Nie ,mogę teraz poprawnie ogladać filmów
Zainstalowałem XP Professional na komputerze – Celeron 433, 128 RAM, ale teraz jak włączam filmy to dźwięk jest szybszy od obrazu, który często się zatrzymuje – czy to jest wina parametrów komputera czy słabej karty graficznej (nDVIDIA RIVA TNT2 VANTA 8 MB)?
Odpowiedzi: 6
Sądze źe sprzęt byłsłaby byłbowiem poszła płyta główna i juź czekam na nowy aby do wtorku!!!!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!!!!!1
Pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!!!!!1
Ogólnie to słaba konfiguracja sprzętowa jest tego przyczyną. Kodeki równieź mogą to powodować, ale w tym przypadku watpię w to.
Xp ma wieksze wymagania niz 98. Na twoim miejscu bym troche zwolnil pamiec, usuwajac niepotrzebne procesy. Usun z msconfigu (z zakladki uruchamiane) niepotrzebne i niepotzrbene uslugi z "services.msc". Troche jeszcze podrasowac, poczytaj wiecej na ten temat troche tego jest. Wazne tez jest dobry wybor jakie kodeki instalowac. Nie instaluj kodekow ktore ci zapewniaja caly pakiet. zainstaluj tylko te ktore sa wymagane. Ja mam celeron 500, 128 ram zainstalowalem 3 kodeki wszystkie filmy chodza wporzo. Poszukaj na forum napewno znajdziesz tego duzo. Poszukaj jakie kodeki najlepiej instalowac na slabsze kompy. Szukaj z znajdziesz :idea:
To "zwalnianie obrazu" to wina jedynie za słabego procesora. Bądź kodeków >>divix.howto.pl.
Zainstaluj najnowsze kodeki na wszelki wypadek zrob scan disk w poszukiwaniu bledow
Zainstaluj nowe sterowniki do k. graficznej i kodeki.
Filmy powinny chodzić na tym konfigu bez problemu.
Polecam kodeki K–Lite.
Filmy powinny chodzić na tym konfigu bez problemu.
Polecam kodeki K–Lite.
Strona 1 / 1