha, trzeba być administratorem systemu!
Powodzenia
Cezary
Cezar51
Dodano
19.10.2004 19:59:02
zgadza sie :D

ale konczac ten temat chcialbym abys rozwazyl
czy dotychczas na forum zaproponowal ktos taka metode usuwania plikow ja moja :wink:

THE END

pzdr jareek

p.s przeciez ja tez sie dowiedzialem o niej od kogos innego wiec dlaczego nie moge sie z nia podzielic
a ze klimat postu jest taki a nie inny :roll: no coz mam przynajmniej nadzieje ze cie rozbawilem
przepraszam ze tak zboczylem z teematuu :wink:
ejarko
Dodano
18.10.2004 22:31:55
To nawet nie chodzi o to czy dodajecie jakies rady czy tez nie, ale z tych trzech Waszych postow mozna wywnioskowac tylko tyle, ze Ty podpowiadasz simarbowi a simarb Tobie. Nie wierzysz ? Przeczytaj je sobie :wink: .
EL NINO
Dodano
18.10.2004 22:16:41
Mozecie mi powiedziec Panowie, komu tak usilnie rad udzielacie po 3 tygodniach ? Sobie nawzajem ?

nie, sobie nie

moźe osobą które kiedys będą potrzebowały pomocy :wink:
a noz widelec to im pomoze :wink:
sam wiele razy skorzystalem z "przedawnionych postow"
moze tez dlatego ze kazdy z nas zauwazyl inna metode rozwiazania problemu :wink:

a jezeli uwazasz ze odpisujac na posta po 3 tygodniach popelnilem blad
przepraszam Cię EL NINO

pzdr jareek
ejarko
Dodano
18.10.2004 22:10:46
Mozecie mi powiedziec Panowie, komu tak usilnie rad udzielacie po 3 tygodniach ? Sobie nawzajem ?
EL NINO
Dodano
17.10.2004 23:33:23
Nie chce Cię martwic ale obawiam sie ,źe pod bibloteką,ktorej tak naprawde nie ma, siedzi koń trojanski.Dlatego nie mozesz go usunać,bo takiego plku nie znajdziesz.Najczesciej lokuje sie w Dokument and Set./ust.Lokalne/Temp.Internet Files/Content.IE5.W moim przypadku był to Bloohound Exploit 6.
Zainstaluj sobie darmowy program do usuwania trojanów a2/ do pobrania na stronie www.Lomsel.com.pl/
Jest to nastepca triala Anti Trojan.Ale musisz bezpłatnie zarejestrować sie na stronie producenta.
Jezeli masz trojana to on go znajdzie.
simarb
Dodano
17.10.2004 21:48:25
Witam :D

jezeli wiesz gdzie jest ten plik ktory chesz usunac

nie potrafi usunąć pliku rundlg32.dll

zrob cos takiego 8)

otworz notatnik zapisz nowy plik jako rundlg32.dll i zapisz go tam gdzie znajduje sie oryginal :wink: i usun go

powinno pojsc

pzdr jareek
ejarko
Dodano
17.10.2004 19:10:37
Mialem ten sam problem.Jeźeli masz włączone przywracanie systemu to skorzystaj.O ile wiesz kiedy system był zdrowy.U mnie tylko to załatwiło soprawę.Inne sposoby były nieskuteczne.Auto Protect wyświetlał alert a skanowanie Nortonem i mks–m nic nie wykazywło.W związku z tym nie mogłem uruchomić kreatora w Nortonie.Pozdrawiam
simarb
Dodano
17.10.2004 16:33:07
max35 jak moźesz to podaj jak NAV sklasyfikował tą biblotekę, bo powiem szczerze źe szukałem info o tym ale znalazłem róźne sprzeczne.
Nie obiecuje źe to pomoźe ale na początek moźesz spróbować uźyć :

:arrow: http://www.iwantsearch.com/uninstall/remove.exe

Update :

BTW, moźesz zobaczyć jak się sprawa przedstawia z usuwaniem za pomocą konsoli odzyskiwania.
Wydaj w niej polecenie del C:WINDOWSDownloaded Program Files undlg32.dll ( jeśli taka jest lokalizacja ).
McScr@by
Dodano
29.09.2004 21:51:38
Wyłącz przywracanie systemu, odpal kompa w trybie awaryjnym znaleść plik i usunąć.Wszystko jest na Forum.

Nie zapomnij później włączyć przywracanie systemu.
JNJN
Dodano
29.09.2004 20:54:22
Próbowałem ale nic to nie daje. Antivir napisał źe jest to plik szpiegujący. Uruchomiłem Ad–adware Se i nie znajduje go. Jeźeli nie jest szkodliwy to poczekam do formatowania dysku. Chyba źe ktoś mi powie jak go usunąć. Dzięki.
max35
Dodano
29.09.2004 20:52:51
Manualnie próbowałeś plik odszukać i usunąć ?
McScr@by
Dodano
29.09.2004 20:46:34
max35
Dodano:
29.09.2004 20:31:24
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1