nie moge skasowac pustego folderu

mam na jednej partycji folder ktorego nie moge usunac. nie jest on na partycji systemowej. sa w nim jakies podfoldery do ktorych nie moge wejsc ("odmowa dostepu"). wszystko zajmuje 0 Kb. probowalem total comanderem (z wylaczonym explorerem) i z linii komend ale sie nie udalo. ma ktos jakis pomysl?
moj system: XP Prof PL

Odpowiedzi: 20

Bobi_robert:

Przekorny bede, wiec usuniecie i zalozenie partycji zaproponuje :mrgreen:

Zapomniałem napisac poprzednio – ten bad to w MBR–ze powstał – tzn wten sektor, w ktorym MBR zwykł się był zapisywac wziun i siem popcuł :mrgreen:
Rebe
Dodano
17.11.2004 17:06:04
Rebe:
A załoźymy się – plik zapisany, a po tym sektor uległ uszkodzeniu i co dalej ?

Ten to zawsze jakims extream'em zarzuci :wink:
Rebe:

Tylko bez fdisków, formatów i innych takich proszę :wink:

Przekorny bede, wiec usuniecie i zalozenie partycji zaproponuje :mrgreen:
Bobi
Dodano
17.11.2004 16:59:51
Bobi_robert:

Nie ma sily zeby spod konsoli odzyskiwania umieszczonej na plycie czy dysku nie poszlo

A załoźymy się – plik zapisany, a po tym sektor uległ uszkodzeniu i co dalej ?
Tylko bez fdisków, formatów i innych takich proszę :wink:
Rebe
Dodano
17.11.2004 16:54:06
Z jakiego DOS–a ??
Przecie wiersz polecen to nie zaden DOS
O jakich dyskietkach mowimy ?? Plyta nie bootowalna ??

Nie ma sily zeby spod konsoli odzyskiwania umieszczonej na plycie czy dysku nie poszlo
Bobi
Dodano
17.11.2004 16:42:32
Dalej jesteś w systemie windows.

Odpal kompa z dyskietki i po problemie.
JNJN
Dodano
17.11.2004 16:22:59
No i patrz, weszłem i dalej się nie chce skasowac, obrazek:
BUNCH
Dodano
17.11.2004 16:08:06
Jak coś chcesz otworzyć w trybie MSDOS to trzeba uźyć komendy cd

np cd filmy poźniej np komenda dir wyświetli zawartość katalogu.

po cd spacja

Nie lepiej bez zabawy pousuwać te katalogi po odpaleniu kompa z dyskietki startowej WIN98 lub dyskietki specjal do NTFS.

http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

http://www.vojtas.fr.pl/cichy/index.htm
JNJN
Dodano
17.11.2004 15:55:53
ERROR 5:
W takim wypadku naleźy:

1. Utworzyć plik bat o dowolnej nazwie i lokalizacji
(np. c:a.bat), a w nim napisać:
rmdir /q lokalizacja_folderu_usuwanego
czyli np.
rmdit /q C:Docume~1UzytkownikPulpitfolder

2. Wejść w regedit (menu start ––> uruchom ––> regedit) i przejść do klucza HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce. W nim utworzyć wartość ciągu o dowolnej nazwie i danych określających ścieźkę pliku bat (np. C:a.bat)
Kiedy następnym razem odpalisz kompa folderu juź nie będzie :)

No i powiecie mi dlaczego? Zrobiłem tak jak tutaj kolega napisał i dalej te foldery psute siedzą i nie chca się usunąć, czmeu?!

Ani metoda DOSowa ani ta..

Robie tak jak napisałes, jak uruchamiam od nowa to wyskakuje na początku DOSowe okienko, potem znika a folder jest dalej tam gdzie był, a jak chce go usunąc to komunikat tkai jak zawsze (próbowałem w trybie awaryjnym, lecz teź lipa):
BUNCH
Dodano
17.11.2004 15:32:31
Mam takie samo cos, nie moge usunąć źądnym sposobem pustego folderu, ale sprawdze to co mówicie.

No tak nie moge tam wejść nawet z DOSu, zobaczcie, wpisuję lokalizacje i wyskakuje komunikat, iź:
BUNCH
Dodano
17.11.2004 14:49:41
Arias:

A co za róźnica czy to 98 czy xp.W jednym jak i w drógim systemie sa naźedzia do sprawdzania poprawności dysku tylko pod inna nazwą a zastosowanie mają takie same.
Czy moźe sie myle :?:

Idąc tym tokiem myslenia mozna by np. chkdsk z DOSa do XP zaprzagnąć, nie dosyć źe podobną funkcję sprawuje to jeszcze tą sama nazwę ma – ale zapewniam Cię ,źe z takiego mariaźu nic by nie było, inny system , inne funkcje inna zasada działania, i to własciwie wszystko w kwestii , cyt. :"czy to waźne w jakim systemie" koniec cytatu
Seeker
Dodano
15.11.2004 13:27:02
[quote="Seeker
A moźe by tak......ludzie przeciez tu nie ma źadnej filozofii trza czytać posty i linki , a nie wymyślac pierdół. Arias jaki SkanDisc gdzie , jak , z czym ? – wiesz wogóle o jakim systemie mówimy/piszemy.

A co za róźnica czy to 98 czy xp.W jednym jak i w drógim systemie sa naźedzia do sprawdzania poprawności dysku tylko pod inna nazwą a zastosowanie mają takie same.
Czy moźe sie myle :?:
Arias
Dodano
15.11.2004 10:09:13
U mnie na takie dolegliwości pomagał twardy restart. Poźniej po przeskanowaniu przez chkdsk dało się to ładnie i pięknie usunąć. No ale to było u mnie – spróbuj moźe teź ci pomorze.
wiedom
Dodano
14.11.2004 17:39:29
Arias:
a moźe by tak spróbowac SkanDisc tylko odchacz automatyczna naprawe błędów.

A moźe by tak......ludzie przeciez tu nie ma źadnej filozofii trza czytać posty i linki , a nie wymyślac pierdół. Arias jaki SkanDisc gdzie , jak , z czym ? – wiesz wogóle o jakim systemie mówimy/piszemy.
Seeker
Dodano
14.11.2004 15:46:48
a moźe by tak spróbowac SkanDisc tylko odchacz automatyczna naprawe błędów.
Żeby folder był niedostepny i niebyło go moźna usunąć naleźy podświetlic folder/plik wcisnąć F2 i przytrzymując lewy ALT wstukac z klawiatury numerycznej 20 i ENTER i juź mamy folder/plik którego niemoźna usunąć lub otworzyć. I w takim przypadku pomaga ww SkanDisc.
Arias
Dodano
13.11.2004 12:08:43
ERROR 5 wszystko ładnie pięknie, ale jesli na dysku jest błąd w postaci urwanego klastra czy łancucha z tym folderm związany to moźesz sobie "batować do us...." póki błędu nie usuniesz nic nie wykasujesz.

Ps. ale mi gupio rymło
Seeker
Dodano
12.11.2004 19:14:27
Zrób se tak
Robisz na c: plik a.bat a w środku piszesz:
rmdir /q ścieźka_do_pustego_katalogu
Potem menu start ––> uruchom ––> regedit
otwierasz klucz HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce i tworzysz wartość ciągu o nazwie np. abc i C:a.bat
MetaVirus
Dodano
11.11.2004 21:46:24
W takim wypadku naleźy:

1. Utworzyć plik bat o dowolnej nazwie i lokalizacji
(np. c:a.bat), a w nim napisać:
rmdir /q lokalizacja_folderu_usuwanego
czyli np.
rmdit /q C:Docume~1UzytkownikPulpitfolder

2. Wejść w regedit (menu start ––> uruchom ––> regedit) i przejść do klucza HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce. W nim utworzyć wartość ciągu o dowolnej nazwie i danych określających ścieźkę pliku bat (np. C:a.bat)
Kiedy następnym razem odpalisz kompa folderu juź nie będzie :)
MetaVirus
Dodano
11.11.2004 21:35:20
Archiwum czeka
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19390&highlight=usuwanie+folderu
Seeker
Dodano
11.11.2004 19:44:06
Próbowałeś z konsoli odzyskiwania z płyty instalacyjnej systemu poleceniem del_ plik ?
McScr@by
Dodano
11.11.2004 19:11:22
Spróbuj skasować ten folder w trybie awaryjnym.
Ivaho
Dodano
11.11.2004 19:05:54
Dominik666
Dodano:
11.11.2004 18:57:54
Komentarzy:
20
Strona 1 / 1