nie moge usunąć folderu...
mam problem. został mi folder po starej grze i nie moge go usunąć. pisze ze katalog nie jest pusty. Total Commander i konsola odzyskiwania tez nie mogą sobie z nim poradzić. jak sie pozbyc dziada???
Odpowiedzi: 10
Zamknij nastepujace :
– vmware... (wszystkie, lacznie z tymi uruchomionymi przez system), vmnet'y tez
– javaw
–azereus
–opera (tak na wszelki wypadek)
–jusched
jesli to nie pomoze, tzn jesli po ich zamknieciu i szybkim sprawdzeniu, czy da sie skasowac )bo czasem po chwili potrafia sie same wlaczyc – wirusy :) ), nadal sie nie skasuje, to pozamykaj tez systemowe :
–nvsvc32.exe
–mdm.exe
schedul2.exe
No i powinno byc ok :)
– vmware... (wszystkie, lacznie z tymi uruchomionymi przez system), vmnet'y tez
– javaw
–azereus
–opera (tak na wszelki wypadek)
–jusched
jesli to nie pomoze, tzn jesli po ich zamknieciu i szybkim sprawdzeniu, czy da sie skasowac )bo czasem po chwili potrafia sie same wlaczyc – wirusy :) ), nadal sie nie skasuje, to pozamykaj tez systemowe :
–nvsvc32.exe
–mdm.exe
schedul2.exe
No i powinno byc ok :)
Tylko źebym wiedział co go moźe uźywać :(
Dołączam załącznik z Menadźerem...
Dołączam załącznik z Menadźerem...
Najpierw pozamykaj programy, ktore moga go uzywac :) (albo menedzer zadan albo sa na pasku albo w tray'u)
Ja przedstawie swój problem.
Podczas instalowania łatki do windy windows na dysku D: powstał taki katalog: "10ebcd53a6db4707d7" a w środku pliczki. Potem chciałem usunąć ww. folder ale po usunięciu plików pisze źe nie moźna usunąć katalogu Download w ww. folderku. Jak próbuje się tam dostać to pisze "Odmowa dostępu"
Jak to rozwiązać ??
Podczas instalowania łatki do windy windows na dysku D: powstał taki katalog: "10ebcd53a6db4707d7" a w środku pliczki. Potem chciałem usunąć ww. folder ale po usunięciu plików pisze źe nie moźna usunąć katalogu Download w ww. folderku. Jak próbuje się tam dostać to pisze "Odmowa dostępu"
Jak to rozwiązać ??
Ja przedstawie swój problem.
Jak to rozwiązać ??
Jak to rozwiązać ??
Zajrzyj do srodka, jesli widzisz jakies ukryte (lub systemowe pliki), to musisz najpierw je skasowac. Jesli sa one aktualnie uzywane przez Windows, to w menedzerze zadan zamknij wszystkie e procesy, ktore sa uzywane przez ten plik(i) i skasuj te pliki a nastepnie folder. Jesli to nie pomoze, to przejdz sobie do DOSA (nie cmd!) – po uprzednim zapamietaniu nazw i katalogu, gdzie one sie znajduja, po prostu skasuj je poleceniem dosowskim :
I chyba tyle, jesli nie zadziala, to sa takie programiki, ktore kasuja dany katalog, mozna je napisac w Delphi, nie mam czasu, no moze znajde chwilke, jesli nie zadziala powyzsza procedura. :)
del plik.exe
I chyba tyle, jesli nie zadziala, to sa takie programiki, ktore kasuja dany katalog, mozna je napisac w Delphi, nie mam czasu, no moze znajde chwilke, jesli nie zadziala powyzsza procedura. :)
Co znaczy nie pomoglo?
Co zrobiles i z jakim efektem?
Masz wlaczone wyswietlanie plikow ukrytych?
Co zrobiles i z jakim efektem?
Masz wlaczone wyswietlanie plikow ukrytych?
nic nie pomogło :(
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19390&highlight=jak+usun%B1%E6
A opcja "szukaj" to czemu sluzy?
Ostatecznie sprobuj za pomoca programu http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/killbox.zip
A opcja "szukaj" to czemu sluzy?
Ostatecznie sprobuj za pomoca programu http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/killbox.zip
No właśnie ja teź mam problem z jedym folderem :D
Strona 1 / 1