nie moge skasowac pustego folderu
mam na jednej partycji folder ktorego nie moge usunac. nie jest on na partycji systemowej. sa w nim jakies podfoldery do ktorych nie moge wejsc ("odmowa dostepu"). wszystko zajmuje 0 Kb. probowalem total comanderem (z wylaczonym explorerem) i z linii komend ale sie nie udalo. ma ktos jakis pomysl?
moj system: XP Prof PL
moj system: XP Prof PL
Odpowiedzi: 20
Bobi_robert:
Przekorny bede, wiec usuniecie i zalozenie partycji zaproponuje :mrgreen:
Zapomniałem napisac poprzednio – ten bad to w MBR–ze powstał – tzn wten sektor, w ktorym MBR zwykł się był zapisywac wziun i siem popcuł :mrgreen:
Rebe:A załoźymy się – plik zapisany, a po tym sektor uległ uszkodzeniu i co dalej ?
Ten to zawsze jakims extream'em zarzuci :wink:
Rebe:
Tylko bez fdisków, formatów i innych takich proszę :wink:
Przekorny bede, wiec usuniecie i zalozenie partycji zaproponuje :mrgreen:
Bobi_robert:
Nie ma sily zeby spod konsoli odzyskiwania umieszczonej na plycie czy dysku nie poszlo
A załoźymy się – plik zapisany, a po tym sektor uległ uszkodzeniu i co dalej ?
Tylko bez fdisków, formatów i innych takich proszę :wink:
Z jakiego DOS–a ??
Przecie wiersz polecen to nie zaden DOS
O jakich dyskietkach mowimy ?? Plyta nie bootowalna ??
Nie ma sily zeby spod konsoli odzyskiwania umieszczonej na plycie czy dysku nie poszlo
Przecie wiersz polecen to nie zaden DOS
O jakich dyskietkach mowimy ?? Plyta nie bootowalna ??
Dalej jesteś w systemie windows.
Odpal kompa z dyskietki i po problemie.
Odpal kompa z dyskietki i po problemie.
No i patrz, weszłem i dalej się nie chce skasowac, obrazek:
Jak coś chcesz otworzyć w trybie MSDOS to trzeba uźyć komendy cd
np cd filmy poźniej np komenda dir wyświetli zawartość katalogu.
po cd spacja
Nie lepiej bez zabawy pousuwać te katalogi po odpaleniu kompa z dyskietki startowej WIN98 lub dyskietki specjal do NTFS.
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
http://www.vojtas.fr.pl/cichy/index.htm
np cd filmy poźniej np komenda dir wyświetli zawartość katalogu.
po cd spacja
Nie lepiej bez zabawy pousuwać te katalogi po odpaleniu kompa z dyskietki startowej WIN98 lub dyskietki specjal do NTFS.
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
http://www.vojtas.fr.pl/cichy/index.htm
ERROR 5:W takim wypadku naleźy:
1. Utworzyć plik bat o dowolnej nazwie i lokalizacji
(np. c:a.bat), a w nim napisać:
rmdir /q lokalizacja_folderu_usuwanego
czyli np.
rmdit /q C:Docume~1UzytkownikPulpitfolder
2. Wejść w regedit (menu start ––> uruchom ––> regedit) i przejść do klucza HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce. W nim utworzyć wartość ciągu o dowolnej nazwie i danych określających ścieźkę pliku bat (np. C:a.bat)
Kiedy następnym razem odpalisz kompa folderu juź nie będzie :)
No i powiecie mi dlaczego? Zrobiłem tak jak tutaj kolega napisał i dalej te foldery psute siedzą i nie chca się usunąć, czmeu?!
Ani metoda DOSowa ani ta..
Robie tak jak napisałes, jak uruchamiam od nowa to wyskakuje na początku DOSowe okienko, potem znika a folder jest dalej tam gdzie był, a jak chce go usunąc to komunikat tkai jak zawsze (próbowałem w trybie awaryjnym, lecz teź lipa):
Mam takie samo cos, nie moge usunąć źądnym sposobem pustego folderu, ale sprawdze to co mówicie.
No tak nie moge tam wejść nawet z DOSu, zobaczcie, wpisuję lokalizacje i wyskakuje komunikat, iź:
No tak nie moge tam wejść nawet z DOSu, zobaczcie, wpisuję lokalizacje i wyskakuje komunikat, iź:
Arias:
A co za róźnica czy to 98 czy xp.W jednym jak i w drógim systemie sa naźedzia do sprawdzania poprawności dysku tylko pod inna nazwą a zastosowanie mają takie same.
Czy moźe sie myle :?:
Idąc tym tokiem myslenia mozna by np. chkdsk z DOSa do XP zaprzagnąć, nie dosyć źe podobną funkcję sprawuje to jeszcze tą sama nazwę ma – ale zapewniam Cię ,źe z takiego mariaźu nic by nie było, inny system , inne funkcje inna zasada działania, i to własciwie wszystko w kwestii , cyt. :"czy to waźne w jakim systemie" koniec cytatu
[quote="Seeker
A moźe by tak......ludzie przeciez tu nie ma źadnej filozofii trza czytać posty i linki , a nie wymyślac pierdół. Arias jaki SkanDisc gdzie , jak , z czym ? – wiesz wogóle o jakim systemie mówimy/piszemy.
A moźe by tak......ludzie przeciez tu nie ma źadnej filozofii trza czytać posty i linki , a nie wymyślac pierdół. Arias jaki SkanDisc gdzie , jak , z czym ? – wiesz wogóle o jakim systemie mówimy/piszemy.
A co za róźnica czy to 98 czy xp.W jednym jak i w drógim systemie sa naźedzia do sprawdzania poprawności dysku tylko pod inna nazwą a zastosowanie mają takie same.
Czy moźe sie myle :?:
U mnie na takie dolegliwości pomagał twardy restart. Poźniej po przeskanowaniu przez chkdsk dało się to ładnie i pięknie usunąć. No ale to było u mnie – spróbuj moźe teź ci pomorze.
Arias:a moźe by tak spróbowac SkanDisc tylko odchacz automatyczna naprawe błędów.
a moźe by tak spróbowac SkanDisc tylko odchacz automatyczna naprawe błędów.
Żeby folder był niedostepny i niebyło go moźna usunąć naleźy podświetlic folder/plik wcisnąć F2 i przytrzymując lewy ALT wstukac z klawiatury numerycznej 20 i ENTER i juź mamy folder/plik którego niemoźna usunąć lub otworzyć. I w takim przypadku pomaga ww SkanDisc.
Żeby folder był niedostepny i niebyło go moźna usunąć naleźy podświetlic folder/plik wcisnąć F2 i przytrzymując lewy ALT wstukac z klawiatury numerycznej 20 i ENTER i juź mamy folder/plik którego niemoźna usunąć lub otworzyć. I w takim przypadku pomaga ww SkanDisc.
ERROR 5 wszystko ładnie pięknie, ale jesli na dysku jest błąd w postaci urwanego klastra czy łancucha z tym folderm związany to moźesz sobie "batować do us...." póki błędu nie usuniesz nic nie wykasujesz.
Ps. ale mi gupio rymło
Ps. ale mi gupio rymło
Zrób se tak
Robisz na c: plik a.bat a w środku piszesz:
rmdir /q ścieźka_do_pustego_katalogu
Potem menu start ––> uruchom ––> regedit
otwierasz klucz HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce i tworzysz wartość ciągu o nazwie np. abc i C:a.bat
Robisz na c: plik a.bat a w środku piszesz:
rmdir /q ścieźka_do_pustego_katalogu
Potem menu start ––> uruchom ––> regedit
otwierasz klucz HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce i tworzysz wartość ciągu o nazwie np. abc i C:a.bat
W takim wypadku naleźy:
czyli np.
2. Wejść w regedit (menu start ––> uruchom ––> regedit) i przejść do klucza HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce. W nim utworzyć wartość ciągu o dowolnej nazwie i danych określających ścieźkę pliku bat (np. C:a.bat)
czyli np.
Archiwum czeka
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19390&highlight=usuwanie+folderu
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19390&highlight=usuwanie+folderu
Próbowałeś z konsoli odzyskiwania z płyty instalacyjnej systemu poleceniem del_ plik ?
Spróbuj skasować ten folder w trybie awaryjnym.
Strona 1 / 1