Nie mogę usunąć folderu

Mam taki problem. Gdy usunę plik z folderu, a poźniej zechcę usunąć ten folder, to okaźe się to niemoźliwe, poniewaź pokaźe się komunikat, źe ten folder jest uźywany. Gdy uruchmię ponownie komputer będę mógł bez problemu usunąć ten folder.

Od razu zaznaczam, źe nie jest to źaden folder systemowy. Dzieje mi się tak za kaźdym razem, gdy zechcę postąpić zgodnie z tym co jest napisane w drugim zdaniu tego postu.

Odpowiedzi: 7

Niestety edytowanie rejestru nie pomogło :(

Będę musiał bawić się Total Commanderem... :cry:

Ale tak, czy inaczej, dziękuję za pomoc :!:
Pawek
Dodano
25.07.2003 22:01:31
Pawek:
czy jest jakiś sposób na wyłączenie tego zabezpieczenia??

W razie czego będę skazany na Total Commandera... :?
Ja nie wyobrazam sobie pracy z plikami bez Commandera, wiec nie jest to porazka. A jesli chodzi o usuniecie/wylaczenie, to mozesz sprobowac zmian w rejestrze, chociaz nie recze za skutecznosc.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon

Add/modify the "SFCDisable" DWORD [REG_DWORD] Binary entry

0 = enable WFP/SFC.
1 = disable WFP/SFC with nag prompt at (re)boot to reenable it.
2 = disable WFP/SFC without nag prompt at (re)boot to reenable it.
4 = enable WFP/SFC but disable all popups.
FFFFFF9D = disable WFP/SFC completely.
EL NINO
Dodano
25.07.2003 14:47:25
Spróbuj skasować ten folder w trybie awaryjnym.
SLAY3R
Dodano
25.07.2003 13:57:05
Faktycznie, mam zainstalowanego Nortona, jednak to raczej nie jego wina, poniewaź w trybie awaryjnym równieź występuje ten problem, a wtedy Norton jest chyba nieaktywny(???)

Mam jeszcze pytanko do EL NINO: czy jest jakiś sposób na wyłączenie tego zabezpieczenia??

W razie czego będę skazany na Total Commandera... :?
Pawek
Dodano
25.07.2003 13:46:17
A moźe masz włączoną w nortonie funkcje na kosz, źeby dało się odzyskać pliki i w tym czasie norton coś w tym folderze robi.
Ps. U mnie teź tak się dzieje jak napisałeś, trochę to denerwuje, ale posłuźe się radą El nino i będe usuwał Total commanderem. :)
damipl
Dodano
25.07.2003 08:20:27
moźe folder który chcesz skasować jest uźywany przez jakiś program który jest aktualnie włączony
kylson
Dodano
25.07.2003 02:03:10
Odczekaj kilka/kilkanascie minut i system zezwoli na usuniecie katalogu. Jest to pewien mechanizm ochronny w XP. Jesli chcesz usuwac na biezaco, to rob to np. przez Total Commandera (dawniej Windows Commander).
EL NINO
Dodano
25.07.2003 01:08:37
Pawek
Dodano:
25.07.2003 00:52:40
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1