Nie mogę usunąć rundlg32.dll
Witam. Norton Antivirus 2004 nie potrafi usunąć pliku rundlg32.dll. Czy ktoś moźe powiedzieć jak się tego pozbyć. Dzieki.
Odpowiedzi: 12
Nie wiem jak w innych systemach, ale w Win xp moźna usunąć pliki w następujący sposób: otwieramy np:moje dokumenty→narzędzia→opcje folderów→widok→usunąć ptaszka w "uźyj prostego udostępniania plików (zalecane)" i ok. Następnie znajdujemy plik do usunięcia, klikamy na nim prawym przyciskiem myszy i wybieramy "właściwości". Wchodzimy na zakładkę "zabezpieczenia", poniźej "zaawansowane", dalej "właściciel" i zaznacz aktualnego uźytkownika. Następnie ok i moźna juź usunąć zbyteczny plik. Acha, trzeba być administratorem systemu!
Powodzenia
Cezary
Powodzenia
Cezary
zgadza sie :D
ale konczac ten temat chcialbym abys rozwazyl
czy dotychczas na forum zaproponowal ktos taka metode usuwania plikow ja moja :wink:
THE END
pzdr jareek
p.s przeciez ja tez sie dowiedzialem o niej od kogos innego wiec dlaczego nie moge sie z nia podzielic
a ze klimat postu jest taki a nie inny :roll: no coz mam przynajmniej nadzieje ze cie rozbawilem
przepraszam ze tak zboczylem z teematuu :wink:
ale konczac ten temat chcialbym abys rozwazyl
czy dotychczas na forum zaproponowal ktos taka metode usuwania plikow ja moja :wink:
THE END
pzdr jareek
p.s przeciez ja tez sie dowiedzialem o niej od kogos innego wiec dlaczego nie moge sie z nia podzielic
a ze klimat postu jest taki a nie inny :roll: no coz mam przynajmniej nadzieje ze cie rozbawilem
przepraszam ze tak zboczylem z teematuu :wink:
To nawet nie chodzi o to czy dodajecie jakies rady czy tez nie, ale z tych trzech Waszych postow mozna wywnioskowac tylko tyle, ze Ty podpowiadasz simarbowi a simarb Tobie. Nie wierzysz ? Przeczytaj je sobie :wink: .
Mozecie mi powiedziec Panowie, komu tak usilnie rad udzielacie po 3 tygodniach ? Sobie nawzajem ?
nie, sobie nie
moźe osobą które kiedys będą potrzebowały pomocy :wink:
a noz widelec to im pomoze :wink:
sam wiele razy skorzystalem z "przedawnionych postow"
moze tez dlatego ze kazdy z nas zauwazyl inna metode rozwiazania problemu :wink:
a jezeli uwazasz ze odpisujac na posta po 3 tygodniach popelnilem blad
przepraszam Cię EL NINO
pzdr jareek
Mozecie mi powiedziec Panowie, komu tak usilnie rad udzielacie po 3 tygodniach ? Sobie nawzajem ?
Nie chce Cię martwic ale obawiam sie ,źe pod bibloteką,ktorej tak naprawde nie ma, siedzi koń trojanski.Dlatego nie mozesz go usunać,bo takiego plku nie znajdziesz.Najczesciej lokuje sie w Dokument and Set./ust.Lokalne/Temp.Internet Files/Content.IE5.W moim przypadku był to Bloohound Exploit 6.
Zainstaluj sobie darmowy program do usuwania trojanów a2/ do pobrania na stronie www.Lomsel.com.pl/
Jest to nastepca triala Anti Trojan.Ale musisz bezpłatnie zarejestrować sie na stronie producenta.
Jezeli masz trojana to on go znajdzie.
Zainstaluj sobie darmowy program do usuwania trojanów a2/ do pobrania na stronie www.Lomsel.com.pl/
Jest to nastepca triala Anti Trojan.Ale musisz bezpłatnie zarejestrować sie na stronie producenta.
Jezeli masz trojana to on go znajdzie.
Witam :D
jezeli wiesz gdzie jest ten plik ktory chesz usunac
zrob cos takiego 8)
otworz notatnik zapisz nowy plik jako rundlg32.dll i zapisz go tam gdzie znajduje sie oryginal :wink: i usun go
powinno pojsc
pzdr jareek
jezeli wiesz gdzie jest ten plik ktory chesz usunac
nie potrafi usunąć pliku rundlg32.dll
zrob cos takiego 8)
otworz notatnik zapisz nowy plik jako rundlg32.dll i zapisz go tam gdzie znajduje sie oryginal :wink: i usun go
powinno pojsc
pzdr jareek
Mialem ten sam problem.Jeźeli masz włączone przywracanie systemu to skorzystaj.O ile wiesz kiedy system był zdrowy.U mnie tylko to załatwiło soprawę.Inne sposoby były nieskuteczne.Auto Protect wyświetlał alert a skanowanie Nortonem i mks–m nic nie wykazywło.W związku z tym nie mogłem uruchomić kreatora w Nortonie.Pozdrawiam
max35 jak moźesz to podaj jak NAV sklasyfikował tą biblotekę, bo powiem szczerze źe szukałem info o tym ale znalazłem róźne sprzeczne.
Nie obiecuje źe to pomoźe ale na początek moźesz spróbować uźyć :
:arrow: http://www.iwantsearch.com/uninstall/remove.exe
Update :
BTW, moźesz zobaczyć jak się sprawa przedstawia z usuwaniem za pomocą konsoli odzyskiwania.
Wydaj w niej polecenie del C:WINDOWSDownloaded Program Files undlg32.dll ( jeśli taka jest lokalizacja ).
Nie obiecuje źe to pomoźe ale na początek moźesz spróbować uźyć :
:arrow: http://www.iwantsearch.com/uninstall/remove.exe
Update :
BTW, moźesz zobaczyć jak się sprawa przedstawia z usuwaniem za pomocą konsoli odzyskiwania.
Wydaj w niej polecenie del C:WINDOWSDownloaded Program Files undlg32.dll ( jeśli taka jest lokalizacja ).
Wyłącz przywracanie systemu, odpal kompa w trybie awaryjnym znaleść plik i usunąć.Wszystko jest na Forum.
Nie zapomnij później włączyć przywracanie systemu.
Nie zapomnij później włączyć przywracanie systemu.
Próbowałem ale nic to nie daje. Antivir napisał źe jest to plik szpiegujący. Uruchomiłem Ad–adware Se i nie znajduje go. Jeźeli nie jest szkodliwy to poczekam do formatowania dysku. Chyba źe ktoś mi powie jak go usunąć. Dzięki.
Manualnie próbowałeś plik odszukać i usunąć ?
Strona 1 / 1