Nie moge otworzyc niektorych stron www
Ciekawi mnie dlaczego, nie moge wejsc na niektore strony www ani przez opere ani przez IE, udaje mi sie to tylko czasami (raz na tydzien :))
a mam takie sygnaly ze te strony sa odwiedzane na biezaco przez moich znajomych.
Przykladem takiej strony jest
http://www.no–minimum.com
Jaka moze byc tego przyczyna?
a mam takie sygnaly ze te strony sa odwiedzane na biezaco przez moich znajomych.
Przykladem takiej strony jest
http://www.no–minimum.com
Jaka moze byc tego przyczyna?
Odpowiedzi: 5
EL NINO:No i dobrze. Widocznie stoja na kijowym serwerze, gdzie trzeba miec szczescie na otwarcie. U mnie rowniez strona zaczela sie otwierac dopiero po 3 minutach.Ivaho:Przypominam ze od czasu do czasu te strony mi dzialaja :roll:
Nie rozdzieraj z tego powodu szat. U Ciebie wszystko jest OK.
Chyba podalem niefortunny przyklad domeny, gdyz rzeczywiscie chyba masz racje, dostalem bowiem od admina list o nastepujacej tresci:
Hello everyone.
We are going to switch to a much faster server on the 24th november, so please prepare yourself for A little downtime, and dont send any ads that day :)
The new server is a Dual Xeon 2.4 ghz server with 2gb ram. We are currently running with a 1.7ghz celeron server, so it should seriously boost the speed of the site. Besides from that, i will once again be able to resend ads, wich will make the results better for the advertisers!
The server change should not take more than a few hours, but my experience is that something ALWAYS has to go wrong ;) – I hope it will go smootly, but im just saying it! (in worst case you might have to wait a little longer than a few hours – i have backups of the system)
Thanks for reading :)
– Thomas
Co do pozostalych stron to chyba na razie dam sobie spokoj :wink:
No i wam :D
Dziekuje za odpowiedzi.
No i dobrze. Widocznie stoja na kijowym serwerze, gdzie trzeba miec szczescie na otwarcie. U mnie rowniez strona zaczela sie otwierac dopiero po 3 minutach.Ivaho:Przypominam ze od czasu do czasu te strony mi dzialaja :roll:
Nie rozdzieraj z tego powodu szat. U Ciebie wszystko jest OK.
a jak masz ustawiony serwer proxy i dnsy
Znalazlem optymalne MTU (1464), ustawilem je za pomoca DR.TCP jednak nadal nie otwieraja mi sie te strony.
(jestem w LANie)
Przypominam ze od czasu do czasu te strony mi dzialaja :roll:
(jestem w LANie)
Przypominam ze od czasu do czasu te strony mi dzialaja :roll:
bledne ustawione MTU.
informacje jak to zmienic znajdziesz na tym forum.
informacje jak to zmienic znajdziesz na tym forum.
Strona 1 / 1